O femeie își face un plan: Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes

(0) Scrie o recenzie

DURATA: 5 ORE ȘI 52 MINUTE

Lectura: Gabrielea Bobeș

Format: MP3, 128 kbps - mono

Poate fi descarcat pe orice dispozitiv, de cate ori doriți.

ISBN: 978-606-913-810-6

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

MP3 download
41,30 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

O femeie își face un plan: Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes / A Woman Makes a Plan: Advice for a Lifetime of Adventure, Beauty, and Success de Maye Musk este autobiografia mamei lui Elon Musk, o septuagenară care și-a trăit viața din plin. A copilărit în Africa de Sud și a cucerit marile podiumuri de modă din New York și nu numai, la o vârstă la care majoritatea femeilor se gândesc că timpul lor a trecut. A avut două cariere, trei copii și 11 nepoți și a trăit în nouă orașe din trei țări diferite. A lucrat ca model de la 15 la 71 de ani, dar și-a tratat meseria ca pe o simplă modalitate de a câștiga bani și nu ca pe un motiv pentru a se comporta și a trăi ca o divă. În audiobookul de față, Maye Musk împărtășește cu voi secretele ei ca model, ca mamă a unor copii de succes și ca femeie în general.


Maye Musk este un model și dietetician cu origini canadiene și sud-africane. Mama miliardarului Elon Musk - pe care în copilărie îl poreclea „enciclopedia” -  a avut o carieră atipic de longevivă în lumea modellingului, aceasta întinzându-se pe mai bine de 50 de ani. A apărut pe coperțile mai multor publicații prestigioase, precum Revista Time, Women's Day și Vogue, iar cotidianul New York Post i-a recunoscut faima cucerită prin forțe proprii, numind-o „un star cu drepturi depline”. La 69 de ani a fost aleasă imaginea brandului de cosmetice CoverGirl, devenind astfel cea mai în vârstă CoverGirl din istorie.


La 15 ani, s-a numărat printre finalistele concursului de frumusețe Miss Africa, în urma căruia a primit diverse propuneri de colaborare ca model. Modellingul a devenit astfel o a doua carieră pe viață pentru ea, după cea de nutriționist. Deține un master în dietetică la Universitatea Orange Free State din Africa de Sud, și un altul în știința nutriției la Universitatea din Toronto. Are o afacere în domeniul nutriției și este invitată să vorbească pe teme de nutriție și alimentație sănătoasă în toată lumea. 


Audiobookul este împărțit în cinci părți după cum urmează:Partea I: Frumusețe


„La cincizeci și nouă de ani am încetat să mă mai vopsesc și mi-am lăsat părul să devină argintiu. Doi ani mai târziu, apăream însărcinată pe coperta revistei New York. (Ei bine, nu eram chiar însărcinată, dar fotografia era foarte convingătoare.) La șaizeci și șapte de ani am defilat pentru prima dată pe podiumul unui show de modă organizat în cadrul New York Fashion Week, împreună cu femei care aveau o treime din vârsta mea. La șaizeci și nouă de ani, am devenit imaginea companiei CoverGirl.”


Aventura autoarei în lumea modellingului a început la 15 ani în Africa de Sud și a continuat în Canada și America până la 71 de ani. Dar în timp ce în modelling se va bucura de un succes neașteptat, în viața personală nu se va descurca la fel de bine. O vedem astfel pe Maye Musk căsătorindu-se mai devreme decât s-ar fi așteptat, făcând trei copii, divorțând, mutându-se în alt oraș pentru a fugi de soțul ei și revenind pe podium. 


O urmărim de asemenea pregătindu-se pentru doctorat și rezistând eroic printre modelele mult mai tinere, într-o lume deloc ușoară; conducând o afacere având ca domeniu de activitate nutriția sănătoasă și suferind diverse transformări de natură fizică odată cu înaintarea în vârstă, transformări care, nu i-au afectat însă cariera de model decât în bine. Dar mai ales, vedem cum cariera ei de model explodează pur și simplu la vârsta de 50 de ani, o vârstă la care pentru multe modele podiumul e doar o amintire dintr-un trecut foarte îndepăratat.


