Pachet cărți Roland Smith: Ascensiunea, Peak și Pe marginea prăpastiei

(0) Scrie o recenzie
pachet carți
106,68 Lei PRP:133,35 Lei Salveaza 20%
Adaugă la favorite

Descriere

Adolescenții pasionați de lectură, și chiar și cei cărora cititul li se pare plictisitor se vor bucura să descopere universul lui Peak. Peak este un adolescent în vârstă de 14 ani pasionat de cățărări, pasiune moștenită de la părinții lui, alături de care vei avea parte de trei aventuri memorabile. 

În prima dintre ele, vei cuceri Everestul, cel mai înalt vârf al lumii,  în cea de-a doua, vei păși cu aceleași emoții pe care le-a avut și Peak la rândul lui, în Afganistan, una dintre cele mai periculoase țări din lume, iar în cea de-a treia vei călători împreună cu Peak în Myanmar, o țară care s-a aflat sub influența unui regim militar dur pentru mai bine de 50 de ani.

Roland Smith, autorul celor două romane, este un scriitor american și totodată și un mare iubitor de animale, care a scris de-a lungul timpului peste 30 de cărți. Întrebat fiind la un moment dat de un jurnalist de ce a ales să creeze un personaj pasionat de cățărări, Roland Smith a povestit că el însuși a practicat acest sport în tinerețe, doar că nu a făcut cățărări la mare înălțime asemenea lui Peak. În perioada în care a lucrat la Grădina Zoologică în schimbul de noapte, obișnuia să facă adesea cățărări alături de colegul lui de tură, imediat după încheierea programului. Colegul său era un cățărător profesionist care l-a învățat o mulțime de tehnici de cățărare, și mai ales, l-a învățat cum să practice acest sport în deplină siguranță. Pasiunea autorului pentru cățărare, dar și o parte din lucrurile pe care le-a învățat practicând acest sport se regăsesc așadar în aceste trei romane de aventuri.

Pentru cei mai dornici de aventură adolescenți am creat acest pachet special, la care beneficiezi acum de o reducere de 20%. Pachetul include următoarele titluri:

Peak

În primul roman din seria Peak aflați povestea acestui adolescent de 14 ani, talentat la scris și pasionat de cățărări, sport pe care îl practică în timpul liber cucerind rând pe rând zgârie-norii din New York, în ciuda faptului că e ilegal. 

Pasiunea pentru cucerirea înălțimilor o moștenește de la părinții săi. Tatăl său biologic Joshua Wood încă mai practică alpinismul, și chiar mai mult decât atât, reușește să trăiască din acest sport, în timp ce mama lui, Teri Marcello, a fost nevoită să renunțe la pasiunea pentru cățărări din cauza unui accident. Părinții lui naturali care l-au conceput la 24 de ani într-un cort de alpinism la umbra muntelui El Capitan din Parcul Natural Yosemite au divorțat între timp, mama lui recăsătorindu-se cu Rolf, avocat de profesie. Din noua căsnicie au rezultat două fetițe gemene, surorile vitrege ale lui Peak pe care acesta le iubește enorm și pe care le alintă Bobițele.

În acest prim volum plin de adrenalină, Peak va fi nevoit să își părăsească pentru un timp familia newyorkeză și să plece alături de tatăl său natural într-o expediție pe care nu o va uita niciodată.

Motivul plecării este unul cât se poate de serios. Peak este arestat pentru cățărare ilegală pe unul dintre zgârie-norii New York-ului, iar tatăl său reușește să îi obțină eliberarea condiționată cu greu, în schimbul sumei de 150.000 de dolari și a promisiunii că băiatul va dispărea pentru o vreme din oraș pentru „a închide gura presei”. Prin urmare, Peak își face bagajele și pornește spre Tibet, fără a-i trece măcar o clipă prin cap că de fapt punctul final al expediției sale va fi vârful Everest. Pornește alături de Peak spre cucerirea Everestului și descoperă pas cu pas ce înseamnă o astfel de expediție!

 

Pe marginea prăpastiei

 

Acțiunea din acest al doilea roman din seria Peak are loc la șase luni după expediția pe Everest. De data aceasta, Peak este invitat să participe la competiția internațională Escaladă pentru Pace la care vor lua parte peste 200 de alpiniști adolescenți din întreaga lume cu nobilul scop de a transmite lumii un frumos îndemn la pace.

Nu întâmplător, acest apel la pace urmează să fie lansat din unul dintre cele mai periculoase țări din lume, mai exact din Afganistan, o țară marcată de peste 40 de ani de războaie. Cum era și firesc, numai ideea că va trebui să se deplaseze în Afganistan îi dă fiori lui Peak, însă se simte totodată responsabil să accepte această nouă provocare, dat fiind faptul că el este invitat să reprezinte Statele Unite în această competiție. Cum nu își poate lăsa țara fără reprezentant, nu îi mai rămâne decât să își facă bagajele și să se pregătească de o nouă aventură, în care va fi însoțit de această dată de mama lui, Teri.

Această nouă aventură se va dovedi a fi încă și mai palpitantă decât prima, dar nu din punctul de vedere al dificultății cățărării, ci din cauza specificului țării în care se deplasează.

În această nouă expediție inocentul Peak va face un pas și mai mare înainte spre maturizare pentru că va cunoaște moartea, gândul că persoana care îi este cea mai dragă pe lume ar putea să nu mai fie în viață, duritatea unei lumi pe care până acum o crezuse minunată și chiar gândul că el însuși și-ar putea pierde viața. Trăiește o nouă aventură plină de suspans alături de Peak în care vei avea parte de cățărări riscante, răpiri misterioase, evadări periculoase și de un final cât se poate de emoționant!

 

Ascensiunea

Ascensiunea este al treilea volum din seria de romane de aventuri care îl au în centrul atenției pe alpinistul adolescent Peak Marcello. Romanul poate fi parcurs însă ca o lectură de sine stătătoare, înțelegerea lui nefiind condiționată câtuși de puțin de citirea precedentelor două tomuri. 

Adolescentul care a cucerit Everestul și care a înfruntat riscurile uneia dintre cele mai periculoase țări din lume – Afganistan – pentru a participa la o escaladă pentru pace, pornește de această dată într-o nouă aventură în Myanmar, o țară care s-a aflat sub influența unui regim militar dur pentru mai bine de 50 de ani.

Deși ajunge în Myanmar cu scopul de a o vizita pe prietena lui Alessia, pe care nu a mai văzut-o de șase luni, se lasă convins de aceasta și de garda ei de corp, Ethan, să pornească într-o nouă expediție. De data aceasta pe masivul Hkakabo Razi, unul dintre cei mai izolați munți din lume și cel mai înalt masiv din Asia de Sud-Est (5.987 m).

Aventurile lor prin pădurea tropicală plină de pericole, pe care o străbat în drum spre acest munte învăluit în mister, răsturnările frecvente de situație și suspansul cu care este condimentat acest roman te vor ține cu siguranță cu sufletul la gură până la ultima pagină. 

Mai mult
Etichete:  #Literatura
Detalii produs
ISBN: Pachet carti Roland Smith
Editura ACT si Politon
Format: pachet carți
Greutate: 0.6 kg
Detalii despre autor