Banii. Stăpânește jocul: 7 pași simpli spre libertate financiară. Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN:  978-630-303-128-6

Carte Tiparita
88,00 Lei
Carte Tiparita
88,00 Lei
eBook
61,11 Lei
Adaugă la favorite

Banii. Stăpânește jocul. 7 Pași simpli spre libertate financiară / Money. Master the Game de Tony Robbins este un ghid care se adresează tuturor celor care vor să devină independenți din punct de vedere financiar și care vor să își asigure o bătrânețe liniștită, lipsită de grija banilor. Totodată, cartea lui Tony Robbins este și un valoros manual de educație financiară, mai ales pentru noi românii, care, potrivit Băncii Mondiale, ocupăm locul 122 din 143 de țări la capitolul cunoștințe financiare. În orice caz, indiferent cu cei vei rămâne după această lectură, bani sau doar cunoaștere, această carte te va face în mod sigur mai bogat.


Pentru cartea de față, Tony Robbins a depus o muncă de documentare asiduă, intervievând timp de șapte ani, 50  de oameni geniali în domeniul financiar, care au știut să câștige bani și în perioadele economice bune dar și în cele mai rele. 


„Dacă ai un miliard de dolari și ești nerecunoscător, ești un om sărac. Dacă ai foarte puțin dar ești recunoscător pentru ce ai, ești realmente un om bogat.”


O parte din secretele acestor miliardari realizați prin forțe proprii, laureați ai Premiului Nobel și titani ai finanțelor, pe care le poți folosi și tu pentru a face bani, le regăsești în această carte în Secțiunea 6. Iar ele pot face diferența între „a te pensiona confortabil și a muri falit”. În plus, la sfârșitul cărții nu te vei mai simți un simplu amator în lumea finanțelor, semn că Robbins a reușit așadar ceea ce și-a propus cu această carte: să reducă lumea complexă a finanțelor la nivelul de înțelegere a unui public larg.


„Această carte este dedicată unui rezultat principal: să te aranjeze astfel încât să ai un venit pe viață fără să mai trebuiască să muncești vreodată. Libertate financiară reală.”


În plus, Robbins vrea să te ajute să treci de la a munci pur și simplu pentru bani la stadiul în care banii muncesc pentru tine.


Tony Robbins s-a impus ca o autoritate în domeniul financiar, fiind el însuși antreprenor.  Este fondator sau partener în peste 31 de companii, administrând activ 12 dintre ele, în diferite domenii de activitate precum realitatea virtuală, fotbalul american sau o stațiune turistică de cinci stele din insulele Fiji. Printre clienții care îl solicită pentru servicii de consiliere și coaching se numără cei mai buni sportivi ai lumii, artiști, directori executivi ai companiilor din topul Fortune 500 și chiar președinți de stat. Revista Worth l-a inclus de două ori în lista sa Power 100 a celor mai influenți lideri din domeniul financiar la nivel mondial. Revista Fortune l-a numit „the CEO whisperer” (n.r: cel care le șoptește directorilor executivi) pentru munca sa de lider la care apelează liderii, Accenture l-a desemnat unul „dintre primii 50 de intelectuali din domeniul afacerilor la nivel mondial”, Harvard Business Publishing l-a numit unul dintre „primii 200 de guru în afaceri din lume”, iar American Express l-a desemnat drept unul dintre primii șase lideri mondiali în domeniul afacerilor care fac coaching cu clienții lor antreprenori.


În ciuda dimensiunilor intimidante, sau „monstruoase” (cum spune însuși autorul) peste 700 de pagini, Banii. Stăpânește jocul este cu siguranță o lectură pe care merită să o duci cu atenție până la sfârșit. Cartea este structurată în 7 secțiuni după cum urmează:


1. SECȚIUNEA 1: Bun venit în junglă. Călătoria începe cu acest prim pas;


2. SECȚIUNEA 2: Devino inițiatul. Descoperă regulile înainte să intri în joc;


3. SECȚIUNEA 3: Care este prețul visurilor tale? Fă jocul ușor de câștigat.


4. SECȚIUNEA 4: Ia cea mai importantă decizie de investiții din viața ta;


5. SECȚIUNEA 5: Avantaje fără expunere. Creează un plan de venituri pe viață;


6. SECȚIUNEA 6: Investește asemenea celor mai bogați 0,001%. Manualul de strategii al miliardarului;


7. SECȚIUNEA 7: Bucură-te pur și simplu, bucură-te de viață și împărtășește-o.


Dar să le luăm pe rând:


1. SECȚIUNEA 1: Bun venit în junglă. Călătoria începe cu acest prim pas;


Potrivit lui Robbins libertatea financiară nu se câștigă prin muncă, ci trecând de la statutul de consumator în economie, la cel de proprietar. Iar acest lucru îl poți realiza doar devenind investitor. 


