Magazinul Mireselor

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Carte Tiparita
49,00 Lei
Carte Tiparita
49,00 Lei
eBook
34,30 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Magazinul Mireselor / The Wedding Shop de Rachel Hauck este o încântătoare poveste despre viață, despre legăturile nebănuite pe care se întâmplă să le avem cu trecutul nostru și despre modul extraordinar de-a dreptul în care lucrurile care ne atrag aparent inexplicabil au până la urmă o explicație foarte logică. Dar „Magazinul mireselor” este în primul rând  o poveste despre dragoste și întortocheatele ei cărări. Despre trădările din dragoste, despre iluziile care ne împiedică să vedem adevărul atunci când toți ceilalți îl văd, despre lecțiile dure pe care viața ni le dă atunci când suntem nehotărâți, dar și despre finalurile fericite care vin după perioade îndelungate de neîmpliniri și neliniște.

 

Rachel Hauck este o autoare americană de bestsellere New York Times, USA Today și Wall Street Journal. Ea este câștigătoarea unui premiu Christy (acordat pentru excelență în literatura americană de ficțiune cu elemente creștine) și a fost de două ori finalistă în competiția RITA (care premiază cele mai bune romane de dragoste din America). Romanul ei Nunta: Rochia de mireasă  - apărut în limba română la editura ap! (ACT și Politon) - a fost numit „Romanul Inspirațional al Anului” de către Clubul de carte Romantic Times. Cartea ei Once Upon A Prince/ A fost odată un prinț a fost ecranizată într-o producție originală Hallmark. De aceeași autoare a apărut la Editura ap! Și romanul intitulat Capela la Nuntă.

 

Două femei despărțite de câteva decenii în timp... Amândouă își propun să-i ajute pe alții să-și trăiască visurile atunci când ale lor s-au prăbușit.

 

„Magazinul mireselor” îmbină cu măiestrie și sensibilitate două povești pe care le despart câteva decenii în timp, dar care se petrec în aceeași micuță localitate Heart’s Bend. Prima dintre ele are loc în anii 1930 și o are în centrul atenției pe Cora Scott, o femeie de afaceri de succes care se ocupă cu pasiune de magazinul pentru mirese pe care l-a moștenit de la mătușa ei, Jane. Faima magazinului atrage viitoare mirese din toată țara, inclusiv din îndepărtatul Birmingham. Însă în timp ce clientele ei se bucură datorită ei de cea mai frumoasă experiență posibilă în calitate de viitoare mirese, Cora nu poate deocamdată decât să spere că într-o bună zi îi va veni și ei rândul să îmbrace rochia de mireasă. Deocamdată este îndrăgostită de un căpitan de vas pe nume Rufus, care se lasă așteptat cu lunile, și a cărui sinceritate este serios pusă la îndoială de toți apropiații Corei, mai puțin de ea însăși. Pe de altă parte, Birch Good, un fermier chipeș din Heart’s Bend, nutrește față de Cora sentimente sincere, pe care ea nu le poate „vedea” din cauza dragostei sale oarbe pentru Rufus.

 

„Vreau să redeschid Magazinul Mireselor!”

 

80 de ani mai târziu, în 1996, fostul căpitan Air Force, Haley Morgan, revine acasă, în micuța localitate Heart's Bend, după ce își încheie serviciul militar și după ce află că Dax, bărbatul pe care l-a iubit enorm, era însurat și avea și copii. Relația de iubire cu Dax Mills, toxică, tumultuoasă, nebună o schimbase definitiv ca femeie, însă lecțiile învățate din ea aveau să o ajute mai târziu să recunoască adevărata dragoste. Moartea celei mai bune prietene ale ei, Tammy, răpusă de cancer, o determină pe Haley să fie mai hotărâtă ca niciodată să reabiliteze Magazinul Mireselor și să-l transforme în ceea ce visau cele două prietene în copilărie ca el să devină: un loc de vis pentru orice viitoare mireasă. 

 

Pe când erau doar două fetițe inocente, Tammy și Haley obișnuiau să se joace adesea în clădirea părăsită a Magazinului Mireselor imaginându-și momentul în care acesta urma să devină afacerea lor. Moartea total neașteptată a lui Tammy face ca aceste planuri din copilărie să se piardă acum într-o negură deasă, în care orice vis pare total lipsit de sens. Cele două bune prietene își juraseră în copilărie prietenie veșnică, neștiind că pentru Tammy timpul pe care îl avea la dispoziție pentru îndeplinirea oricărui vis, oricât de măreț ar fi fost, era foarte limitat.

 

Pe măsură ce demersurile lui Haley pentru redeschiderea Magazinului Mireselor încep să dea roade, Haley, care simțise o conexiune strânsă cu acest loc încă de la o vârstă foarte fragedă, află că această legătură nu era deloc întâmplătoare și că între ea și vechea proprietară a magazinului, Cora Scott există o legătură de sânge. Dezlegarea misterului magazinului va însemna totodată pentru Haley aflarea unor secrete păstrate cu sfințenie în familia ei timp de zeci de ani.

 

După moartea Corei Scott, Magazinul Mireselor se degradase de la o zi la alta tot mai mult, devenind acum aproape o ruină. În prezent, o renumită companie imobiliară se luptă pentru terenul de sub el pentru a construi aici o parcare pentru un ansamblu imobiliar. Haley este hotărâtă însă să nu cedeze în fața acestui mic impediment și să își ducă planul până la capăt cu orice preț. Asta pentru că intuiția îi spune că acest magazin face parte din destinul ei și că odată ce îi va reda vechea destinație și viața ei va căpăta traiectoria corectă.

 

Într-o seară, în timp ce se plimba prin clădirea fantomă a fostului magazin pentru mirese, îl întâlnește pe Cole Danner, fostul logodnic al lui Tammy. Cei doi ar fi trebuit să se căsătorească cu patru luni înainte ca Tammy să se stingă, iar Haley ar fi trebuit să le fie domnișoară de onoare. Însă timpul îi va arăta lui Haley că nu cunoștea tot adevărul în legătură cu cei doi…

 

De la Cole află că compania imobiliară Akron oferea o sumă fabuloasă primăriei pentru terenul de sub Magazinul Mireselor. Tot de la Cole, Haley află și de o ordonanță a primăriei care stipula că locul putea fi oferit oricărui bun samaritean dispus să se ocupe de renovare, să achite taxele și să conducă o afacere. Cu toate că pentru toate astea era nevoie de o sumă enormă de bani, Haley este ferm convinsă că ea va fi buna samariteancă care va primi Magazinul Mireselor în detrimentul companiei Akron.

 

De la agentul imobiliar Keith Niven aflăm povestea pe scurt a Magazinului Mireselor:

 

„Magazinul fusese construit în anul 1890 de către Jane Scott, o adevărată frumusețe, care plecase de acasă ca să se afirme pe Broadway, dar care ajunsese până la urmă în industria modei din Paris. Legenda spune că s-a întors acasă după câțiva ani, cu inima frântă, hotărâtă să aducă ultima modă în Heart’s Bend. Tatăl ei a ajutat-o să îl angajeze pe renumitul arhitect Hugh Cathcart Thompson să construiască magazinul, inclusiv propriul apartament la etajul al treilea, și să aducă, astfel, afacerea de nunți în Heart’s Bend. Magazinul a fost moștenit de strănepoata sa, Cora, care l-a condus mai bine de cincizeci de ani.”

 

Costurile enorme pentru renovarea și reabilitarea clădirii nu o sperie pe Haley câtuși de puțin întrucât ea vede cu ochii minții în Magazinul Mireselor mai mult decât o viitoare afacere de suflet, ea vede acolo un cămin în care copiii ei vor crește fericiți. Iar timpul va dovedi că intuiția ei nu se înșela câtuși de puțin…

 

În momentul în care le cere un împrumut părinților ei pentru renovarea magazinului, Haley constată nedumerită că Magazinul Mireselor ascunde secrete grele în familia ei din moment ce mama ei se opune atât de vehement ideii ca ea să se ocupe de el. 

 

În ciuda faptului că nu obține banii necesari de la familia ei, Haley va primi numeroase semne din jurul ei că direcția spre care se îndreaptă în viață este cea bună. Astfel, auzind de inițiativa ei de a readuce la viață vechiul Magazin al Mireselor, numeroase femei care și-au cumpărat rochia de mireasă în trecut de aici, sau care au fost ajutate cumva de Cora Scott să îmbrace rochia de mireasă, vin și fac donații pentru magazin.

 

Cititorii care au citit și celelalte romane din seria „Nunta” apărute la Editura ap!: „Nunta. Rochia de mireasă” și „Capela de nuntă”, vor avea plăcuta surpriză de a se reîntâlni în acest volum cu o parte din personajele cu care au făcut cunoștință mai demult. Astfel, Haley va apela la sfaturile lui Charlotte Malone, proprietara magazinului Malone&Co, pentru a amenaja Magazinul Mireselor. Legătura care se va forma între cele două va justifica astfel perfect faptul că Charlotte se va decide în cele din urmă să îi doneze ei celebra rochie de mireasă, veche de peste 100 de ani, dar mereu actuală, care se potrivește perfect oricărei mirese și care este capabilă în același timp să vindece răni sufletești adânci. În această rochie, Haley se va simți din nou pură, întreagă, vindecată.

 

„Nu fusese niciodată modificată și totuși se potrivise perfect fiecărei mirese care o purtase. Deși fusese concepută acum o sută de ani, putea să apară fără probleme pe coperta unei reviste pentru mirese din ziua de azi.

O combinație de vintage și modern. Rochia de mireasă era nemuritoare.

Charlotte era din ce în ce mai sigură. Haley Morgan era următoarea mireasă care va purta rochia.”

 

Charlotte o învață pe Haley o lecție importantă cu privire la modul în care se fac afacerile, și anume că, pentru a putea să vândă rochii de mireasă, trebuie să știe ea însăși mai întâi cum e să porți una. De aceea o pune să probeze una. În plus, o atenționează că cine face afaceri în acest domeniu, trebuie să creadă cu adevărat în instituția căsătoriei: 

 

„Vor intra la tine în magazin tot felul de mirese. Unele dintre ele te vor provoca, te vor face să-ți dorești să le spui că nunta înseamnă căsnicie, nu cea mai scumpă rochie ori cel mai scump local. Trebuie să crezi în instituția în care ele intră. Trebuie să le reamintești despre frumusețea iubirii și a căsniciei.”

 

Dat fiind faptul că eliberarea autorizațiilor necesare pentru începerea lucrărilor de renovare la magazin se prelungește neașteptat, Cole află motivul, și, mai mult decât atât, dă dovadă că ține cu adevărat la Haley și la proiectul ei, făcând un sacrificiu enorm pentru ca ea să poată merge mai departe.

 

Mai mult decât atât, întreg Universul pare să coalizeze pentru readucerea la viață a vechiului magazin pentru mirese, întrucât mama ei, care până nu demult se opunea cu vehemență ca Haley să-și dedice viața acestui proiect, acum îi oferă în dar un plic cu bani și o cheie de la una din camerele secrete ale Magazinului Mireselor. Această cheie și această cameră îi vor dezvălui lui Haley cheia sentimentelor pe care le-a avut dintotdeauna în legătură cu acest misterios magazin.

 

În acea cameră găsește și o scrisoare de la Cora pentru mama ei Joann, care o emoționează profund:

 

„Magazinul Mireselor a fost viața mea până când m-am căsătorit, la vârsta de treizeci și doi de ani. Chiar și după aceea, îmi petreceam o bună parte din zi la magazin. Dar Birch a devenit viața mea. Joann, dacă ai găsit un bărbat bun, să nu-i dai drumul. Nu există nimic mai liniștitor, mai reconfortant, mai plăcut în viață decât să-ți împarți zilele cu bărbatul pe care îl iubești. Și care te iubește.”

 

Dar tot aici va găsi și restul de bani de care mai avea nevoie pentru a finaliza lucrările și a inaugura Magazinul Mireselor. 

 

Redeschiderea magazinului mireselor va însemna pentru Haley un final fericit și pe plan sentimental. Ea va îmbrăca bătrâna rochie de mireasă care nu îmbătrânește niciodată și va păși spre altarul Capelei de Nuntă alături de alesul inimii ei…

 

„Haley nu-și imaginase niciodată că răspunzând chemării de a se întoarce acasă va ajunge unde era acum. Ori că redeschiderea magazinului va însemna familie și vindecare. Ori că dragostea adevărată îi va cuceri inima. ”

 

Călătorind înapoi în timp, în urmă cu aproape 80 de ani, aflăm povestea Corei Scott, care primise magazinul moștenire de la mătușa ei Jane alături de o sumă frumușică de bani. Vedem astfel că magazinul pentru mirese fusese deopotrivă locuință și afacere pentru femeile din familia Scott.

 

Cora, deși fusese o femeie de afaceri extraordinară, în plan personal nu avusese parte de prea multe bucurii. Crezuse cu naivitate minciunile căpitanului de vas Rufus, care o făcuse să spere timp de 5 ani că el era iubirea vieții ei, doar pentru a descoperi în final că totul fusese o mare minciună, și îl respinsese pe chipeșul fermier Birch Good timp de 14 ani, fără să conștientizeze nicio clipă faptul că el putea să îi ofere iubirea adevărată și sinceră după care tânjea.

 

Pe de altă parte, nici părinții Corei nu au parte de prea multă fericire conjugală. Confruntându-se cu numeroase probleme financiare pe fondul crizei economice din anii 30, tatăl Corei le părăsește pe ea și pe mama ei. Cele două sunt nevoite să se mute la etajul al treilea al magazinului pentru mirese din cauză că la scurt timp după plecarea tatălui, pierd și casa. 

 

Dar acestea nu erau nici pe departe marile dezamăgiri prin care avea să treacă Cora de-a lungul vieții. Un incendiu îi distruge în mare parte magazinul și singura ei sursă de venit, Rufus se dovedește a fi un mincinos notoriu, iar Birch, care o cere de nevastă la un moment dat, se satură să o aștepte și se hotărăște să înceapă o nouă viață alături de o femeie mai… hotărâtă. Când furtuna din viața ei se mai potolește și lucrurile se așază pe un făgaș cât de cât normal, Cora are parte de un alt eveniment neașteptat. Tată ei reapare de mână cu o fetiță de trei ani, pe care i-o prezintă ca fiind… sora ei mai mică…

 

Te invit să dezlegi singur misterul care leagă toate aceste povești fermecătoare din Magazinul Mireselor și să te delectezi cu un roman pe cinste, care va mări puțin suspansul unor după amiezi inerte de „dolce far niente”…

Mai mult
Etichete:  #literatura
Detalii produs
ISBN: 978-630-303-205-4
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.35 kg
Detalii despre autor