Dacă mă găsesc

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

DURATA: 8 ORE ȘI 36 MINUTE

Lectura: Gabriela Bobeș / Tudor Morgovan

ISBN: 978-606-913-759-8

Audiobook
59,00 Lei
Adaugă la favorite

Dacă mă găsesc / If I'm Found de Terri Blackstock este continuarea thriller-ului de mare succes „Dacă fug” (If I run) care, împreună cu un al treilea roman, intitulat „If I live”, alcătuiesc seria Dacă fug. Deși acțiunea celor trei cărți este strâns legată de primul volum, cele trei romane pot fi citite și independent unul de celălalt, autoarea ajutându-și cititorii să deducă de fiecare dată ceea ce s-a întâmplat în volumele necitite. Iar pentru cei dintre voi care ați citit primul volum, nu vă pot spune decât atât: „Dacă mă găsesc” este cu mult mai dens și mai plin de suspans! Vei asculta audiobookul pe nerăsuflate și nu te vei mai putea opri decât atunci când vei ajunge la final. 


Terri Blackstock a vândut peste șapte milioane de cărți în toată lumea și este autoare de bestselleruri New York Times și USA Today. Terri Blackstock s-a făcut cunoscută publicului mai întâi prin intermediul romanelor de dragoste, ulterior schimbându-și stilul și dedicându-se romanelor de suspans, în care speranța învinge disperarea. Iar schimbarea de stil i-a fost cât se poate de benefică, romanul ei, Twisted Innocence (Inocența pervertită) fiind distins cu premiul Christy Award pentru cel mai bun roman de suspans al anului 2016. Terri Blackstock a mai fost premiată și pentru romanele Intervention, Vicious Cycle și Downfall, dar și pentru seriile Moonlighters, Cape Refuge, Newpointe 911, SunCoast Chronicles și Restoration.


Audiobookul de față continuă povestea personajului Casey Cox, care, după ce este considerată principala suspectă pentru uciderea bunului ei prieten, jurnalistul Brent Pace, duce o viață de fugară. După ce a locuit pentru o scurtă perioadă de timp sub identitatea de Grace Newland în micuța localitate din Atlanta, Shady Grove, Casey fuge din nou. De data aceasta purtând în suflet bucuria că a reușit să o elibereze pe nepoata noii sale prietene, Miss Lucy, care era ținută ostatică de vecinul acesteia, Frank Dotson. Cu poliția pe urme, Casey va trebui să își găsească o nouă identitate și să își construiască o nouă viață. Noua identitate o va obține destul de repede cu ajutorul unui vechi prieten cu care am făcut cunoștință în „Dacă fug”. Casey devine astfel de această dată Miranda Henley, dar aceasta nu va fi singura identitate pe care o va avea pe parcursul romanului.


Ne reîntâlnim și cu Dylan - polițistul pe care părinții jurnalistului Brent Pace l-au angajat ca să o găsească pe fata suspectată că le-ar fi ucis fiul – și îl vedem cum pleacă din nou pe urmele lui Casey. Dar de data aceasta are și un ajutor, în persoana lui Dex, un prieten care a cunoscut și el atrocitățile războiului și care suferă la fel ca el de șoc posttraumatic. Dex va prinde un fir care îl va conduce pe Dylan spre un martor cheie al tuturor nelegiuirilor care se întâmplaseră la secția de poliție al cărei angajat era. Dar Dylan va obține mai mult decât un fir, va obține dovezi grăitoare care îi incriminează pe polițiștii Gordon Keegan și Sy Rollins. În paralel cu rezolvarea cazului la care lucrează, autoarea surprinde și de această dată lupta lui Dylan cu urmele lăsate de șocul prin care a trecut, dar și sentimentele pe care le nutrește pentru Casey.


Ne reîntâlnim și cu cei doi polițiști, Gordon Keegan și Sy Rollins, care au făcut din uniforma lor o simplă unealtă pentru a-și construi un trai îndestulător, dar descoperim și un personaj nou în persoana lui Candace Price, amanta polițistului Gordon Keegan care poate oferi informații noi pentru dezlegarea misterului care planează în jurul decesului jurnalistului Brent Pace. Casey se hotărăște astfel să meargă în Dallas și să o urmărească în vederea obținerii de noi dovezi incriminatorii împotriva lui Keegan.


Lucrurile iau o întorsătură neașteptată însă, când, fugara Casey, stabilită provizoriu în Dallas, găsește biletul de adio al unui bărbat, într-o Biblie uitată în camera sa de hotel. Pornește așadar în căutarea familiei celui care a scris biletul, deși e riscant pentru ea. Îl găsește pe bărbat și află că a fost acuzat de abuz asupra unui minor. Casey intră pe fir ca un adevărat detectiv și scoate adevărul la iveală: o poveste terifiantă despre monstruozitatea umană și victimele ei. În cazul de față, o fetiță gingașă de numai șapte ani și doi părinți distruși din cauză că cei doi copii ai lor au fost luați pe nedrept în grija statului.


