Dacă trăiesc

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-913-830-4

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
32,90 Lei
Adaugă la favorite

Dacă trăiesc / If I Live de Terri Blackstock este ultimul volum din seria „Dacă fug”. Fanii thriller-ului de mare succes vor ajunge odată cu acest volum la finalul unei aventuri pline de acțiune și suspans. Iar pentru cei dintre voi care nu ați citit precedentele două volume, e bine de știut că tomul poate fi citit ca o lectură independentă fără nicio problemă, întrucât autoarea vă va ajuta să deduceți pe parcurs cele întâmplate în volumele precedente.


Terri Blackstock este unul dintre cei mai îndrăgiți romancieri americani. Cu peste șapte milioane de cărți vândute în întreaga lume, autoarea și-a câștigat un binemeritat loc în topul New York Times al celor mai bine vânduți autori. 


Imaginația i-a fost cel mai bun prieten de la o vârstă foarte fragedă, acesta constituind și motivul pentru care, mai târziu, s-a decis pentru o carieră de scriitoare. A lansat primul ei roman la vârsta de 25 de ani, și încă de atunci s-a bucurat de succes. Deși s-a lansat și a cunoscut succesul ca autoare de romane de dragoste, ulterior avea să-și schimbe radical stilul, simțindu-se atrasă de literatura creștină. S-a gândit astfel să își creeze un stil unic, în care să combine acțiunea și suspansul cu elemente creștine. Din momentul în care și-a găsit stilul care i se potrivea, a publicat peste 30 de romane de suspans cu elemente creștine.


Unele dintre cele mai cunoscute serii ale autoarei sunt: Dacă fug, The Moonlighters, Restoration, Intervention și Cape Refuge. Volumul Twisted Innocence din seria The Moonlighters a fost distins în 2016 cu premiul Christy Award pentru cel mai bun roman de suspans al anului 2016. Intervention, Vicious Cycle și Downfall sunt alte romane premiate al autoarei, ca și seriile Moonlighters, Cape Refuge, Newpointe 911 sau Sun Coast Chronicles de altfel.


Terri Blackstock vă introduce încă din primele pagini ale acestei cărți în plină acțiune. O vedem astfel pe Casey Cox continuându-și fuga, după ce este considerată principala suspectă pentru uciderea bunului ei prieten, jurnalistul Brent Pace. În condițiile în care toată poliția este pe urmele ei, iar ea a folosit deja cam toate variantele de deghizare posibile, îi este tot mai greu să treacă neobservată. Mai ales acum că, a fost împușcată în umăr de un pedofil care făcea trafic de droguri, cu care a avut de-a face în volumul precedent, intitulat „Dacă mă găsesc”. 


Drept dovadă, un grup de adolescenți o recunosc într-un mic restaurant în care intră să mănânce și cheamă poliția. Casey se deghizează din nou și se pregătește să părăsească localitatea în care a fost recunoscută.


În acest timp, Dylan, de care Casey a devenit foarte apropiată în volumul precedent, încearcă să își recupereze mașina din Dallas, unde o lăsase Casey înainte să fie împușcată. Însă el trebuie să fie cu ochii în patru, pentru că Gordon Keegan și Sy Rollins, detectivii hotărâți să o ucidă pe Casey înainte ca ea să le dea în vileag nelegiuirile, pot apărea în orice clipă. 


Dylan este polițistul pe care părinții jurnalistului Brent Pace l-au angajat ca să o găsească pe Casey - fata suspectată că le-ar fi ucis fiul. El este ajutat acum de bunul său prieten, Dex, să găsească și mai multe dovezi incriminatorii împotriva detectivilor Gordon Keegan și Sy Rollins, astfel încât să-i poată dovedi nevinovăția lui Casey. În acest sens lucrează la un plan mare în care adună toate datele pe care le deține până în prezent cu scopul de a găsi măcar o dovadă incontestabilă care să îi asocieze pe Keegan și Rollins cu una dintre crime. Încercând să o contacteze pe Casey, la telefon, respectiv prin e-mail, Dylan constată că demersurile lui rămân fără răspuns.


