Mitul antreprenorial - contractorul: De ce nu reușesc afacerile celor mai mulți contractori și ce este de făcut în această privință

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-913-567-9  

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
21,70 Lei
Adaugă la favorite

Mitul antreprenorial - contractorul: De ce nu reușesc afacerile celor mai mulți contractori și ce este de făcut în privința asta / The E-Myth Contractor: Why Most Contractors' Businesses Don't Work and What to Do about It de Michael E. Gerber este o lectură practică și utilă pentru toți antreprenorii, dar mai ales pentru contractori, pentru că îi învață să gândească strategic astfel încât afacerea lor să-și poată atinge adevăratul potențial. 


Întreaga informație furnizată în carte, scurtă și la obiect, a fost testată de autor timp de mai mulți ani și i s-a constatat eficiența, contribuind la dezvoltarea reușită a mii de mici afaceri din întreaga lume. Multe dintre ele au fost afacerile unor contractori: instalatori, specialiști în construirea și refacerea acoperișurilor, electricieni, peisagiști, renovatori, toate tipurile imaginabile de contractori.


Așadar „The E-Myth Contractor” este despre cum să obții cele mai bune rezultate atunci când te ocupi de o afacere de mici dimensiuni, furnizându-ți totodată câteva idei bune despre felul în care gândesc marii oameni de afaceri, indiferent dacă sunt sau nu contractori.


Michael E. Gerber te va ajuta să îți „scanezi” afacerea de la un capăt la altul, să analizezi cât de bine îți gestionezi resursele: oameni, bani, timp și muncă, și ulterior să planifici, să dezvolți și să manageriezi mult mai bine ceea ce deții, astfel încât să îți rămână timp și pentru tine, familia ta și hobby-urile tale.


Michael E. Gerber este fondatorul și CEO-ul companiei de consultanță în domeniul afacerilor E-Myth Worldwide și autorul unei întregi serii de cărți reunite sub umbrela „The E-Myth” (The E-Myth Physician, The E-Myth Manager, The E-Myth Contractor, The E-Myth Mastery, etc.) în care furnizează un sistem complet pentru construirea unei afaceri care funcționează. Dar mai întâi de toate, Michael E. Gerber este o legendă a antreprenoriatului, fiind cea mai importantă voce a micilor afaceri și întreprinderi din America.


Revista Inc. Magazine l-a numit „guru-ul numărul 1 în lume în domeniul micilor afaceri” iar miile de proprietari de mici afaceri, antreprenori, manageri și directori executivi corporatiști din toată lumea cărora le-a acordat consultanță de-a lungul anilor au ajuns cu toții la o singură concluzie, și anume că, sfaturile lui chiar funcționează!


„Mitul antreprenorial – contractorul” te poate ajuta să îți revizuiești afacerea, transformând-o în una 100% eficientă. Gândirea strategică pe care o vei deprinde citind-o îți va permite să creezi o afacere care funcționează independent de tine, iar munca strategică te va ajuta să înțelegi „diferența profundă dintre a începe să lucrezi la afacerea ta și a începe să lucrezi în afacerea ta.”


Autorul atrage atenția încă de la începutul cărții asupra riscului la care se expun antreprenorii care nu dezvoltă afaceri capabile să funcționeze în absența lor:


„Tragic este că 80% din toate afacerile vor eșua, majoritatea în primii 5 ani. Majoritatea celor care rămân vor da faliment în următorii 5 ani. Și toate eșuează din exact același motiv: proprietarul afacerii nu știe cum să construiască o afacere care să meargă!” 


Te întrebi de ce ai avea încredere în promisiunea lui Gerber, și anume aceea că afacerea ta va funcționa mult mai bine după ce vei aplica principiile prezentate în această carte? Ei bine, pentru că, zeci de mii de afaceri au avut rezultate extraordinare până acum folosind și aplicând această teorie. În plus, regândindu-ți afacerea de la 0 vei putea identifica și remedia mai ușor punctele ei slabe și te vei bucura de rezultate mai bune.


Cartea te va ajuta să înțelegi, oferindu-ți exemple și explicații plauzibile, de ce:


Afacerea ta și familia ta sunt un singur lucru – și tu ești elementul de legătură.
Și totodată îți va dezvălui o serie de secrete prețioase pe care ar trebui să le cunoască orice antreprenor despre:


  • Bani, sau mai exact despre:


1. Venituri


2. Profit 


3. Flux 


4. Capital privat


Autorul îți pune la dispoziție aici lămuriri foarte pertinente în legătură cu fiecare dintre aceste componente ale afacerii tale, oferindu-ți în final modele de business care funcționează la perfecție. Sistemul de business la cheie implementat de Ray Kroc la McDonald’s sau albumele lui Frank Sinatra sunt doar două exemple. Ba mai mult decât atât, autorul te anunță că: „Afacerea ta ascunde secretul care duce spre mai mulți bani.” Trebuie doar să ai răbdare să îl afli.