Tot în această parte, Maye Musk vorbește despre importanța de a avea grijă de spirit în egală măsură în care ai grijă de fizic, despre lucrurile care sunt importante atunci când vine vorba de vestimentație și cum îți poți crea un stil vestimentar șic cu investiții minime. Sfaturile ei referitoare la machiaj vor fi cu siguranță interesante pentru multe dintre voi, mai ales că, datorită machiajului, a fost aleasă imaginea companiei CoverGirl la vârsta de 69 de ani. Tot aici, Maye Musk vorbește despre postură, bune maniere și bună creștere, toate contribuind deopotrivă la dobândirea unei mai mari încrederi în sine.Partea a II-a: Aventură


Aflăm aici povestea familiei lui Maye Musk care a emigrat din Canada în Africa de Sud, stabilindu-se la Pretoria. Îi cunoaștem pe neobișnuiții ei părinți, a căror pasiune era să călătorească prin toată lumea cu avionul lor de mici dimensiuni, și care erau în general mai neobișnuiți decât restul lumii. De la ei a învățat Maye să facă întotdeauna lucrurile diferit, pentru că doar așa se simțea fericită și împlinită.


O însoțim pe Maye într-o parte din călătoriile pe care le-a făcut alături de familia ei și observăm cât de meticuloasă era mama ei în a planifica în amănunt niște călătorii destul de lungi, astfel încât să nu le lipsească nimic celor cinci copii ai ei pe parcursul acestora.


Tot aici aflăm care a fost primul ei pas spre lumea modellingului și ce a înseamnat această lume pentru ea, dar și cum și-a educat copiii să facă întotdeauna ceea ce simt, nu ceea ce îi sfătuiesc ceilalți, dar și cum crede ea că ar trebui să ne trăim viața. 


În ceea ce privește căsătoria, aceasta s-a clădit pe o minciună a soțului ei și a însemnat nouă ani de abuz și de suferință. Când legile din Africa de Sud i-au permis, s-a eliberat dintr-o relație toxică, recâștigându-și bucuria de a trăi, alături de cei trei copii ai ei.


Și dacă îți imaginezi că Maye este o femeie perfectă, care nu prea are noroc în viață, ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. La un moment dat se îngrășase atât de mult încât a devenit model XXL. Apoi, și-a făcut un plan și a slăbit 30 de kilograme. De fapt a slăbit de două ori în viață câte 30 de kilograme. Toată povestea o vei afla aici...Partea a III-a: Familia


Această parte a audiobookului este despre Maye Musk mama. O mamă care și-a educat copiii exact în spiritul în care a fost ea însăși educată la rândul ei de părinții ei, cel al responsabilității. Iar „rețeta” a fost de succes, pentru că toți copiii ei au ajuns să se descurce bine în viață. 


Privind retrospectiv, Maye își dă seama că tot ce au realizat copiii ei astăzi își are originea în pasiunile lor din copilărie. De aceea, Maye te sfătuiește să îți lași copiii să facă ceea ce le place și îți mai dă și alte sfaturi referitoare la copii, pe care le vei găsi aici.


În plus, te va convinge că a o lua de la capăt nu e chiar atât de complicat dacă acest lucru îți va aduce fericirea mult visată. Ea însăși a luat-o de la capăt de mai multe ori, și, privind în urmă, are toate motivele să creadă că a făcut cel mai bun lucru cu putință.


Aflăm așadar cum a părăsit Africa de Sud pentru Canada de dragul lui Elon Musk care simțea că nu se poate realiza în Africa și cum a decurs noua ei viață acolo, dar și cum unele mici gesturi de bunătate venite din partea unor străini au făcut-o să se simtă recunoscătoare pentru tot ceea ce i-a oferit viața.Partea a IV-a: Succes


Ei bine, da. Omul de succes Elon Musk are o mamă de succes. O mamă care nu a renunțat niciodată să lupte pentru ceea ce și-a dorit și nu a ezitat să o ia de la capăt de câte ori a fost nevoie. Și a reușit de fiecare dată! Nu pentru că a avut noroc, sau pentru că a fost frumoasă sau pentru că s-a născut într-o zodie norocoasă. A reușit pur și simplu pentru că a muncit mult, a avut un plan întotdeauna pentru următorul pas și a perseverat. Și în plus, s-a bucurat de toată susținerea familiei ei.