Reușind în cele din urmă să se cazeze la o pensiune pentru a se odihni, Casey constată cu stupoare câte capete de acuzare sunt puse pe seama ei, urmărind terifiată știrile de la televizor despre ea însăși. Dar cel mai mult o deranjează faptul că este prezentată ca o persoană înarmată și periculoasă, când ea nu se simte deloc așa. De fapt, ea este exact opusul acestei descrieri, întrucât, cu riscul de a fi prinsă, salvează o fată răpită și pe copilul ei din mâinile răpitorilor lor, și convinge un om greu încercat de viață să renunțe la ideea de a-și lua viața...


Stabilită temporar în Memphis, Casey reintră în normalul vieții de fugară. Se angajează cercetătoare la o firmă de avocatură care dă în judecată hotelurile care nu asigură facilități pentru persoanele cu dizabilități. În momentul în care se angajează să lucreze pentru el, Casey nici nu își imaginează ce rol avea să joace avocatul Billy Barbero în viața ei. La noul loc de muncă, Casey își face o nouă prietenă cu care poate discuta despre orice, inclusiv despre creștinism și despre o eventuală convertire.


Uciderea proprietarului unei spălătorii, îi dă toate motivele lui Dyaln să creadă că bărbatul ucis a fost o nouă victimă a unei extorsiuni. Încercând să afle mai multe despre acest caz constată că toate dovezile îi încriminează pe detectivii Gordon Keegan și Sy Rollins. Dar unul dintre cei doi bănuiește că Dylan le știe secretele, pentru că o explozie îi zguduie apartamentul în miez de noapte, iar el ajunge cu arsuri la spital… Câteva clipe mai târziu, când se află în casa prietenului său Dex, pentru că apartamentul său a fost distrus, sufletul lui rănit se refugiază într-un frumos vis cu ochii deschiși la Casey și la dragostea pe care i-o poartă. La kilometri distanță, în singurătatea ei, și Casey nutrește aceleași gânduri pentru Dylan. Din fericire pentru ei, nu avea să mai treacă mult timp până în momentul în care se vor reîntâlni.


Între timp, acțiunile pe care le întreprinde Gordon Keegan sunt din ce în ce mai disperate, pe măsură ce amenințarea unei posibile deconspirări este tot mai mare. Casey se trezește înconjurată de polițiști în Memphis, iar Dylan este nevoit să se ascundă de detectivul cu care până mai ieri făcea echipă. Vedem astfel cum fuga lui Casey ia sfârșit deocamdată, deși nu la modul în care și-ar fi dorit ea. 


Keegan simte că tot ce a construit până acum prin crimă și fraudă se poate nărui într-o secundă, de aceea construiește în minte tot felul de scenarii legate de modul cum o va elimina definitiv pe Casey pentru a scăpa astfel de toate dovezile incriminatorii pe care le deține în legătură cu el.


Ce se va întâmpla cu Casey odată intrată pe mâinile lui Gordon Keegan?


Casey și Dylan vor mai ajunge să își trăiască povestea de dragoste?


Care sunt adevăratele dimensiuni ale răului descrise în acest roman?


Ce acoliți sus-puși a câștigat de partea lui Gordon Keegan, cum a reușit să îi convingă să i se alăture în această conspirație a răului și ce victime va mai face acesta până la sfârșitul romanului?


Cum va sfârși Gordon Keegan însuși?


Răspunsurile la toate aceste întrebări le vei găsi în acest roman plin de suspans de la un capăt la altul și care nu te va lăsa să te plictisești nici măcar o secundă, motiv pentru care merită din plin să îl citești într-o după amiază de duminică.TESTIMONIALE:


„Dacă trăiesc te prinde de la prima pagină, oferindu-ți un amestec captivant de urmărire, mister și adevăr spiritual. Împătimiții fani ai lui Blackstock vor fi încântați, iar fanii noi vor fi câștigați.” 

– James Scott Bell, autorul bestsellerurilor din seria de thrillere Mike Romeo


Mai mult
Etichete:  #Literatura
Detalii produs
ISBN: 9786069138304
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor

Terri Blackstock este autoarea mai multor bestsellere New York Times și USA TODAY. A câștigat premii pentru romanele „Dacă fug”, „Dacă mă găsesc” și „Dacă trăiesc” (toate trei apărute la Editura ap!), precum și pentru seriile „Cape Refuge”, „Newpointe 911”, „Intervention”, „Moonlighters”, „Sun Coast Chronicles” și „The Restoration”. Până în prezent a vândut peste șapte milioane de cărți.