Capela de nuntă

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-630-303-163-7

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
34,30 Lei
Adaugă la favorite

Capela de nuntă/ The Wedding Chapel de Rachel Hauck este un roman despre viață și despre modul, uneori foarte complicat, în care noi oamenii ne străduim să îi facem loc dragostei în ea. Volumul multi-premiatei autoare americane Rachel Hauck împletește în mod iscusit două povești de viață și două povești de dragoste care la început par independente una de cealaltă, ulterior contopindu-se într-o frumoasă istorie de familie. O poveste de familie care se rescrie complet la finalul acestui roman plin de mister… 


Capela de nuntă transmite un mesaj optimist, care va încuraja pe oricine care a suferit vreodată din dragoste să continue să spere, pentru că răsturnările plăcute de situație sunt la fel de naturale și de posibile în viață ca și marile drame. Pentru că, uneori, viața vine în viteză peste noi cu răsturnări de situație spectaculoase, făcând posibile până și cele mai puțin probabile lucruri.


Prima dintre povești începe cu mult timp în urmă, după al Doilea Război Mondial, când, cei mai mulți dintre oameni încearcă să își croiască un nou drum în viață purtând în suflet durerile cumplite provocate de un război neiertător. Cealaltă, se petrece în superficialul prezent, în care oamenii trăiesc pe repede înainte, abia mai găsind timp să-și strecoare poveștile de dragoste în agendele lor mult prea încărcate. 


Rachel Hauck este o autoare americană de bestsellere New York Times, USA Today și Wall Street Journal. Ea este câștigătoarea unui premiu Christy (acordat pentru excelență în literatura americană de ficțiune cu elemente creștine) și a fost de două ori finalistă în competiția RITA (care premiază cele mai bune romane de dragoste din America). Romanul ei Nunta: Rochia de mireasă  - apărut în limba română la editura ap! (ACT și Politon) - a fost numit „Romanul Inspirațional al Anului” de către Clubul de carte Romantic Times. Cartea ei Once Upon A Prince/ A fost odată un prinț a fost ecranizată într-o producție originală Hallmark.


Rachel Hauck este absolventă a Universității de Stat din Ohio (SUA), fiind licențiată în Jurnalism și locuiește actualmente în Florida, împreună cu soțul ei și cu cele două animale de companie ale lor. Puteți afla mai multe detalii despre activitatea ei accesându-i website-ul: www.rachelhauck.com sau pagina de Facebook: www.facebook.com/rachelhauck.


Capela de nuntă este un monument misterios al dragostei adevărate, în care, uneori, se aude bătând inima lui Dumnezeu. Ea a fost construită cu propriile-i mâini, cu mai bine de 60 de ani în urmă, la vârsta de 19 ani, de antrenorul de fotbal Jimmy Westbrook, pentru iubita lui cu un an mai tânără, Collette Greer.


Timp de 60 de ani capela de nuntă a fost martoră la momentele cheie din viața celor doi, părând a prinde viață ori de câte ori aceștia erau încercați de emoții puternice. Deși, în tot acest răstimp, capela a păstrat în taină secretele lor grele, ea pare să aștepte răbdătoare ca timpul să restabilească dreptatea, liniștea și fericirea în viața oamenilor datorită cărora există.


Facem un salt înapoi în timp, în anul 1948, și îi cunoaștem pe Jimmy și pe Clem, doi tineri din Heart’s Bend, Tennessee, și în același timp, doi buni prieteni, care admiră împreună o fotografie care le înfățișează pe cele două verișoare englezoaice ale lui Clem: Peg și Colette. 


Cele două fete urmează să se mute din Anglia în America pentru a locui în casa mătușii lor, după ce, părinții acestora muriseră amândoi în război. Peg și Colette pozează în fotografia lui Clem alături de o mireasă, lângă o capelă învăluită în mister. Jimmy se simte foarte atras, într-un mod inexplicabil, de una dintre aceste fete, pe care va afla mai târziu că o cheamă Colette. Când ajunge să o cunoască în carne și oase, Jimmy realizează nu numai că se simte și mai atras de Colette în realitate, ci și că sentimentul lui este reciproc. 


Între cei doi se înfiripă astfel o poveste inocentă de dragoste care se transformă ușor, ușor, în dorința reciprocă a celor doi protagoniști de a-și petrece tot restul vieții împreună. Dar, imediat după ce își jură iubire veșnică în capela de nuntă și se abandonează dorinței care le stăpânește trupurile deopotrivă, Jimmy este nevoit să plece în armată în Coreea, iar Colette, rămasă singură în micuța localitate Heart’s Bend, face ceea ce crede ea că este mai bine pentru toată lumea în situația ei. Din păcate, „cel mai bine pentru toată lumea”, înseamnă pentru ea niște sacrificii enorme. Două scrisori banale pun capăt marii iubiri dintre Colette și Jimmy, sădind în locul ei semințele unor vieți marcate de singurătate și neîmplinire. 


Călătorim din nou în spațiu și timp și ne oprim în New Yorkul anului 2015. Aici îi cunoaștem pe ceilalți doi protagoniști ai acestui roman. Este vorba despre Taylor Branson și Jack Forester, doi tineri cărora nu le pasă prea mult de conveniențele mult prea sofisticate ale lumii în care trăiesc și care aleg să se căsătorească în secret, la scurt timp după ce dragostea lor înflorise din pasiune pe o plajă de pe insula Martha’s Vineyard.


Vedem astfel că, în prezent, dragostea e mult mai… simplă. Fără a fi supusă unor probe grele precum războiul, conveniențele sociale, acordul familiei sau neiertătoarea gură a lumii, dragostea depinde astăzi, în mare parte, doar de intensitatea sentimentelor celor doi protagoniști. Iar iubirea dintre Taylor și Jack se încadrează perfect în această descriere, povestea lor însemnând mai exact: o mare pasiune, un strop de nebunie, o ceremonie secretă și o căsnicie strecurată abil între două cariere de succes... 


Taylor este o fotografă foarte căutată, iar Jack este un publicitar de succes, ambii fiind foarte marcați de dramele trăite în copilărie. Taylor - de faptul că trăiește cu impresia încă de la 15 ani că mariajul părinților săi a fost distrus de infidelitatea tatălui ei, iar Jack - de faptul că și-a petrecut toată copilăria și adolescența prin orfelinate și pe la diverse familii adoptive, în ciuda faptului ca tatăl lui încă trăiește. Problemele emoționale ale lui Jack îl împiedică pe acesta să își mărturisească sincer sentimentele față de Taylor, să acționeze așa cum simte de foarte multe ori, și mai ales să își dorească copii, fiind convins de faptul că: „planeta asta nu e locul potrivit pentru a aduce copii pe lume.”


Încâlcitele cărări ale vieții fac în așa fel încât protagoniștii celor două povești de dragoste să se reunească la Heart’s Bend. Aici, fiecare dintre ei va afla lucruri surprinzătoare despre propria viață, lucruri care au fost păstrate secrete cu sfințenie, de bunica lui Taylor, Peg. 


Jack o contactează pe Colette, pentru a deveni vedeta unei campanii publicitare pentru brandul FRESH Water. Asta pentru că Colette este actualmente o actriță foarte îndrăgită și respectată datorită rolului Vivica Spenser pe care l-a interpretat timp de 62 de ani neîntrerupt în serialul Always Tomorrow. Însă, în ciuda faptului că a avut o carieră de mare succes și că a fost curtată de mulți bărbați șarmanți, Colette trăise singură până la cei 82 de ani pe care îi are acum, simțind mereu un sentiment de gol interior. Astfel, rămân fără răspuns o serie de întrebări cu privire la viața ei, precum:


De ce părăsise Colette Heart’s Bend? 

Cum de a trăit toată viața la New York din moment ce nu plănuise niciodată să rămână acolo și tânjise mereu să se întoarcă la Heart’s Bend? 

E posibil oare ca pentru ea actoria să fi fost doar o întâmplare norocoasă? Doar un loc în care s-a ascuns de marile neîmpliniri din viața ei?

De ce este ea ferm convinsă că viața te duce uneori pe un drum care nu te face să ajungi niciodată la dragoste?

De ce ezitase atâta timp să preia comanda propriului destin?

Ce secrete tragice poate ascunde un om care aparent se bucură de tot ce și-ar putea dori un om?

De ce o afectează atât de mult vestea că Jimmy Westbrook, marea ei dragoste din tinerețe, vinde capela de nuntă?


Aceste întrebări își vor găsi toate un răspuns în cartea autobiografică pe care Colette o scrie acum împreună cu scriitoarea Justine Longoria pentru a-și umple prea multul timp liber pe care îl are de când a terminat filmările la serialul care o ținuse ocupată toată viața.


Taylor, pe de altă parte, este angajată de revista Architecture Quarterly să realizeze o ședință foto cu capela de nuntă din localitatea ei natală, Heart’s Bend, Tennessee. Astfel, ajunge să îl cunoască pe bătrânul Jimmy Westbrook, în vârstă acum de 83 de ani, în calitate de proprietar al capelei. Taylor află cu această ocazie că bătrânul dorește să vândă capela de nuntă. 


Jimmy speră astfel că, vânzând capela, va da uitării un trecut nefericit și o neîmplinire peste care nu a putut trece niciodată. Pentru Jimmy, capela fusese mai mult decât un proiect pentru ora de desen tehnic din ultimul an de liceu, ea fusese un întreg plan pentru viața lui. În această capelă, inspirată de fotografia pe care i-o arătase prietenul lui Clem în adolescență - el visase să se însoare cu Colette Greer, singura femeie pe care o iubise vreodată și care îl iubise și ea la rândul ei. Iar Jimmy chiar a cerut-o de soție pe Colette în această capelă, iar Colette chiar a acceptat, dar apoi lucrurile au evoluat diferit de ceea ce-și doriseră amândoi. Acum însă… după atâta timp, simte că e prea târziu ca să mai poată spera:


„Firește că era prea târziu (n.r: gândea el). Era un om bătrân. Era prea târziu ca să mai facă ceva în privința visurilor neîndeplinite. Prea târziu să cucerească o iubire pierdută. Prea târziu pentru tot ceea ce reprezenta capela.

El, un antrenor de fotbal renumit, stătuse pe bancă la jocul vieții, așteptând să fie chemat la un meci care nu a mai avut loc niciodată.”


Soarta s-a împotrivit marii lui iubiri, iar unul din motivele pentru care povestea lui și a lui Colette nu a avut un final fericit a fost faptul că Peg, sora lui Colette, făcuse și ea o adevărată pasiune pentru el. În ciuda acestui fapt, Jimmy „Îi promisese lui Colette Greer că avea să o iubească până la moarte, și al naibii să fie dacă nu se ținuse de cuvânt.”


Între timp, tânăra fotografă Taylor, care venise să îi fotografieze capela, moștenise casa bunicii ei Peg din Heart’s Bend. În această casă, Taylor va avea parte de unele dintre cele mai puternice emoții din viața ei. Asta pentru că află că, o nouă viață bătea la porțile lumii din pântecele ei. Iar dacă pentru ea, vestea că va deveni mamă era una cât se poate de bună, lui Jack, această veste îi va da complet peste cap întreaga lume. 


Însă întoarcerea la Heart’s Bend va însemna pentru Taylor și întreaga ei familie un nou început din mai multe puncte de vedere. Asta pentru că secretele bine ascunse de sora decedată a lui Colette, pe care Taylor le descoperă în această casă vor face lumină în privința multor aspecte nelămurite atât din viața lui Jimmy, cât și a lui Colette, dar și a lui Taylor și a familiei ei. Iar ceea ce va ieși la iveală dintr-o cutie de bijuterii, închisă cu o cheie și ascunsă bine sub podeaua din podul casei, va da un cu totul alt sens existenței fiecăruia dintre ei.

Mai mult
Etichete:  #literatura
Detalii produs
ISBN: 978-630-303-163-7
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor

Rachel Hauck este o autoare americană de bestsellere New York Times, USA Today și Wall Street Journal. Ea este câștigătoarea unui premiu Christy (acordat pentru excelență în literatura americană de ficțiune cu elemente creștine) și a fost de două ori finalistă în competiția RITA (care premiază cele mai bune romane de dragoste din America). Romanul ei Nunta: Rochia de mireasă  - apărut în limba română la editura ap! (ACT și Politon) - a fost numit „Romanul Inspirațional al Anului” de către Clubul de carte Romantic Times. Cartea ei Once Upon A Prince/ A fost odată un prinț a fost ecranizată într-o producție originală Hallmark.

Rachel Hauck este absolventă a Universității de Stat din Ohio (SUA), fiind licențiată în Jurnalism și locuiește actualmente în Florida, împreună cu soțul ei și cu cele două animale de companie ale lor. Puteți afla mai multe detalii despre activitatea ei accesându-i website-ul: www.rachelhauck.com sau pagina de Facebook: www.facebook.com/rachelhauck.