Tony Robbins se oferă să îți fie ghid pe acest drum, promițându-ți că:


„Vei găsi soluții care ar putea să adauge la propriu milioane de dolari profitului din investițiile tale de-o viață – studiile statistice artă că poți economisi între 145.000 și 450.000 de dolari doar citind și punând în aplicare principiile din a 2-a secțiune a acestei cărți. Îți vei pune banii înapoi în buzunar, nu în fabricile de onorarii. Vei afla de asemenea despre o modalitate dovedită de a-ți înmulți banii cu o protecție de 100% a capitalului inițial, și, pe deasupra fără să plătești comisioane (aprobată de fisc). Această modalitate este în cele din urmă accesibilă pentru investitorii individuali ca tine.”


În această secțiune Robbins îți dezvăluie cei 7 PAȘI SIMPLI SPRE LIBERTATEA FINANCIARĂ:


PASUL 1. Ia cea mai importantă decizie financiară din viața ta: să obții un salariu pe viață fără să mai fie nevoie vreodată să muncești, economisind o parte din fiecare venit pe care îl obții.


PASUL 2. Devino inițiatul. Descoperă regulile înainte să intri în joc. Investește ca un inițiat o mică sumă de bani.


PASUL 3: Care este prețul visurilor tale? Fă jocul ușor de câștigat, dându-ți seama ce îți dorești cu adevărat.


PASUL 4: Ia cea mai importantă decizie de investiții din viața ta. Decide unde îți plasezi banii și în ce corporații – alocarea activelor.


PASUL 5: Creează un plan de venituri pentru toată viața. Asigură-te că ceea ce câștigi nu este devorat de taxe.


PASUL 6: Investește asemenea celor mai bogați 0,001 %. Manualul de strategii al miliardarului. Aici îi cunoști pe maeștrii jocului: 12 dintre cele mai strălucite și mai pitorești minți din finanțe.


PASUL 7: Fă-o pur și simplu. Bucură-te de ea și împarte-o. 


Și pentru că Banii. Stăpânește jocul este în primul rând o carte de educație financiară, Robbins explică aici pe înțelesul tuturor noțiuni precum capitalizarea dobânzii, și dă numeroase exemple de indivizi care s-au îmbogățit folosind această metodă simplă și la îndemâna tuturor. 


Ba mai mult, te inițiază și pe tine să o folosești, explicându-ți cum, economisind 40 de dolari pe săptămână sau 2000 de dolari pe an și investind banii în piață, dacă generezi o dobândă capitalizată de 8% timp de 40 de ani, economiile tale ți-ar putea aduce în final 581.994 de dolari.


2. SECȚIUNEA 2: Devino inițiatul: Descoperă regulile înainte să intri în joc


În această secțiune autorul desființează 9 mituri financiare care i-au ținut pe mulți în loc, împiedicându-i să acționeze. Aceste mituri sunt:


Mitul 1: Minciuna de 13 trilioane de dolari: Investește cu noi, noi vom învinge piața – anticiparea pieței este un joc pierdut; Trebuie să te aliezi cu piața, nu să încerci să o învingi pentru că nimeni nu învinge piața.


Mitul 2: Comisioanele noastre? Un preț mic de plătit; Autorul îți demonstrează cât de rău ești abuzat prin comisioanele și costurile centrale care au impact asupra investițiilor tale din fondurile mutuale.


Mitul 3: Profiturile noastre? Ce vezi, asta primești. Ai nevoie de evaluări trimestriale sau bianuale pentru a-ți evalua obiectivele și a-ți reechilibra portofoliul;


Mitul 4: Sunt brokerul tău și sunt aici ca să te ajut. Suntem constant trași pe sfoară și influențați de cei care spun, „fă ce spun, nu ce fac”;


Mitul 5: Doar un plan 401 (k) te desparte de pensionare. Nu se poate să economisești doar 3%  din venitul tău timp de 30 de ani și să te aștepți să trăiești alți 30 de ani.


Mitul 6: Fondurile cu dată fixă: Pur și simplu stabilește fondul și uită de el; În lumea financiară, ignoranța înseamnă suferință și sărăcie. Fondurile cu dată sunt și scumpe și ar putea fi și mai agresive și volatile decât ți-ai putea închipui. 


Mitul 7: Urăsc anuitățile și așa ar trebui să faci și tu. Sfatul lui Tony Robbins în privința anuităților este să apelezi la un specialist ori de câte ori ai o anuitate, indiferent de ce tip;


Mitul 8: Trebuie să îți asumi riscuri uriașe pentru a obține câștiguri mari. Ideea este, conform lui Robbins, să riști puțin și să câștigi mult, pentru că bogăția fără risc este o realitate.


Mitul 9: Minciunile pe care ni le spunem nouă înșine. Sfatul lui Tony Robbins în acest sens este să: „divorțezi de povestea care te limitează și să te căsătorești cu adevărul. Poți să faci orice.” Și ne demonstrează asta cu exemple edificatoare.3. SECȚIUNEA 3: Care este prețul visurilor tale? Fă jocul ușor de câștigat.


Autorul te invită să îți pui întrebarea și să oferi un răspuns concret la ea: De câți bani ai avea nevoie pentru a fi în siguranță, independent sau liber financiar? În felul acesta vei realiza că un stil de viață extraordinar costă mai puțin decât crezi tu. Tot aici ești încurajat să elaborezi un plan și să creezi o schiță financiară generală, autorul oferindu-ți ulterior cele 5 elemente pentru a-l accelera:


  • Economisește mai mult și investește diferența;


  • Câștigă mai mult și investește diferența;


  • Redu comisioanele și impozitele și investește diferența;


  • Obține profituri mai bune și accelerează-ți marșul spre victorie;


  • Schimbă-ți viața și stilul de viață în bine.


4. SECȚIUNEA 4: Ia cea mai importantă decizie de investiții din viața ta;


Temele principale ale acestei secțiuni sunt:


o Alocarea de active –  strategia ta pe termen lung pentru investire diversificată. Lista cu opțiuni de investiții include: numerarul (echivalenții numerarului), obligațiunile (află câte tipuri de obligațiuni există și cum te pot ajuta ele să câștigi bani), certificatele de depozit, casa ta, pensia ta, anuitățile, polițele de asigurare, produsele structurate;


o Coșul de risc / dezvoltare – face referire la alocarea capitalurilor proprii în portofolii diferite: obligațiunile cu randament ridicat, proprietățile imobiliare, mărfuri, valute, obiecte de colecție, produse structurate. 


o Coșul de visuri – necesitatea creării lui este să-ți ofere vitalitate emoțională și încântare astfel încât să poți simți beneficiile măiestriei tale ca investitor pe termen scurt.


o Sincronizarea – nu e indicat să intri pe piață încercând să te sincronizezi perfect; în schimb utilizează metoda costului mediu unitar și înțelege că volatilitatea îți poate fi favorabilă;


o Reechilibrarea și recoltarea impozitelor te ajută să îți maximizezi profiturile și să-ți minimizezi pierderile;5. SECȚIUNEA 5: Avantaje fără expunere. Creează un plan de venituri pe viață;


În această secțiune vei afla cum:


Să creezi un plan pentru venituri garantate pe viață și să obții beneficii fără dezavantaje prin asigurarea de venit;


Să creezi un portofoliu pentru „orice anotimp”;


Să creezi un contract revocabil de administrare fiduciară pe timpul vieții care te asigură că indiferent de averea pe care o vei realiza, familia ta va beneficia de ea și nu se va împotmoli într-un proces legal. 


Toate aceste informații sunt „ambalate” cum nu se poate mai interesant în tot felul de povești și istorioare reale inspirate fie din experiența lui proprie, fie din experiențele unor oameni de afaceri de succes.6. SECȚIUNEA 6: Investește asemenea celor mai bogați 0,001%. Manualul de strategii al miliardarului;


A venit vremea în sfârșit să cunoaștem o parte din legendele financiare în viață pe care le-a intervievat Tony Robbins în vederea documentării pentru această carte, dar și secretele care i-au ajutat să urce atât de mult pe scara succesului.


Robbins consideră că toți acești afaceriști de succes împărtășesc patru obsesii comune:


Să nu pierzi


Riscă puțin pentru a câștiga mult


Anticipează și diversifică


Nu termini niciodată.


În paginile următoare veți descoperi așadar poveștile impresionante de succes ale lui:


Carl Icahn: Stăpânul universului sau autorul unui Tweet care a ajuns să valoreze 17 miliarde de dolari;


David Swensen: Directorul General de Investiții de la Universitatea Yale, care a transformat de-a lungul mandatului său active de un miliard de dolari în peste 23,9 miliarde.


John C. Bogle: Creatorul Fondului de Indici și fost CEO al grupului Vanguard, numit de revista Forbes unul din cei 4 giganți ai investițiilor din secolul XX.


Warren Buffett: unul dintre cei mai mari investitori ai secolului XX, cu o avere de 67,6 miliarde de dolari și al treilea cel mai bogat om din lume;


Paul Tudor Jones: unul dintre cei mai de succes afaceriști din toate timpurile. A prezis Lunea Neagră, prăbușirea pieței de capital din 1987 care a dus la o scădere de 22% într-o singură zi. În timp ce restul lumii îndura un colaps, Paul și clienții săi au înregistrat un profit lunar de 60% și un profit de 200% pentru anul acela.


Ray Dalio: Fondator și Co-director general de investiții Bridgewater Associates, cel mai mare fond speculativ din lume.


Mary Callahan Erdoes: femeia de un trilion de dolari, CEO al J.P. Morgan Asset Management Division.


T. Boone Pickens: botezat Oracolul petrolului de CNBC, a câștigat primul său miliard după vârsta de 70 de ani.


Kyle Bass: fondatorul Hayman Capital Management, contribuind la administrarea unuia dintre cele mai mari patrimonii publice din America, cu peste 26 de miliarde de dolari în active.


Marc Faber: director al Marc Faber Limited, zis și dr. Doom, despre care publicația londoneză Sunday Times a scris la un moment dat că spune ceea ce nu vrea nimeni să audă;


Charles Schwab: fondator și președinte al Charles Schwab Corporation, care a ajutat la crearea unui imperiu financiar cu active ale clienților în valoare de 2,38 trilioane de dolari;


Sir John Templeton: unul dintre cei mai mari maeștri ai banilor din toate timpurile  și „una dintre cele mai minunate ființe umane care a trăit vreodată”.


SECȚIUNEA 7: Bucură-te pur și simplu, bucură-te de viață și împărtășește-o.


Această ultimă secțiune a cărții stă sub deviza unui citat aparținând lui Napoleon Hill, care spunea că: „Orice poate să-ți închipuie și să creadă mintea unui om poate să și realizeze.”


În cazul în care nu ești pasionat de finanțe și nu visezi să faci bani, merită să citești această carte fie și numai pentru această ultimă secțiune. De fapt, cartea merită să fie citită și de cei care nu își doresc să facă bani neapărat, pentru informațiile explicite care te vor aduce cu picioarele pe pământ la capitolul finanțe, dar și pentru poveștile extraordinare pe care Robbins le-a inserat cu pricepere pentru a-ți menține atenția trează pe tot parcursul cărții.


Revenind la această ultimă secțiune a cărții, a șaptea, ea reprezintă o viziune cât se poate de clară și realistă, atât a lumii actuale, cu progresele uriașe pe care le-a făcut grație tehnologiei, dar și cu problemele care rezultă paradoxal tot din această evoluție uimitoare, dar și a lumii viitorului în care vor trăi cel mai probabil copiii noștri, și care, luând în considerare noile evoluții din lumea științei, nu va mai păstra decât foarte puține elemente din lumea în care au trăit bunicii noștri de exemplu.


Analizând lumea prezentă într-o continuă schimbare, dar și pe cea viitoare, cu numeroasele perspective mai mult sau mai puțin încântătoare pe care aceasta ni le oferă, autorul îți oferă o temă de gândire total justificată: Ce va oferi vieții tale un înțeles trainic în viitor, dat fiind faptul că bogăția este de mai multe feluri:


„bogăție emoțională, bogăție în relații, bogăție intelectuală, bogăție fizică, sub formă de energie, forță și vitalitate; și bineînțeles, bogăția spirituală: sentimentul că viața noastră are o semnificație mai profundă, o vocație mai înaltă, dincolo de noi înșine. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem ca ființe umane este că ne concentrăm pe stăpânirea unei forme de bogăție în detrimentul tuturor celorlalte.”


