Pachet 10 cărți de leadership

(0) Scrie o recenzie
pachet carți
313,74 Lei PRP:522,90 Lei Salveaza 40%
Adaugă la favorite

Descriere

Scopul leadershipului este să îi faci pe oameni să creadă în ceea ce crezi tu. Nu la modul despotic de genul „fă ceea ce spun eu”, ci la modul autentic, care pleacă din convingere și dintr-o intenție bună și nobilă. 


Dacă angajezi un om doar pentru că știe să facă bine un anumit lucru, el va lucra pentru tine doar pentru bani. Dar dacă angajezi un om care crede în ceea ce crezi și tu, el va investi în tot ceea ce va face multă pasiune. 


Așadar, un lider nu este doar cineva care se află în fruntea unei organizații. Pentru că leadershipul este mai mult decât o știință, este o stare de spirit. De exemplu, o mamă singură care își alocă timp în ziua ei liberă să ajute o bătrână să traverseze strada, este un lider. Așa cum cineva care se angajează să mobilizeze o echipă de ingineri să termine un proiect la timp, este de asemenea un lider. 


Oricine poate fi un lider. Și oricine poate fi un lider mai bun. 


Pentru toți cei care vă doriți să deveniți lideri, sau lideri mai buni, am pregătit acest pachet special, la care beneficiați acum de o reducere de 40%.


Iată mai jos despre ce este vorba în fiecare dintre cele 10 cărți cuprinse în acest pachet:


1. Redresează nava de David Marquet


De când a fost publicată în 2013, sute de mii de cititori au fost inspirați de povestea adevărată de viață a comandorului David Marquet. Nu întâmplător publicația USA Today numea această carte: „una din cele mai bune cărți de afaceri din toate timpurile.” 


David Marquet era un ofițer experimentat atunci când a fost numit în funcția de comandor al submarinului de atac cu propulsie nucleară USS Santa Fe. Pregătit fiind pentru a conduce după modelul tradițional de leadership „tu știi totul – tu spui totul” s-a confruntat cu o nouă problemă în momentul în care a fost numit comandor al navei Santa Fe. Confruntându-se cu un nivel crescut de stres generat de un mediu de lucru unde orice greșeală îl putea costa foarte scump, s-a hotărât să schimbe fundamental situația generală pe care a găsit-o pe Santa Fe: o stare de spirit foarte proastă, o performanță foarte scăzută și cea mai scăzută rată de retenție din întreaga flotă.


„Redresează nava!” dezvăluie modul în care Santa Fe a evoluat vertiginos de la cea mai slabă navă din flota americană la cea mai performantă, prin contestarea modelului tradițional de leadership american lider-subordonat. 


2. Leadershipul înseamnă limbaj de David Marquet


Prin „Leadershipul înseamnă limbaj”, fostul căpitan al Marinei Americane - Louis David Marquet - îți oferă un manual care te va îndruma să le oferi mai multă putere subalternilor tăi și să îți ajuți echipa să devină din ce în ce mai bună. Cartea te va ajuta totodată să obții echilibrul perfect între reflecție și acțiune și să îți asumi riscuri îndrăznețe fără a-ți periclita misiunea.


În „Leadershipul înseamnă limbaj” autorul se folosește de o serie de exemple edificatoare pentru a te convinge că cuvintele pe care le folosești, și mai ales cele pe care nu le folosești, au un impact direct asupra modului în care oamenii se implică în cadrul organizației. Această carte îți dezvăluie totodată:


Cum să eviți șapte greșeli frecvent întâlnite atunci când vine vorba de formularea întrebărilor, precum întrebările binare (ar trebui să facem A sau B?) sau întrebările de autoafirmare (B este varianta mai bună, nu-i așa?);

De ce ar trebui să votezi mai întâi și apoi să discuți, atunci când trebuie să iei o hotărâre în legătură cu un plan al echipei tale, mai degrabă decât să votezi în urma unei discuții prealabile?

De ce e mai bine să le oferi oamenilor tăi mai degrabă informații decât instrucțiuni.3. Principii de Ray Dalio


Este o carte fascinantă care s-a vândut în peste două milioane de exemplare și a schimbat multe vieți, determinându-i pe mulți indivizi să reconsidere modul în care își trăiesc viața și se comportă în calitate de angajați sau de șefi. 


Cartea este împărțită în trei secțiuni care vorbesc pe rând despre: viața lui Ray Dalio (cum a copilărit, cum a fost educat de părinții săi, cum și-a început afacerea și cum a eșuat, reușind ulterior să își revină), despre principiile lui de viață și, în final, despre principiile lui de muncă, care pot fi aplicate integral sau parțial în orice organizație. 


Principalele principii de viață ale lui Dalio sunt:


Acceptă realitatea și înfrunt-o;

Folosește procesul în cinci pași pentru a obține ce îți dorești de la viață.

Fii receptiv în mod radical, învățând să recunoști piedicile care nu te lasă să obții succesul.

Înțelege că oamenii sunt configurați foarte diferit;

Învață cum să iei eficient decizii.


Principiile de muncă, pe de altă parte, sunt cele care pot schimba din rădăcini cultura organizațională fiind cele pe care Dalio le-a folosit în cadrul companiei sale. Această secțiune a cărții vorbește despre felul neobișnuit în care au folosit principiile la Bridgewater Associates unde s-a instituit o meritocrație a ideilor bazată pe adevăr și pe transparență radicală. Tot în această secțiune Dalio vorbește despre cum a evoluat această meritocrație a ideilor de-a lungul anilor în cadrul companiei sale, dar și cum s-a transformat compania sa cu ajutorul acestor principii, devenind, dintr-o mică firmă de apartament, a cincea cea mai importantă companie privată din Statele Unite, precum și cel mai mare fond speculativ din lume.4. Cartea de leadership de Anthony Gell 


Este cartea liderilor de succes. A liderilor care obțin rezultate prin competență și nu prin forță și intimidare. Această carte este pentru cei care vor să fie cei mai buni dintre cei buni, sau, cum spune autorul:


„Această carte este pentru acei oameni ambițioși care își doresc să facă o schimbare semnificativă în lumea minunată în care trăim – cei care doresc să își inspire și să îi ajute pe cei din jurul lor. Este pentru cei care vor să-și trăiască viața cu pasiune și să obțină rezultate remarcabile pe parcurs. Este pentru oamenii care vor să iasă din mulțime și să atingă excelența în activitatea lor. Este pentru cei care s-au săturat de lideri slabi, dictatoriali, egocentrici sau de lideri care sunt pur și simplu mediocri, și pentru cei care își doresc în schimb să ridice ștacheta și să fie ei înșiși măreți.”


5. Liderul generos de Bob Burg și John David Mann


Este o poveste despre leadershipul extraordinar. Eroul cărții, Ben are dificila misiune de a convinge o companie care se confruntă cu dificultăți financiare să fuzioneze cu compania pe care o reprezintă pentru a ieși din impas. O misiune dificilă, dar nu imposibilă, pentru îndeplinirea căreia Ben trebuie să dea dovadă de mult tact și să ajungă să înțeleagă în ce constă de fapt secretul unui leadership extraordinar. O lectură pe care liderii o vor iubi, dar nu numai ei, pentru că, spun cei doi autori ai cărții:


„Poate că nu ești CEO, prim-ministru sau președinte. Poate că nu te afli la cârma organizației în care lucrezi și nici nu ți-ai înființat propria companie. Însă, chiar dacă nu te afli într-o „poziție de leadership“ tradițională, asta nu înseamnă că nu te afli într-o poziție din care să-i poți influența pe alții. Îi poți inspira și susține pe cei din jurul tău. Poți fi un catalizator pentru excelența de care sunt capabili ceilalți. Luptă pentru succesul lor. Sprijină-i din toată inima.”


Ceea ce oferă în plus această carte față de cărțile obișnuite de leadership este povestea… O poveste în care cei doi autori au inclus treptat caracteristicile pe care ei le consideră cele mai importante pentru un lider extraordinar.


6. Cele 5 disfuncții ale unei echipe de Patrick Lencioni


Această carte este în egală măsură o fabulă și un manual despre munca în echipă, dezvăluindu-ne cele cinci tendințe comportamentale care fac ca până și cele mai puternice echipe să se clatine la un moment dat. Ea oferă un model demn de urmat și un ghid pas cu pas pentru a depăși aceste disfuncții și a face ca toată lumea să acționeze în aceeași direcție în cadrul unei echipe.7. Motivul de Patrick Lencioni


În Motivul, Patrick Lencioni își concentrează atenția pe a-i ajuta pe lideri să înțeleagă cât de importantă este motivația pentru a avea succes. 


