Pachet cărți Damien Dekarz

(0) Scrie o recenzie
pachet carți
82,32 Lei PRP:117,60 Lei Salveaza 30%
Adaugă la favorite

Descriere

Damien Dekarz este pasionat de natură și agricultură încă din copilărie, lucru ușor de înțeles din moment ce  a copilărit în mijlocul naturii într-un sat din sudul Franței. La maturitate a călătorit în jurul lumii pentru a studia diverse  biotopuri. După cum mărturisește el însuși, Amazonia peruană l-a inspirat mult în conceperea pădurilor comestibile. Dar autorul a călătorit, studiind diversele soiuri de plante, și în Maroc, în apropierea deșertului saharian, a traversat  Sahara mauritaniană făcând autostopul și a semănat semințe de baobab în Senegal.
 
Odată întors în Franța a creat și a îngrijit, bucurându-se de rezultate excelente, trei păduri-comestibile în care a experimentat aproape tot ce se putea experimenta în această materie, bazându-se pe unul dintre principiile de bază ale  permaculturii, și anume, să te adaptezi întotdeauna în funcție de context și să nu  copiezi fără discernământ tehnici luate de-a gata. 
 
Damien Dekarz practică grădinăritul agroecologic încă din anul 2009. În același an a devenit cofondatorul asociației „La Graine indocile/ Sămânța sfidătoare” care are ca obiectiv principal implementarea și promovarea conceptului de  autonomie durabilă. Autonomia durabilă încurajează un mod de viață autonom și ecologic care nu dăunează câtuși de puțin sănătății planetei.
 
Trainer, designer și lector, Damien Dekarz popularizează permacultura și agroecologia încă din anul 2014 pe canalul său de YouTube intitulat „Permaculture, agroécologie etc...” care are în momentul de față peste 400 de mii de abonați și  care le oferă acestora sfaturi practice cu privire la modalitățile prin care ne putem bucura de grădini roditoare, conservând în același timp biodiversitatea locală. 
 
Damien a experimentat, creat și înregistrat numeroase tehnici și instrumente de grădinărit ușor adaptabile în diverse împrejurări, despre care puteți afla mai multe amănunte de pe site-ul său: www.permacultureetc.com.
 
În prezent el locuiește în Limousin, unde administrează o fermă veche de 4 hectare, cu o casă și două hambare din piatră. Așadar, principalul motiv pentru care ar trebui să aveți încredere în sfaturile lui este faptul că Damien a testat  cu succes toate metodele pe care le descrie în cărțile și în videoclipurile lui.
 
El se autocaracterizează astfel:
 
„Sunt formator în permacultură și agroecologie și îmi doresc să determin cât mai mulți oameni să se molipsească de pasiunea mea. Prin urmare, public aproape în fiecare săptămână videoclipuri în care lvorbesc despre ecologie,  permacultură, grădinărit, clădiri ecologice, umanism, biodiversitate, solidaritate, precum și despre multe alte subiecte...”
 
Pentru toți cei care vor să se molipsească de pasiunea lui Damien Dekarz pentru permacultură și agricultură ecologică, am pregătit acest pachet special cu cărțile sale, la care beneficiați acum și de o reducere de 30%.
 
Iată despre ce este vorba pe scurt în cele două cărți incluse în pachet:
 
 
În condițiile în care din ce în ce mai mulți oameni își doresc alimente sănătoase și prietenoase cu mediul, permacultura reprezintă soluția ideală pentru a practica o agricultură sustenabilă și a ne bucura totodată de produse superioare  din punct de vedere calitativ.
 
În această ordine de idei, Damien Dekarz ne familiarizează în cartea de față, foarte accesibilă și bogat ilustrată, cu permacultura. Din prima parte aflăm așadar ce este permacultura, cum o putem practica, care sunt practicile agricole  permise, respectiv interzise, ce fel de îngrășăminte putem folosi, cum ne putem prepara singuri compostul sau cum să practicăm corect rotația și asocierea legumelor, în timp ce a doua parte a cărții reprezintă o trecere în revistă a  activităților din grădină specifice fiecărei luni a anului.
 
Pasionații de grădinărit vor afla de asemenea din acest volum cum să întrețină solul viu pe tot parcursul anului, cum să-și realizeze propriii butași, cum pot evita folosirea insecticidelor, fungicidelor și erbicidelor, precum și cum pot  să-și îngrijească pământul fără a-l săpa.
 
După ce vei citi această carte, în mod sigur îți vei privi grădina cu alți ochi. Asta pentru că acest volum nu înseamnă doar o colecție completă de sfaturi de grădinărit. El surprinde adevărata complexitate a vieții și modul incredibil  de simplu în care putem trăi în armonie cu tot ceea ce este viu. 
 
 
Imaginați-vă cum ar fi să vă plimbați printr-o grădină împădurită din care să puteți recolta fructe în orice sezon. Un loc în care kiwi și fasolea ar crește printre ramurile unui păr, unde căpșunile s-ar coace sub ciorchinii de coacăze  și unde salata s-ar dezvolta foarte bine sub fructele merișorului de stâncă. 
 
Toate acestea ar putea fi posibile pentru toți cei care vor avea curajul să se aventureze în amenajarea unei păduri comestibile.
 
Bazându-se pe propria lui experiență, Damien Dekarz vă oferă în această carte, bogat ilustrată cu numeroase fotografii și desene edificatoare, toate sfaturile și exemplele de care aveți nevoie pentru a vă amenaja propria pădure comestibilă, protejând biodiversitatea și evitând complet insecticidele, erbicidele sau fungicidele. În aceste pagini veți găsi o mulțime de informații practice și accesibile despre altoire, copilire, polenizare, plantare și toți  ceilalți pași necesari pentru a reuși într-un astfel de demers.
 
Bazându-se pe propria lui experiență, Damien Dekarz vă oferă în această carte toate sfaturile și exemplele de care aveți nevoie pentru a vă amenaja propria pădure comestibilă. Cartea, ilustrată cu numeroase fotografii și desene  edificatoare, vă va ghida să vă creați propria pădure comestibilă protejând biodiversitatea și evitând complet insecticidele, erbicidele sau fungicidele. În aceste pagini veți găsi o mulțime de informații practice și accesibile despre  altoire, copilire, polenizare, plantare și toți ceilalți pași necesari pentru a reuși într-un astfel de demers.
 
Damien Dekarz vorbește aici despre peste 230 de plante care pot fi cultivate într-o pădure comestibilă, făcând referire totodată și la cum putem integra în acest mediu de viață ciupercile și diverse animale, astfel încât să ne putem  bucura de o diversitate alimentară cât mai mare.
Mai mult
Detalii produs
ISBN: pachetcartidamiendekarz
Editura ACT si Politon
Format: pachet carți
Greutate: 0.8 kg
Detalii despre autor