Vei afla așadar:


Cum să rezolvi eternul conflict dintre contractor-ca-angajat și contractor-ca-proprietar, adică dintre partea din tine care lucrează în afacere și partea din tine care lucrează la afacere.


Povestea Casei Etice și diferențele majore care există între o afacere bine pusă la punct care se ocupă cu construirea de case și una nefuncțională, care are multe puncte slabe;


Cum să îți planifici afacerea, folosind cele trei planuri: Planul de Afaceri, Planul de Activitate și Planul de Realizare. Acestea te vor ajuta să stabilești cu precizie cine ești, ce faci și cum faci afaceri;


Ce sunt și la ce te ajută Punctele de referință ale afacerii.


Ce este managementul și cu ce se ocupă el mai exact, dar și care este rolul unui manager în companie.


Cât de importanți sunt oamenii în afacerea ta și cum pot face ei diferența în ceea ce privește rolul tău, pentru că: „fără oameni, nu ai o afacere, ai un job”.


Ce standarde trebuie să îndeplinească un subcontractor, în cazul în care te hotărăști să apelezi la serviciile lui, dar și cum să creezi un Sistem de Dezvoltare a Subcontractorului;


Estimarea nu este cea mai bună variantă pentru clientul tău, atât timp cât astăzi există modalități de a calcula precis durata unei lucrări;


Ce este confuzia clientului, cum să comunici efectiv cu el, cum să îl faci să cumpere și cum să te ocupi de nemulțumirea clientului. Ba chiar mai mult decât atât. Vei învăța cum să îți faci clienții fericiți, învățând cum să te comporți cu ei.


„Regula dezvoltării afacerilor” care spune că, asemenea copiilor, toate afacerile sunt menite să crească! Așadar, o afacere ori se dezvoltă, ori moare!


Ce este schimbarea și cum să te schimbi odată cu afacerea ta.


Cât de prețios este timpul și cum ar trebui să îl folosești eficient, pentru că timpul înseamnă viață;


Ce este munca strategică și munca tactică, și de ce este foarte important să înțelegi diferențele dintre ele.


Ce înseamnă organizarea și de ce ea are legătură mai ales cu mintea noastră decât cu conducerea oamenilor, organizarea birourilor sau aranjarea dosarelor în ordine alfabetică. Autorul îți furnizează aici o serie de sfaturi utile pentru organizarea afacerii tale.


Ce este Procesul de Dezvoltare a Afacerii și în ce constă el.


În final depinde numai de tine dacă vei aplica aceste principii în afacerea ta sau vei decide să te bazezi în continuare pe propria ta metodă de a face business. Autorul garantează însă reușita principiilor lui, și cu siguranță că asta nu te poate lăsa total indiferent. În plus, din moment ce nu ai nimic de pierdut, de ce nu ai încerca? 


Iată mai jos încurajarea lui Michael E. Gerber pentru tine menită să te mobilizeze să îți transformi afacerea din ceea ce este în ceva mai mult:


     „După ce am lucrat cu atât de mulți contractori, cu atât de mulți proprietari de mici afaceri, știu că o afacere poate să fie mult mai mult decât ce ajung să fie majoritatea. Și mai știu că nimic nu te împiedică să faci ca afacerea ta să fie tot ce poate fi. Ai nevoie doar de dorința și de perseverența de a merge până la capăt. 


     Îți doresc ca afacerea și viața ta să crească frumos!”
Succes!


Mai mult
Etichete:  #Business
Detalii produs
ISBN: 9786069135679
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor

Michael E. Gerber este fondatorul și CEO-ul companiei de consultanță în domeniul afacerilor E-Myth Worldwide și autorul unei întregi serii de cărți reunite sub umbrela „The E-Myth” (The E-Myth Physician, The E-Myth Manager, The E-Myth Contractor, The E-Myth Mastery, etc.) în care furnizează un sistem complet pentru construirea unei afaceri care funcționează. Dar mai întâi de toate, Michael E. Gerber este o legendă a antreprenoriatului, fiind cea mai importantă voce a micilor afaceri și întreprinderi din America.

Revista Inc. Magazine l-a numit „guru-ul numărul 1 în lume în domeniul micilor afaceri” iar miile de proprietari de mici afaceri, antreprenori, manageri și directori executivi corporatiști din toată lumea cărora le-a acordat consultanță de-a lungul anilor au ajuns cu toții la o singură concluzie, și anume că, sfaturile lui chiar funcționează!