„Motivul” este scrisă sub forma unei lungi conversații între doi CEO rivali. Shay Davis este CEO la Golden Gate Security de mai puțin de un an de zile, însă, deja își face griji că și-ar putea pierde jobul. De aceea, încearcă cu disperare să își dea seama ce ar trebui să schimbe în stilul său de leadership. Astfel, se vede nevoit să asculte sfaturile rivalului său - Liam Alcott, CEO-ul unei companii de securitate mult mai bine cotate.


Lencioni folosește răsturnări neașteptate de situație și dialoguri scurte și concise pentru a ne purta într-o călătorie care culminează cu un deznodământ care este pe cât de neașteptat, pe atât de revelator. Astfel, pe lângă faptul că îi provoacă pe lideri să se autoevalueze în cel mai onest mod, Lencioni prezintă câțiva pași de acțiune care îi vor ajuta pe aceștia să își schimbe abordarea în cinci aspecte cheie ale leadershipului, pentru a evita capcanele care împiedică organizațiile să se dezvolte și a nu-i răni pe oamenii pe care ar trebui să îi servească.


8. Holacrația de Brian J. Robertson 


Este o carte revoluționară despre un sistem de management revoluționar, care îi transformă pe toți cei din cadrul unei organizații în lideri. Ea vine să înlocuiască ierarhia tradițională de management de tip piramidal cu un nou tip de management revoluționar – holarhia – a cărei structură arată ca un sistem de cercuri imbricate. În holarhie, fiecare dintre membrii unei organizații este lider. Odată cu implementarea acestui mod alternativ de structurare în interiorul companiilor, autoritatea și luarea deciziilor se distribuie în mod egal la nivelul întregii organizații, iar oamenii nu mai sunt definiți de locul pe care îl ocupă în ierarhie și de funcții, ci de roluri.


9. Umanocrația de Gary Hamel și Michele Zanini


Într-o lume a permanentelor schimbări și a provocărilor fără precedent, avem nevoie de organizații rezistente și îndrăznețe.


Din păcate, birocrația pune frână organizațiilor din întreaga lume. Sistemele de management sugrumate de reguli nu fac nimic altceva decât să încetinească organizațiile și să le răpească orice urmă de entuziasm celor care le slujesc,  distrugându-le creativitatea și înăbușindu-le inițiativa. 


Gary Hamel și Michele Zanini susțin în cartea de față că, cu toții merităm ceva mai bun, indiferent dacă suntem lideri, investitori sau simpli angajați. De aceea, au conceput acest volum ca pe un manifest și un manual de umanocrație,  oferindu-ne argumente solide, susținute de date, pentru a elimina birocrația și a o înlocui cu ceva mai bun. 


Indiferent de rolul sau de funcția pe care o deții momentan, Umanocrația te va ghida pas cu pas să lansezi o mișcare fără precedent pentru a-i echipa și împuternici pe toți cei din organizația ta să fie cei mai buni și să dea tot ce au  mai bun. În schimbul acestui efort, cu toții veți fi recompensați cu organizații mai pregătite pentru viitor și mai adaptate exigențelor generațiilor viitoare.


10. Principiul Oz de Roger Connors, Tom Smith și Craig Hickman 


Este o carte despre responsabilitate și despre modul în care ea ne poate asigura succesul în plan individual sau organizațional. Principiul Oz face trimitere la seducătoarea scriere a lui Frank Baum – Vrăjitorul din Oz –  în care personajele parcurg un drum simbolic, până în Orașul de Smarald pentru ca vestitul vrăjitor să le rezolve problemele. 


Dar, când ajung la destinație, constată că, de fapt, nu aveau nevoie de niciun vrăjitor, pentru că fiecare dintre ei era capabil să își rezolve problemele prin forțe proprii. Autorii ne invită astfel pe fiecare dintre noi să ne punem în pielea acestor personaje și să parcurgem un drum simbolic de la ignoranță la cunoaștere, de la frică la curaj, de la starea de paralizie la putere, și de la statul de victimă la cel de responsabili pentru propriile noastre destine.


Principiul Oz te invită așadar să parcurgi „cărarea pietruită cu cărămizi galbene” spre Orașul de Smarald pe care fiecare dintre noi ar trebui să o urmăm pentru a ne redobândi calitățile necesare în vederea obținerii succesului.

Mai mult
Etichete:  #leadership
Detalii produs
ISBN: pachet10cartideleadership
Editura ACT si Politon
Format: pachet carți
Greutate: 2 kg