Triggeri. Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN:  978-630-303-170-5

Oferta expiră în:

Carte Tiparita
36,75 Lei PRP:49,00 Lei Salveaza 25%
Adaugă la favorite

Descriere

Există 2 adevăruri imuabile pe care Marshall Goldsmith, autorul volumului Triggeri ni le împărtășește încă de la începutul cărții:


Adevărul nr. 1: Este greu să realizezi o schimbare semnificativă a comportamentului.

Adevărul nr. 2: Nimeni nu ne poate face să ne schimbăm, decât dacă vrem cu adevărat.


Un trigger comportamental este orice stimul care are impact asupra comportamentului nostru. Iar mediul înconjurător este plin de triggeri care ne condiționează comportamentul, determinându-ne să fim mai răi, mai delăsători, mai cruzi, mai furioși, mai violenți decât știm noi că suntem.


Felul în care credem noi că suntem este de cele mai multe ori diferit de percepția pe care o au ceilalți în ceea ce ne privește. Și asta pentru că acțiunile noastre repetate față de cei din jur dau măsura exactă a felului nostru de a fi.

Uneori, conștienți de această diferență, ne propunem să fim mai buni, mai calmi, mai calzi, mai atenți, chiar mai fericiți. Dar de cele mai multe ori, deși știm exact ce să facem pentru a ajunge acolo, nu suntem în măsură să ne schimbăm comportamentul.


Și asta pentru că există un set de convingeri interioare care ne sabotează schimbarea de durată, anulând posibilitatea ca aceasta să aibă loc. Folosim aceste convingeri ca pe niște principii în care credem cu tărie pentru a justifica lipsa de acțiune, iar apoi pentru a scăpa de rezultat:


1. Dacă înțeleg, voi face asta

2. Am voință și nu voi cădea în ispită

3. Astăzi este o zi specială

4. „Cel puțin sunt mai bun decât...”

5. N-ar trebui să am nevoie de ajutor și organizare

6. Nu voi obosi și nu îmi voi pierde entuziasmul

7. Am tot timpul din lume

8. Nimic nu îmi va distrage atenția și nu se va întâmpla nimic neprevăzut

9. Viața mea se va schimba brusc în urma unei revelații

10. Mă voi schimba pentru totdeauna și nu va mai trebui să îmi bat capul

11. Faptul că voi scăpa de vechile probleme nu va aduce cu sine alte probleme

12. Eforturile mele vor fi răsplătite pe măsură

13. Nimeni nu e atent la mine

14. Dacă mă schimb, sunt „neautentic”

15. Am înțelepciunea de a-mi evalua singur comportamentul


Pentru a putea depăși cu succes inerția schimbărilor de comportament, Marshall Goldsmith propune Lista întrebărilor zilnice.


„Ideea e că întrebările zilnice ar trebui să-ți reflecte obiectivele. Nu sunt menite să fie împărtășite cu ceilalți (în afară de cazul în care scrii o carte cu privire la acest subiect), ceea ce înseamnă că nu sunt concepute pentru a fi judecate.

Nu-ți alcătuiești lista pentru a impresiona pe cineva. E lista ta și viața ta. Poți răspunde la întrebări cu un simplu punctaj pe o scală de la 1 la 10.

Singurele lucruri la care ar trebui să te gândești sunt:

• Aceste aspecte sunt importante în viața mea?

• Faptul că voi reuși să fac schimbări în aceste aspecte mă va ajuta să devin persoana care vreau să fiu?


Este incredibil de dificil pentru oricare dintre noi să ne uităm în oglindă în fiecare zi și să ne confruntăm cu realitatea că nici măcar nu am încercat să facem ceea ce am pretins că este cel mai important lucru din viața noastră.

Aceasta e puterea secretă a faptului că îți pui întrebări zi de zi.


Dacă nu ne îndeplinim obiectivele, fie abandonăm întrebările, fie trecem la acțiune. Ne simțim rușinați și stânjeniți pentru că am scris întrebările, știam răspunsurile și, cu toate astea, nu reușim să trecem testul.

Atunci când întrebările încep cu: „Ai făcut tot ce-ai putut pentru a...”, sentimentul e și mai rău. Trebuie să recunoaștem că nici măcar nu am încercat ceea ce știm că trebuia să facem”.„Marshall Goldsmith este un scriitor extraordinar și un consilier pentru cei din funcțiile de conducere renumit în întreaga lume. El a adus grupului nostru o contribuție enormă, și am avut foarte multe beneficii datorită experienței lui de neegalat și a cunoștințelor lui. În cartea Triggeri, el ne împărtășește povești edificatoare din colaborarea sa cu mari lideri de nivel mondial. Ne ajută să ne transformăm viața și să devenim ființe complete. Aceasta este o carte pe care ar trebui să o citească orice specialist care profesează și oricine aspiră să fie lider”.


— G.M. Rao, CEO al GRM Group (India) „Marshall își continuă misiunea de a crea instrumente pentru dezvoltarea liderilor eficienți. În cartea Triggeri el prezintă metode simple și eficiente pe care le putem folosi pentru a ne reinventa. Odată ce ai înțeles care sunt comportamentele care te vor duce la următorul nivel, 

Marshall prezintă modul prin care poți avea întotdeauna succes. Este o lectură obligatorie pentru lideri și pentru cei care aspiră să devină lideri de mare succes”.


— Joe Almeida, CEO Covidien


Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 978-630-303-170-5
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.28 kg
Detalii despre autor
Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita