-50%
ASCULTAȚI GRATUIT UN FRAGMENT

Moara cu noroc

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-093-3

Oferta expiră în:

Audiobook
18,50 Lei PRP:37,00 Lei Salveaza 50%
Audiobook
37,00 Lei
MP3 download
25,25 Lei
Adaugă la favorite
Durata: 4 ore și 28 minute

Lectura: Nae Alexandru

Descriere

Moara cu noroc este o nuvelă psihologică, scrisă de Ioan Slavici. A fost publicată pentru prima dată în anul 1881, în volumul Novele din popor.

Ioan Slavici s-a născut pe 18 ianuarie 1848 la Siria, lână Arad. În aprilie 1869 se înscrie la Facultatea de Drept din Viena în anul al doilea, după ce făcuse un an la Budapesta. Din cauza lipsurilor materiale se întoarce acasă și se angajează ca notar. Revine la Viena și își face stagiul militar, iar în septembrie este încorporat ca voluntar la un regiment din Viena. Paralele cu stagiul militar își continuă studiile universitare.

La Viena îl cunoaște pe Eminescu, cel care îi va rămâne toată viața „prieten și sfătuitor”. Amândoi sunt proclamați „membri definitivi” ai Societății literare România, întemeiată în 1864 de studenții români din Viena. În martie 1871 debutează în „Convorbiri literare” cu comedia „Fata de birou”. La constituirea societății studențești „România jună”, Slavici este ales președinte, iar Eminescu bibliotecar. Amândoi desfășoară o activitate amplă pentru organizarea Serbării de la Putna și a Congresului studențesc care fixează programul luptei pentru „Unitatea culturală” și națională a românilor de pretutindeni.

La 1 iunie 1872, publică povestea „Zâna zorilor”. În iulie părăsește Viena. În același an, publică „Ileana cea șireată” și „Florița din codru”.

În 1875 publică nuvela „Popa Tanda”, iar în 1879, nuvela „Gura satului”. „Budulea taichii” este publicată în 1880 la revista „Convorbiri literare”. La 1894, apare la București revista ilustrată „Vatra”, sub conducerea lui Slavici, Caragiale și Coșbuc.

Mai mult
Etichete:  #literatura
Detalii produs
ISBN: slavici-978-606-913-093-3
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Detalii despre autor

Ioan Slavici (n. 18 ianuarie 1848 la Șiria, lână Arad, Imperiul austriac - d. 17 august 1925 , Panciu, Putna, România) a fost un scriitor, pedagog și jurnalist român și membru corespondent (din 1882) al Academiei Române. În aprilie 1869 se înscrie la Facultatea de Drept din Viena în anul al doilea, după ce făcuse un an la Budapesta. Din cauza lipsurilor materiale se întoarce acasă și se angajează ca notar. Revine la Viena și își face stagiul militar, iar în septembrie este încorporat ca voluntar la un regiment din Viena. În paralel cu stagiul militar își continuă studiile universitare.

La Viena îl cunoaște pe Eminescu, cel care îi va rămâne toată viața „prieten și sfătuitor”. În martie 1871 debutează în „Convorbiri literare” cu comedia „Fata de birău”. La constituirea societății studențești „România jună”, Slavici este ales președinte, iar Eminescu bibliotecar. Amândoi desfășoară o activitate amplă pentru organizarea Serbării de la Putna și a Congresului studențesc care fixează programul luptei pentru „Unitatea culturală” și națională a românilor de pretutindeni.

La 1 iunie 1872, publică povestea Zâna Zorilor. În iulie părăsește Viena. În același an, publică „Ileana cea șireată” și „Florița din codru”.

În 1875 publică nuvela Popa Tanda, iar în 1879, nuvela „Gura satului”. „Budulea taichii” este publicată în 1880 în revista „Convorbiri literare”. În 1894, apare la București revista ilustrată „Vatra”, sub conducerea lui Slavici, Caragiale și Coșbuc.

Audiobooks
Produse fizice (MP3): Audiobook