O urmărim în continuare pe Casey luând-o de la capăt sub o nouă identitate în Dallas. O vedem găsindu-și un nou job, o cameră cu chirie în care să locuiască, și mai ales, urmărind-o pe amanta lui Gordon Keegan și aflând noi informații interesante despre acesta. În același timp, Casey nu uită să găsească o modalitate de a-și contacta sora și de a o asigura că îi este bine. Dar mai presus de toate, asistăm la o renaștere spirituală a lui Casey:


„În casă este liniște. Lydia, Caden și chiar doamna Naomi mai dorm încă. Singurătatea mă lovește ca o viroză și cred că mă voi ofili de tot și voi muri înainte să vină ziua de mâine și să apuc să mă întorc la lucru. Îmi simt spiritul vlăguit, la fel ca fructele chircite de secetă, și mă izbește sentimentul că trebuie să am grijă de el. Bisericile de peste tot din oraș primesc credincioși astăzi. N-am fost la biserică decât de câteva ori în viața mea, de cele mai multe ori pentru nunți sau înmormântări. Totuși, simt că îi datorez ceva lui Dumnezeu, fiindcă în ultima vreme mi-a răspuns la cele mai arzătoare rugăciuni.”


Însă demersul ei de a-i demasca pe părinții care își exploatau copilul și de a o ajuta pe familia bărbatului acuzat de abuz asupra unui minor, precum și căutarea ei de dovezi incriminatorii împotriva lui Gordon Keegan trebuie să înceteze brusc. Asta pentru că arestarea surorii sale o forțează să se întoarcă acasă, în Shreveport în ciuda tuturor riscurilor. Dar riscul pe care și-l asumă va aduce cu el și un lucru bun: reîntâlnirea cu Dylan care o sfătuiește să facă ce trebuie. Cei doi vor avea ocazia ulterior să vorbească pe îndelete și să stabilească cum ar trebui să procedeze în continuare. Dar liniștea le va fi spulberată de Gordon Keegan și Sy Rollins care îi găsesc în cele din urmă...


Ce se va întâmpla cu Casey? Dar cu Dylan? Dar cu fetița ai cărei părinți sunt niște monștri în carne și oase, dacă Casey nu îi va mai sări în ajutor? Ce scenarii cumplite vor mai inventa Keegan și Rollins din dorința de a scăpa de Casey? 


Întorsăturile de situație vor avea loc cu o frecvență din ce în ce mai mare din momentul în care Casey și Dylan se reîntâlnesc și te vor face să citești pe nerăsuflate fiecare pagină până la sfârșitul romanului. Dar, dacă te aștepți ca fuga lui Casey să ia sfârșit în acest volum, de departe mult mai dinamic și mai palpitant decât precedentul din serie, va trebui să te dezamăgesc. Finalul romanului înseamnă începutul unei noi călătorii pentru Casey. Ea este în continuare nevoită să fugă, dar de data asta o face într-un mod mai optimist și mai plin de speranță decât până acum. Asta pentru că de această dată poartă în suflet dragostea pentru Dylan și încrederea în Dumnezeu...


„Pe măsură ce mă îndepărtez de el, îmi șterg lacrimile cu mâneca. Viitorul pare sumbru, dar împing acest gând în străfundurile minții și încerc, în schimb, să Îl văd pe Dumnezeu. A fost prezent acolo – în casa aceea din Dallas, în baia în care am sângerat, la ferma de căprioare unde am fost operată de un om infirm.


A fost acolo când m-am îndrăgostit. 


Încerc să revizuiesc imaginea pe care o am în minte despre viitor, să mă văd alături de Dylan, atunci când toate astea vor fi rămas în urmă. Este o imagine palidă, dar ea există. Mă voi agăța de ea. Oriunde aș merge, atâta timp cât voi reuși să vorbesc cu El, voi reuși să trec cu bine peste orice.”


Mai mult
Etichete:  #literatura
Detalii produs
ISBN: 9786069137598
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor

Terri Blackstock este autoarea mai multor bestsellere New York Times și USA TODAY. A câștigat premii pentru romanele „Dacă fug”, „Dacă mă găsesc” și „Dacă trăiesc” (toate trei apărute la Editura ap!), precum și pentru seriile „Cape Refuge”, „Newpointe 911”, „Intervention”, „Moonlighters”, „Sun Coast Chronicles” și „The Restoration”. Până în prezent a vândut peste șapte milioane de cărți.