Tot aici, aflăm câte ceva despre începuturile carierei lui Elon Musk pe care l-a susținut cu toate puterile să își lanseze prima companie de tehnologie de la începutul erei internetului - Zip2.


Apoi vedem cum gesturile bune se întorc și copiii ei decid să îi cumpere o casă și o mașină exact cum își dorea. Apoi o vedem oscilând între New York și Los Angeles și hotărându-se în cele din urmă să se stabiească la Los Angeles pentru a fi alături de doi dintre copiii ei și de șapte nepoți, dar și pozând nud pentru o prestigioasă publicație... și apoi pozând din nou nud și însărcinată în stilul lui Demi Moore, la 62 de ani.


Observăm cum s-a adaptat la era tehnologiei și a profitat de fiecare oportunitate pe care i-a oferit-o aceasta, astfel că, la șaizeci și șapte de ani, o vedem defilând pentru prima dată pe scena unei prezentări de modă de renume.


Iar spre final, vine vorba despre dragoste, un capitol la care Maye nu prea a avut succes. Sfaturile și cuvintele ei s-ar putea să-ți fie însă de folos dacă și tu te afli în căutarea dragostei sau ai fost dezamăgită în dragoste.Partea a V-a: Sănătate


Maye Musk se poate mândri cu o carieră de 50 de ani în domeniul modellingului, ceea ce te poate duce cu gândul la o siluetă perfectă timp de o viață. Dar nu este chiar așa. Maye a avut probleme cu alimentația dezorganizată, deși, în calitate de nutriționist oferea sfaturi altor oameni despre ce și cum să mănânce. A reușit însă să depășească aceste probleme cu ajutorul unui plan de nutriție sănătoasă. Vei găsi aici câteva sfaturi de alimentație sănătoasă pe care le poți folosi și tu, fără să faci eforturi prea mari!


Tot aici vei afla câteva ponturi în legătură cu ce să faci atunci când ai cedat tentațiilor sau cum să te ții la adăpost cu succes de tentații. Sfaturile referitoare la mișcare îți vor prinde și ele bine, fie că vrei sau nu să slăbești, iar considerațiile autoarei referitoare la sănătate te vor face să-ți iei mai în serios propria sănătate. 


În încheiere, vei afla cât de importantă este familia pentru Maye și cum obișnuiește familia Musk să petreacă timp împreună. Dar mai ales vei fi încurajat să nu uiți să te bucuri în fiecare clipă de viață și să îți faci un plan pentru asta. Iar dacă lucrurile nu vor merge întotdeauna conform planului, nu dezarma. Viața este croită din suișuri și coborâșuri. Cu toții trecem prin asta. Însă doar cei mai perseverenți dintre noi obțin ceea ce își doresc cu adevărat. Maye Musk a reușit. Și tu vei reuși! Ține cont de cuvintele ei:        „Poți să îți faci un plan, dar acesta nu va funcționa întotdeauna. Așa că va trebui să îți faci un alt plan. Viața ta va fi plină de suișuri și coborâșuri, ca un montagne russe. Suișurile vor fi minunate; coborâșurile vor fi un iad. Când ești la pământ, îți trebuie un plan ca să te ridici. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, coborâșurile sunt mai puțin tragice, mai puțin dureroase și mai puțin supărătoare, fiindcă ai mai trecut pe acolo. 


        Tu trebuie să hotărăști când vrei să fii fericită. Când va fi asta? De ce amâni să îți schimbi cariera, să îți îmbunătățești starea de sănătate, să ai o familie și prieteni iubitori, să îți iubești viața? Au fost momente când nu credeam că voi mai fi vreodată fericită. Niciodată! Iar apoi mi-am făcut un plan ca să scap, fiindcă o stare de nefericire permanentă nu este un mod de a trăi. Așadar fă-ți planul acum.”

Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069138106
Editura ACT si Politon
Format: MP3 download
Detalii despre autor