Tony Robbins ne modifică totodată percepția asupra bogăției, demonstrându-ne că, chiar și atunci când ne aflăm în situații dificile, tot avem suficiente lucruri pe care le putem aprecia la viețile noastre:


„Dacă întâmpini probleme financiare, ar merita oare să-ți amintești că dacă realizezi un venit de doar 34 000 de dolari pe an, în realitate ești în rândul primilor 1% salariați din lume? Da, venitul mediu anual pe planetă este de doar 1480 de dolari pe lună. De fapt, aproape jumătate din lume, sau peste 3 miliarde de oameni, trăiește cu mai puțin de 2,50 dolari pe zi, ceea ce înseamnă ceva mai mult decât 900 de dolari pe an. O băutură medie la Starbucks costă 3,25 dolari. Dacă îți permiți asta, tu cheltuiești pentru cumpărarea unei singure cești de cafea mai mult decât are jumătate de planetă pentru a-și duce traiul zilnic.”…


Iar eseul din finalul cărții care ne convinge într-un mod cum nu se poate mai emoționant că secretul vieții este să dăruiești, îți va schimba pentru totdeauna modul cum vei privi sărăcia, bogăția, dar și viața în general pentru că:


„Secretul final al bogăției este: secretul vieții este să dăruiești.”TESTIMONIALE:


„În această carte, Tony Robbins își aduce talentul unic de a simplifica lucrurile complicate în timp ce distilează conceptele celor mai buni investitori din lume în lecții practice de care vor profita atât investitorii naivi, cât și profesioniștii experimentați.“ — Ray Dalio, fondator şi co‑director de investiţii, Bridgewater Associates, fondul speculativ nr.1 în lume


„Această carte nu este sub nicio formă o carte obişnuită pe teme financiare. Este încărcată cu înţelepciune şi filosofii vitale pentru a‑ţi îmbogăţi viaţa. O mulţime de cărţi oferă prea multă vorbăraie şi prea puţin conţinut. Tony este diferit. Această carte îţi va schimba viaţa.“ — Dr. David Babbel, profesor de finanţe, Wharton School, Universitatea din Pennsylvania


„Am luat cuvântul la evenimentele financiare ale lui Tony de câteva ori în ultimii ani, lucru pentru care îmi plăteşte un onorariu. Dar, la o examinare mai atentă, eu sunt cel care ar trebui să‑i plătească lui un onorariu. El are incredibilul talent de a lua informații complexe de la experţii financiari de vârf şi de a le transforma în paşi simpli pe care omul obişnuit îi poate aplica pentru a dobândi siguranţă şi libertate financiară.“ — Marc Faber, câştigător al Barron’s Roundtable şi redactor al raportului Gloom, Boom & Doom


„Nu poţi să‑l întâlneşti pe Tony Robbins şi să‑i asculţi cuvintele fără să fii inspirat să acţionezi. Această carte îţi va oferi strategiile necesare pentru a crea libertate financiară pentru tine şi familia ta.“ — T. Boone Pickens, fondator, preşedinte şi CEO la BP Capital şi TBP; a prezis cu acuratețe preţurile petrolului de 18 ori din 21 pe CNBC


„Angajamentul continuu al lui Robbins de a găsi răspunsuri reale pentru securitatea şi independenţa financiară şi pasiunea sa de a aduce revelațiile celor ultrabogaţi omului de rând sunt cu adevărat inspiratoare. Această carte ar putea să‑ţi schimbe realmente viaţa.“ — David Pottruck, fost CEO al Charles Schwab, şi autor al bestsellerului Stacking the Deck (Cum să măsluiești cărțile)


„Dacă eşti în căutarea unor răspunsuri şi eşti hotărât să creezi libertate financiară pentru tine şi pentru familia ta, atunci Tony Robbins este omul potrivit pentru tine. Cumpără această carte, schimbă‑ţi viaţa.“ — Farnoosh Torabi, autor premiat al cărții When She makes More: 10 Rules for Breadwinning Women (Când ea câștigă mai mult: 10 reguli pentru femeile care câștigă mai bine decât partenerii lor)


„Noi am fost aleşi de Forbes drept cea mai inovatoare companie din lume timp de patru ani consecutivi. Veniturile noastre sunt acum de peste 5 miliarde de dolari anual. Fără acces la Tony şi la învăţăturile sale, Salesforce.com nu ar exista astăzi.“ — Marc Benioff, fondator, preşedinte şi CEO al Salesforce.com


„Puterea lui Tony este supraomenească…El este un catalizator când vine vorba de a‑i determina pe oameni să se schimbe. Am tras următoarea concluzie: nu e vorba atât despre motivaţie, cât despre a le permite oamenilor să acceseze ceea ce există deja acolo.“ — Oprah Winfrey, magnat media și laureată a Premiului Emmy


„Coaching‑ul lui Tony Robbins a făcut o diferenţă remarcabilă în viaţa mea, atât pe terenul de tenis, cât şi în afara lui. El m‑a ajutat să descopăr din ce sunt făcută cu adevărat şi mi‑am dus jocul de tenis — şi viaţa — la un nivel complet nou!“ — Serena Williams, câștigătoare a 22 de titluri de Grand Slam şi deținătoare a medaliei olimpice de aur


„Mi‑a fost teamă că succesul meu va răpi ceva familiei mele. Tony a reușit să‑mi schimbe perspectiva şi să îmi arate că am ajutat milioane de oameni. Probabil cele mai intense sentimente pe care le‑am avut vreodată.“ -  Melissa Etheridge, cântăreaţă şi compozitoare, de două ori laureată a Premiului Grammy


„Indiferent cine eşti, indiferent cât succes ai, indiferent cât de fericit eşti, Tony îţi poate oferi ceva.“ — Hugh Jackman, actor şi producător, laureat al Premiilor Emmy şi Tony


„Ce mi‑a oferit cu adevărat Tony mie, un puşti care stătea în Venice Beach vânzând tricouri, a fost asumarea de riscuri, trecerea la acţiune şi faptul că am devenit cineva. Vă spun ca persoană care a trăit cu aceste strategii timp de 25 de ani: mă voi întoarce din nou şi din nou şi din nou ca să obțin mai mult.“ — Mark Burnett, producător de televiziune, de cinci ori laureat al Premiului Emmy


„Tony Robbins cunoaşte ritmul succesului. El este o sursă incredibilă de inspiraţie şi metodele sale mi‑au îmbunătăţit calitatea vieţii. Eu lucrez doar cu cei mai buni şi Tony este cel mai bun.“ — Quincy Jones, muzician laureat al Premiului Grammy, producător


„Tony Robbins oferă o modalitate extraordinară prin care să‑ți analizezi viaţa, să‑ți trasezi misiunea şi să determini ce te ţine pe loc şi ce îţi trebuie pentru a merge mai departe.“ — Donna Karan, creatoare legendară de modă, fondatoarea DKNY

Mai mult
Etichete:  #educatiefinanciara
Detalii produs
ISBN: 978-630-303-128-6
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.5 kg
Detalii despre autor

Tony Robbins este autor de bestsellere, antreprenor și filantrop, fiind adesea supranumit strategul de afaceri nr. 1 al Americii. Este solicitat adesea să ofere consultanță pentru unii dintre cei mai de succes oameni de pe planetă, de la atleți, artiști și CEO ai unor mari companii, și până la președinți de stat. Tony Robbins este președintele unui holding care înregistrează vânzări anuale de peste cinci miliarde de dolari. Prin acțiunile sale filantropice furnizează peste 100 de milioane de mese pe an persoanelor nevoiașe.

Tony Robbins și-a început cariera promovând seminariile motivaționale ale lui Jim Rohn. A învățat de la acesta că succesul și fericirea nu depind de cât de multe lucruri deține un om, ci de ceea ce face acesta cu resursele de care dispune în viața sa. Mai târziu, și-a dezvoltat munca în domeniul asistenței personale self-help. A învățat Programarea Neuro-Lingvistică (neurolinguistic programming) și Hipnoza Ericksoniană (Ericksonian hypnosis), după ce s-a pregătit sub îndrumarea lui John Grinder. În 1983, Anthony Robbins s-a deprins cu exercițiul pășirii pe cărbuni încinși, procedeu pe care l-a inclus în workshop-urile sale.

Prima sa carte importantă a fost publicată în 1987, cu titlul „Unlimited Power” (Putere nemărginită), unde Robbins vorbește despre sănătate și energie, depășirea temerilor, comunicarea persuasivă și consolidarea relațiilor personale. Următoarea sa carte care s-a bucurat de succes este „Awaken The Giant Within” (Trezește uriașul din tine), publicată în 1991. A folosit propria tehnică de condiționare neuro-asociativă, în încercarea de a oferi cititorilor câteva tehnici de dezvoltare personală. Seminarul de patru zile al lui Robbins, „Unleash the Power Within” (UPW), este considerat a fi cea mai importantă realizare a carierei sale. Seminarul se bazează pe un concept care prezintă modul în care oamenii de succes își depășesc temerile. 

Locuiește în Palm Beach, Florida.

Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita