Pachet 10 cărți de educație financiară

(0) Scrie o recenzie
pachet carți
343,17 Lei PRP:571,95 Lei Salveaza 40%
Adaugă la favorite

Descriere

Robert Kiyosaki spunea la un moment dat că orice persoană care termină studiile este analfabetă din punct de vedere financiar. Și…din păcate, are dreptate. Școala românească în special, și școala, în general, nu ne pregătește absolut  deloc pentru chestiunile practice ale vieții. Dacă nu avem norocul să ne naștem într-o familie care are bune obiceiuri din punct de vedere financiar, astfel încât să le deprindem și noi, avem toate șansele să ajungem niște adulți  care își organizează haotic banii. Iar cea mai mare parte a românilor, potrivit statisticilor, își organizează haotic banii, România situându-se pe locul 123 din 143 de țări în ceea ce privește nivelul de educație financiară.


Cărțile de educație financiară sunt o bună resursă pentru toți cei care își doresc să își folosească banii eficient astfel încât lipsa lor să nu devină niciodată o problemă pentru ei. Dar educația financiară nu este numai despre a nu  rămâne fără bani, ci mai ales despre a reuși să îți crești substanțial veniturile nu muncind mai mult, ci economisind mai mult și investind cu cap.


Pentru cei dintre voi care vă doriți să vă organizați mai bine finanțele, să prosperați și să scăpați pentru totdeauna de grija banilor, am pregătit acest pachet special la care beneficiați acum și de o reducere consistentă de 40%.


Iată mai jos despre ce este vorba în fiecare dintre cele 10 cărți cuprinse în acest pachet:


1.Investit: Cum am schimbat din temelii sectorul investițiilor de Charles Schwab


Investit: Cum am schimbat din temelii sectorul de Charles Schwab este povestea omului de afaceri Charles Schwab și a firmei de brokeraj construite de acesta, Charles Schwab Corporation. Prin noul model de brokeraj lansat de acesta,  investitorii independenți au putut să intre pe piață fără intermediere și „sfaturi” costisitoare din partea unor persoane aflate adesea în conflict de interese. Prin ceea ce a realizat în cadrul Charles Schwab Corporation, Charles Schwab  a schimbat fundamental modul cum investesc americanii, dar și întregul sector al investițiilor în general.


Charles („Chuck”) R. Schwab a înființat Charles Schwab Corporation, cu sediul în San Francisco, în 1971, ca o companie de brokeraj tradițională, pentru ca, în 1974, să se numere printre pionierii brokerajului cu discount și, nu după mult  timp, să devină cel mai mare broker cu discount din țară.


2.Semnalul de 3%: Tehnica de investiții care îți va schimba viața de Jason Kelly


Semnalul de 3%: Tehnica de investiții care îți va schimba viața de Jason Kelly este după cum spunea Eusebiu Burcaș în prefața cărții, un manual de investiții, sau, altfel spus: „un plan matematic riguros și dovedit în piață pentru  atingerea obiectivelor financiare personale.” Avantajul metodei 3Sig propusă de Jason Kelly, în comparație cu alte metode tradiționale de investiție este că îți dă posibilitatea să îți controlezi investițiile.


Astfel, cu ajutorul lui Mark, Garrett și a Selmei -  trei investitori care lucrează la aceeași companie și au același venit - vei vedea concret care sunt avantajele 3Sig în comparație cu alte planuri de investiții. Garrett va urma  recomandările experților zero-val, Selma va folosi metoda costului mediu unitar, iar Mark va utiliza metoda 3Sig. Autorul îți va arăta pas cu pas ce venituri lunare au aceștia, cât economisesc lunar, cum și unde investesc banii  economisiți, cum fluctuează câștigurile lor din acțiuni și obligațiuni în funcție de evenimentele din economie timp de 12 ani (din 2001 până în 2013) și ce sume ajung să economisească în final fiecare dintre ei. Un exemplu practic foarte  util și mai ales foarte convingător pentru a înțelege mai bine tehnica de investiții a lui Jason Kelly!


3. Drumul către libertatea financiară de Bodo Schäfer


Bodo Schäfer este de părere că școlile din zilele noastre ar trebui să ne învețe lucruri mai practice în loc de poveștile plictisitoare pe care ni le servesc cu atâta seriozitate manualele școlare.  Tocmai de aceea, Drumul către  libertatea de Bodo Schäfer este în primul rând o carte de educație financiară și în al doilea rând un ghid pentru a deveni milionar, sau, cel puțin mai bogat decât ești în momentul de față. Asta pentru că ideea de bază pe care o susține  autorul în această carte este faptul că, oricine poate deveni bogat, cu condiția de a avea și de a pune în aplicare câteva noțiuni elementare de educație financiară. Așadar, te invit să urmezi sfaturile autorului, transformându-ți viața  într-o capodoperă și făcând bani, căci, potrivit lui Schäfer „banii te fac fericit”!


Bodo Schäfer este un autor și coach de origine germană care a dorit să își împărtășească experiența proprie cu toți cei care întâmpină dificultăți în a-și construi prosperitatea financiară. La 26 de ani, autorul cărții de față, un  bestseller vândut în șapte milioane de exemplare în toată lumea, era falit, iar datoriile lui se ridicau la 75.000 de mărci. După doar doi ani și jumătate, el câștiga 100.000 de mărci pe lună, pentru ca în scurt timp, să facă deja primul  său milion. În momentul de față, Schäfer călătorește prin toată lumea susținând workshopuri despre știința de a face bani.


4. De neclintit: Manual de strategii pentru libertatea ta financiară de Tony Robbins


De neclintit de Tony Robbins este lectura ideală pentru cei care doresc să cunoască „principiile de bază ale mașinăriei financiare fără a petrece ani întregi studiind economia și curentele gândirii economice” (Eusebiu Burcaș). Cartea  este un excelent manual de investiții care se adresează atât începătorilor, cât și oamenilor de afaceri experimentați, fiind totodată un îndemn pentru generația Y de a intra în joc și a investi la bursa de valori, pentru că astfel,  consideră Robbins, vor avea șansa de a-și îmbogăți viața. De neclintit nu este o carte pentru timpul liber, ci mai degrabă un manual pentru a deveni liber, pentru că își propune să îți redea libertatea financiară. De neclintit este în  același timp și o valoroasă lectură motivațională menită să te ajute să găsești mereu în viață perspectiva corectă.


Tony Robbins explică în De neclintit pe înțelesul tuturor complexitatea pieței financiare din ultimii ani și atrage atenția asupra capcanelor pe care orice investitor începător ar trebui să le evite: teama și comisioanele. În ceea ce  privește termenii din domeniul financiar, cartea reprezintă un instrument excelent de învățare, pentru că îi explică într-un mod foarte accesibil pentru oricine. Vei înțelege așadar ce sunt: fondurile speculative, fondurile mutuale,  fondurile de indici, corecția, piața în scădere, acțiunile, obligațiunile, activele exotice, fondurile de investiții imobiliare, fondurile cu capital privat, ș.a.


5. Banii. Stăpânește jocul. 7 Pași simpli spre libertate financiară de Tony Robbins


Banii. Stăpânește jocul. 7 Pași simpli spre libertate financiară de Tony Robbins este un ghid care se adresează tuturor celor care vor să devină independenți din punct de vedere financiar și care vor să își asigure o bătrânețe liniștită,  lipsită de grija banilor. Totodată, cartea lui Tony Robbins este și un valoros manual de educație financiară, mai ales pentru noi românii, care, potrivit Băncii Mondiale, ocupăm locul 122 din 143 de țări la capitolul cunoștințe  financiare. În orice caz, indiferent cu cei vei rămâne după această lectură, bani sau doar cunoaștere, această carte te va face în mod sigur mai bogat.


Pentru cartea de față, Tony Robbins a depus o muncă de documentare asiduă, intervievând timp de șapte ani, 50  de oameni geniali în domeniul financiar, care au știut să câștige bani și în perioadele economice bune dar și în cele mai  rele. 


O parte din secretele acestor miliardari pot face diferența între „a te pensiona confortabil și a muri falit”. În plus, la sfârșitul cărții nu te vei mai simți un simplu amator în lumea finanțelor pentru că Tony Robbins reușește să  reducă lumea complexă a finanțelor la nivelul de înțelegere a unui public larg.


6. Calea simplă spre bogăție: Ghid pentru independență financiară și o viață liberă și bogată de JL Collins


Calea simplă spre bogăție: Ghid pentru independență financiară și o viață liberă și bogată de JL Collins este o carte revoluționară despre investițiile în acțiuni care te va ajuta să te bucuri de o situație materială prosperă și să  preiei controlul asupra destinului tău financiar, îndrumându-ți pașii spre independența financiară. Autorul însuși a reușit să devină independent din punct de vedere financiar la o vârstă la care se poate bucura din plin de tot ce are  mai frumos de oferit viața, de aceea, își propune, prin intermediul acestei cărți, să îi ajute și pe alții să urmeze această cale. Pentru că, pentru el, independența financiară înseamnă adevărata libertate, iar această libertate este cel  mai valoros lucru pe care îl poți cumpăra cu bani.


7. Acțiuni ordinare și profituri extraordinare și alte scrieri de Philip A. Fisher


Acțiuni ordinare și profituri extraordinare și alte scrieri de Philip A. Fisher este o ediție revizuită a cărții clasice de investiții „Acțiuni ordinare și profituri extraordinare” păstrând sfaturile înțelepte cu privire la investiții  ale lui Phil Fisher din ediția originală și incluzând în plus câteva considerații ale fiului autorului, Ken Fisher (el însuși un guru al investițiilor) într-o prefață extinsă și în introducere. 


„Acțiuni ordinare și profituri extraordinare” de Phil Fisher este una dintre cele mai îndrăgite cărți de investiții din toate timpurile și se numără printre cele mai bine vândute cărți clasice de investiții. Cartea se adresează tuturor  investitorilor care sunt dispuși să învețe din experiența altor investitori, asta pentru că Philip A. Fisher își expune aici esența lecțiilor despre investiții acumulate într-o jumătate de secol de activitate în acest domeniu. Iar lecția  principală pe care va trebui să o reții din această carte este că investitorii inteligenți nu ar trebui să cumpere acțiuni ordinare doar pentru că sunt ieftine, ci doar dacă prezintă potențial să aducă câștiguri mari.8. Lupta cu focul de Ben S. Bernanke, Timothy F. Geithner și Henry M. Paulson Jr.


Lupta cu focul: Criza financiară și lecțiile ei de Ben S. Bernanke, Timothy F. Geithner și Henry M. Paulson Jr. este un studiu interesant și bine documentat despre teoria și practica combaterii dezastrelor financiare. Cartea vorbește mai  exact despre marea criză financiară din 2008, despre cum s-a produs ea, și mai ales, despre lecțiile ei, care s-ar putea dovedi folositoare pentru reducerea daunelor viitoarelor crize.


Cei trei autori ai cărții au ocupat funcții de decizie  în timpul marii crize financiare din 2008: Ben S. Bernanke era președintele Rezervei Federale, Henry M. Paulson Jr., secretarul Trezoreriei, iar Timothy F. Geithner, președintele  Băncii Rezervei Federale din New York. Fiecare dintre ei a contribuit astfel, prin natura funcției ocupate, la măsurile luate în fața catastrofei care a înăbușit creditele globale, a devastat finanțele globale și a lăsat economia  americană pradă unei recesiuni de proporții, nemaiîntâlnite de pe vremea cozilor la alimente și a bidonvilurilor din anii ’30.


Ben S. Bernanke și colegii lui au făcut parte din prima linie de luptă împotriva efectelor devastatoare ale crizei economice din 2008, prin stabilirea unor intervenții de urgență ce au însemnat de la împrumuturi convenționale și  neconvenționale, la salvarea de către guvern a marilor firme și la sprijinul acestuia față de piețele de credit vitale. În colaborare cu alte oficialități publice din Statele Unite și din întreaga lume, au reușit în cele din urmă să  stabilizeze sistemul financiar înainte ca înghețarea canalelor de credit și prăbușirea valorilor activelor să arunce economia globală într-o nouă depresiune.


9.Haihui pe Wall Street: Cel mai bun ghid de investiții pe care îl poți cumpăra de Burton G. Malkiel


Haihui pe Wall Street: Cel mai bun ghid de investiții pe care îl poți cumpăra de Burton G. Malkiel este un mega-bestseller pe teme financiare care, la 50 de ani de la prima ediție (apărută în 1973), își păstrează încă actualitatea.  Astfel, economistul și scriitorul Burton G. Malkiel susține că și astăzi este perfect valabil ceea ce afirma în urmă cu aproape 50 de ani, și anume, că, achiziția și deținerea de acțiuni pe o piață de acțiuni este mai profitabilă decât  fondurile administrate de profesioniști, ale căror taxe ridicate și costuri mari de tranzacționare diminuează substanțial profitul investițiilor. Te invit așadar la un tur ghidat al complexei lumi financiare, pe parcursul căruia vei  primi sfaturi practice despre oportunități și strategii de investiții, despre asigurări și impozite pe venit, vei afla chiar cum să procedezi cu aurul și diamantele, dar mai ales cu acțiunile obișnuite, pentru că acestea sunt investiții  care îți pot aduce profituri generoase pe termen lung. Cartea îți va dezvălui așadar cum să te îmbogățești încet, dar sigur. 


10.Mai bogat, mai înțelept, mai fericit: Cum câștigă cei mai mari investitori ai lumii pe piețele financiare și în viață de William Green


Mai bogat, mai înțelept, mai fericit: Cum câștigă cei mai mari investitori ai lumii pe piețele financiare și în viață de William Green este cartea care îți va arăta cum reușesc să câștige atât la bursă, cât și în viață, adevărații titani  ai lumii investițiilor găsind nenumărate modalități de a-și optimiza șansele de succes. 


Pentru scrierea cărții de față, autorul a intervievat peste 40 de investitori (unii dintre cei mai buni din lume) care au controlat trilioane de dolari în numele a milioane de oameni. Stând de vorbă cu ei, William Green a aflat ceva mai  mult de la aceștia decât niște trucuri câștigătoare de investiții. El a aflat cum își gestionează ei timpul; cum își creează un mediu calm în care să gândească; cum își aleg persoanele cu care se întâlnesc și pe cine evită; cum se feresc  de prejudecăți; cum se folosesc de greșeli pentru a învăța din ele și cum reușesc să le evite pe viitor; cum gestionează stresul și problemele; cum percep onestitatea și integritatea sau cum își cheltuiesc și își donează banii, încercând  să își construiască o viață plină de semnificație, care transcende banii.


Mai mult
Etichete:  #Business
Detalii produs
ISBN: pachet10cartideeducatiefinanciara
Editura ACT si Politon
Format: pachet carți
Greutate: 2 kg