Ghidul măreției. Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-630-303-189-7

Carte Tiparita
49,00 Lei
Carte Tiparita
49,00 Lei
eBook
34,30 Lei
Adaugă la favorite

Ghidul măreției / The Greatness Guide de Robin Sharma este o lectură ușoară și relaxantă plină de cugetări inteligente despre viață și pilde îmbrăcate în povești frumoase cu Picasso, Shimon Perez sau Hernando Cortés. O carte concepută inteligent, plină de idei noi, pe alocuri simpatică, pe alocuri amuzantă, cu o mare capacitate de a te influența la nivel subliminal pentru a porni  pe calea atingerii măreției personale. Robin Sharma te ajută să faci primul pas spre măreția personală spunându-ți că ești măreț. Iar odată ce vei începe să crezi asta, vei începe să și devii!


Robin Sharma este un scriitor, speaker motivațional și coach de talie mondială în domeniul succesului, de origine canadiană, care a vândut până în prezent peste 15 milioane de cărți în 96 de țări ale lumii. Capacitatea lui de a convinge oamenii să țintească cât mai sus, să își depășească limitele și să își valorifice adevăratul potențial l-a propulsat în scurt timp ca unul dintre cei mai buni speakeri din lume în domeniul leadership-ului și al măiestriei personale. În calitate de prezentator el deține rara calitate de a electriza publicul prin discursurile sale foarte originale, mobilizându-i pe oameni să obțină cele mai bune rezultate, determinând echipele să exceleze și organizațiile să devină de neînvins. Companii precum Nike, GE, Microsoft, NASA, FedEx, PwC, HP sau Oracle l-au ales de-a lungul anilor pe Robin Sharma ca speaker pentru evenimentele lor. Dintre cărțile care i-au adus fani în toată lumea amintim: Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul, Atinge măiestria cu călugărul care și-a vândut Ferrari-ul, Descoperă-ți destinul, Învățături spirituale pentru familia ta sau Sfântul, surferul și CEO-ul .


Ghidul Măreției este compus dintr-o serie de 101 eseuri despre viață, muncă, leadership, afaceri, imagine de sine, relații, parenting, relaxare și distracție, factorul uau și alte teme interesante care te pot ghida să îți schimbi modul de a „naviga” prin viață, dar și percepția asupra activităților pe care le desfășori și a modului în care te implici și te raportezi la ele.


Cartea se aseamănă cu un panou de comanda cu 101 butoane, în care fiecare eseu reprezintă un buton. E de ajuns să apeși unul dintre ele pentru a deschide o nouă fereastră prin care să vezi lumea diferit. La sfârșitul lecturii vei fi deschis deja 101 ferestre noi spre lume, iar fiecare dintre ele îți va oferi o perspectivă diferită. Gândește-te pentru o clipă doar, dacă doar una dintre aceste ferestre ar rămâne etern închisă, ai rata o perspectivă asupra lumii… Poate pe cea mai frumoasă…


Ghidul măreției se adresează unui segment larg de public, dată fiind diversitatea temelor abordate, dovedindu-se a fi astfel o lectură la fel de utilă și pentru cititorii mai tineri dar și pentru cei mai în vârstă. Autorul împărtășește pe parcursul cărții o parte din secretele lui personale care l-au condus spre succes în carieră, dar care l-au ajutat  totodată să își folosească adevăratul potențial, atât în carieră cât și în viața personală. Robin Sharma se raportează la nume foarte cunoscute cititorilor precum trupa U2, cântăreții P. Diddy, Jay Z, Bon Jovi, Madonna sau Mick Jagger, simpaticul erou de desene animate Sponge Bob-Pantaloni Pătrați, regretatul Steve Jobs, actori ca Jennifer Aniston sau Angelina Jolie, filme precum Million Dollar Baby și chiar brandul de apă îmbuteliată Evian, pentru a explica multe dintre principiile sale. 


Vei descoperi așadar:


care sunt practicile personale pe care le au cei mai de succes oameni;


idei cu potențial enorm pentru ca organizația ta să devină cu adevărat măreață;


strategii specifice pentru a transforma eșecurile în oportunități;


tactici revoluționare pentru performanța la vârf;


cum să atragi adevărata prosperitate alături de adevărata fericire;


idei importante pentru a genera o viață sănătoasă și o „explozie de energie”


instrumente pentru echilibrul dintre viața personală și cea profesională și căi de a experimenta mai multă distracție.


Te invit în rândurile de mai jos să porți o „conversație” cu Robin Sharma, pentru că el este de părere că atunci când citești o carte bună, „porți de fapt o conversație cu autorul.” Iată mai jos doar câteva dintre subiectele pe care le veți aborda:


INTERVALELE DE OPORTUNITATE


„În fiecare zi, viața îți va trimite mici intervale de oportunitate. În ultimă instanță, destinul tău va fi definit de felul în care reacționezi la aceste intervale de oportunitate. Dacă te ferești de ele vei avea o viață măruntă. Dacă simți frică, dar te grăbești oricum să le vii în întâmpinare, vei avea o viață măreață.”


SUCCES


„Nimic nu te conduce mai rapid spre eșec ca succesul. Pentru că momentul în care încetezi să mai faci lucrurile care te-au condus în vârful muntelui este tocmai momentul în care începi să aluneci înapoi la vale!”


ZILELE TALE ÎȚI DEFINESC VIAȚA


„O idee măreață: zilele tale sunt viața ta în miniatură. Felul în care îți trăiești zilele se reflectă în felul în care-ți croiești viața.”


AFACERILE ÎNSEAMNĂ RELAȚII


„Nu este prea greu să uiți că, în ultimă instanță, afacerile și viața se rezumă la crearea de relații interumane. E ușor să uiți că oamenii fac afaceri cu oamenii pe care îi plac.”


MUNCEȘTE DIN GREU, FII NOROCOS


„Cred că lucrurile bune se întâmplă celor care sunt dispuși să depună efortul necesar, să dea dovadă de disciplină și să facă sacrificiile pe care le cer – ba nu, pe care le impun – măreția personală și profesională. În spatele realizărilor extraordinare vei descoperi întotdeauna un efort extraordinar.”


ÎNVAȚĂ SĂ SPUI NU


„De fiecare dată când spui DA unui lucru neimportant, spui NU unui lucru important. Spune-i nu prietenului care vrea să vă întâlniți la o cafea și să bârfiți. Spune-i nu colegului de la serviciu care vrea să-și împrăștie în jur negativitatea și cinismul. Spune-i nu rudei care râde de visurile tale și care te face să te îndoiești de tine. Spune nu obligațiilor sociale care îți răpesc din timpul alocat muncii tale de o viață.”


CURSA TA DE O MILĂ ÎN PATRU MINUTE


„Propria gândire este cea care-ți creează realitatea. Convingerile tale chiar devin profeții care se împlinesc singure (deoarece credințele îți dirijează acțiunile – și nu vei acționa niciodată într-un fel care să-ți contrazică gândirea); amploarea vieții tale reflectă amploarea gândirii tale.”


FII UN PĂRINTE STRĂLUCIT


„Părinții își învață copiii cum să vadă lumea. Părinții le arată copiilor cum funcționează lumea. Și dacă tu vezi lumea ca pe un loc al limitărilor, așa îl vor percepe și omuleții pe care îi crești. Încearcă să nu le transferi copiilor temerile tale. Fă-le cunoștință copiilor tăi cu ceea ce este posibil. Inspiră-i să devină oameni minunați care vor înălța lumea în felul lor special. Fii un deschizător de posibilități.”


PENTRU A FI MAI PRODUCTIV, RELAXEAZĂ-TE ȘI DISTREAZĂ-TE MAI MULT


„Creativitatea apare atunci când ești relaxat, fericit și trăiești clipa. Și atunci când apare poate să-ți aducă idei care-ți vor clătina lumea din temelii. Nu ai nevoie de mai mult de o idee bună ca să ajungi la rezultate pe care nici măcar nu ți le imaginai înainte. Dacă te relaxezi, îți iei vacanțe și îți faci timp ca să te simți bine, vei avea parte de mai mult succes.”


VALOAREA MORȚII ZILNICE


„Cei mai mulți dintre noi lăsăm viața să acționeze asupra noastră – dormim la volanul propriei vieți. Și zilele chiar se transformă pe nesimțite în săptămâni, săptămânile în luni și lunile în ani. Până să ne lămurim ce se petrece, ne trezim pe patul de moarte, întrebându-ne unde a fugit timpul… Am o provocare delicată pentru tine: mori în fiecare zi. Conectează-te cu mortalitatea ta în fiecare dimineață. Apoi lasă-te pe mâinile vieții. Trăiește ca și cum nu vei mai avea parte de ziua de mâine. ”


VREI SĂ TE JOCI?


„Adulții sunt doar niște copii deteriorați. Dar de ce? Fă-ți timp să te joci. Găsește timp să fii un pic nesăbuit și caraghios. Dă dovadă de imaginație la serviciu și readu curiozitatea înapoi în viața ta. Întoarce-te la sentimentul de uimire pe care îl aveai atunci când existența ta însemna fantezie, plăcerea mersului pe bicicletă, și bucuria pe care o simțeai în fiecare clipă a acestei călătorii numite viață. Și data viitoare când cineva se va uita la tine – la servieta ta, la costumul tău business și la figura ta serioasă – și te va întreba ce ai de gând să faci astăzi, te invit să-i oferi încrezător singurul răspuns care contează: Mă duc afară la joacă.”


ÎNVEȚI SAU DECAZI


”Există un leac împotriva îmbătrânirii pe care nu-l pomenește nimeni. Se numește învățare. După mine, atâta timp cât înveți ceva nou în fiecare zi, îți extinzi frontierele personale și îți îmbunătățești modul de a gândi, nu ai cum să îmbătrânești. Bătrânețea nu vine decât pentru cei care îți pierd setea de a deveni mai buni și care se deconectează de la baza lor naturală de curiozitate.”


ÎNVAȚĂ CE ÎNSEAMNĂ BINECUVÂNTĂRILE


„Mi-am blestemat soarta pentru că nu aveam încălțări până când am întâlnit un om care nu avea picioare… Este foarte ușor să cazi în capcana prea omenească în care ne concentrăm pe ce nu avem, în loc să fim recunoscători pentru ce avem. Sunt sigur că în viața ta există mai multe binecuvântări decât ai crede.”


-----------------------------------


Robin Sharma vorbește cu simplitate despre măreție. Punctează scurt și la obiect aspectele esențiale ale vieții și ne sugerează micile transformări pe care le-am putea face pentru a trece de la mediocru la măreț. Ne oferă exemple din cele mai variate domenii de activitate arătându-ne cât de ușor poți atinge măreția atunci când pășești hotărât pe drumul tău, fără a te lăsat deturnat de cei care râd de tine. Ne dezvăluie cele 7 fețe ale bogăției, demonstrându-ne că fiecare dintre noi este într-o formă sau alta… bogat. Ne convinge în cele din urmă că fiecare dintre noi are cel puțin o șansă pentru a deveni măreț, dar depinde numai de noi dacă exploatăm sau nu intervalele de oportunitate…


TESTIMONIALE


„Cărțile lui Robin Sharma ajută oameni din toată lumea să trăiască vieți extraordinare.” - Paulo Coelho, scriitor


„Robin Sharma are talentul rar de a scrie cărți care schimbă cu adevărat viețile oamenilor.” - Richard Carlson, autor al cărții You Can Be Happy, No Matter What (Poți fi fericit orice s-ar întâmpla)


„Este recunoscut ca fiind unul dintre experții de top ai lumii în domeniul leadership-ului și dezvoltării personale.” - The Times of India


„Încă o carte grozavă scrisă de Robin Sharma.” - Mark Victor Hansen, co-autor al seriei Chicken Soup for the Soul (Supă de pui pentru suflet)


„Și-a purtat mesajul în toată lumea.” -CNN


Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 978-630-303-189-7
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.25 kg
Detalii despre autor

Robin Sharma este un umanist respectat la nivel mondial care, de peste un sfert de secol își dedică activitatea ajutării ființelor umane să își descopere harul și magia personală cu scopul de a trăi viața pe care și-o doresc. Considerat a fi unul dintre cei mai buni experți în leadership și măiestrie personală din lume, Robin Sharma are o clientelă selectă alcătuită din miliardari celebri, sportivi profesioniști emblematici și numeroase companii care figurează în topul Fortune 100. Bestsellerele autorului, printre care se numără: Clubul 5 a.m, Ghidul măreției  (ambele apărute la editura ACT și Politon), Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul și Lider fără funcție s-au vândut în milioane de exemplare și au fost traduse în peste 92 de limbi și dialecte, ceea ce face ca Robin Sharma să se numere astăzi printre cei mai citiți scriitori în viață.

 

Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita