Pachet cărți pentru copii Luca Mazzucchelli

(0) Scrie o recenzie
pachet carți
54,60 Lei PRP:78,00 Lei Salveaza 30%
Adaugă la favorite

Descriere

Imaginați-vă cum se simt copiii în lumea tot mai debusolată și mai lipsită de sensibilitate a zilelor noastre, în care până și noi adulții ajungem să ne simțim de foarte multe ori ca niște impostori, întrucât ne vine din ce în ce mai greu să o înțelegem. Pentru micuții noștri, care nu au reușit să descifreze nici măcar cele mai simple taine ale lumii în care trăim, lucrurile par probabil și mai complicate…


Tocmai de aceea, noi părinții avem datoria să petrecem cât mai mult timp alături de ei și să le explicăm cu răbdare și empatie că multe din senzațiile pe care ei le experimentează acum, le-am experimentat și noi când eram copii ca ei și că toate problemele pe care ei le percep acum ca atare vor dispărea pe parcurs, pe măsură ce vor crește și vor căpăta o mai bună înțelegere a lumii în care trăiesc. 


Cărțile pentru copii, pot fi un ajutor de nădejde în acest sens, ajutându-i pe micuții năzdrăvani să cunoască lumea și provocările ei prin lentilele altor personaje, care se confruntă de multe ori, cu aceleași temeri, nedumeriri și nesiguranțe ca și ei.  


Cărțile scrise de Luca Mazzucchelli și ilustrate de Giulia Telli sunt o alegere inspirată în acest sens. Cei doi tineri, soț și soție, își propun să îi ajute pe micuții cititori să se cunoască mai bine pe ei înșiși, să privească lumea care ne înconjoară cu alți ochi și să se bucure mai mult de frumusețea și inocența copilăriei.


Giulia Telli este ilustrator. Cunoscută marelui public ca @mammachelibro, Giulia le recomandă părinților, prin intermediul rețelelor de socializare, cărți educative pe care le pot citi copiilor lor.


Luca Mazzucchelli este psiholog și psihoterapeut cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu și autorul mai multor eseuri de promovare a psihologiei, aflându-se într-o continuă căutare a instrumentelor prin care să aducă psihologia mai aproape de viața de zi cu zi a oamenilor.


Cărțile pentru copii scrise de Luca Mazzucchelli sunt inedite, pentru că autorul le-a creat ca pe niște instrumente de învățare utile pentru părinți și plăcute pentru copii. Dacă povestea în sine va fi îndrăgită de copiii curioși să afle deznodământul, noțiunile de psihologie cu care autorul îi familiarizează pe părinți vor fi foarte utile pentru aceștia pentru că vor înțelege astfel cum să le explice copiilor mai pe înțelesul lor anumite emoții, senzații și nedumeriri pe care le au.


Pentru părinții care vor să își delecteze copiii cu cărțile originale ale lui Luca Mazzucchelli și să se familiarizeze de asemenea cu noțiunile simple de psihologie din cărțile acestuia, vă punem la dispoziție acest pachet special la care beneficiați acum de o reducere considerabilă de 30%.


Pachetul conține următoarele titluri:


Totul e greu înainte să devină ușor


Este o poveste în egală măsură frumoasă, emoționantă și educativă pentru copii, despre un câine-lup pe nume Simba care își dorește să devină acrobat la circ. Doar că, atunci când încearcă să facă primele acrobații, își dă seama că constituția lui robustă de câine-lup nu este una dintre cele mai potrivite pentru a face toate acele mișcări extraordinare pe care le fac toți acrobații de la circ. De aceea, când conștientizează acest lucru, se întristează, gândindu-se că visul lui s-ar putea să nu devină niciodată realitate… 


Prin intermediul poveștii lui Simba, cei doi autori le oferă celor mai mici cititori soluția pentru una dintre cele mai frecvente probleme cu care aceștia se vor confrunta toată viața: nereușitele. Iar când ești mic, nereușitele par a se ține scai. Uneori nu reușești să pronunți corect un cuvânt, alteori nu știi răspunsul la o întrebare, alteori pierzi la un joc, alte dăți strici un lucru prin casă, etc. Și atunci, consumul de energie este maxim, fiecare eșec fiind urmat de dezamăgire, plâns, neîncredere în sine... 


Dragi părinți și bunici, știm cât de greu vă este să educați copii într-o epocă în care sfaturile de parenting venite din diversele medii de informare par a se bate cap în cap sau a nu avea nicio susținere logică, dar unele lucruri rămân mereu valabile. Așa cum este lecția pentru părinți și copii din această carte: Să nu renunți niciodată la visurile tale! 


Nu uitați să le reamintiți așadar copiilor voștri acest lucru și să îi încurajați mereu pe drumul pe care vor dori să meargă, indiferent cât de talentați sau de (ne)talentați îi veți considera pentru ceea ce și-au ales să facă în viață. 

Asta pentru că, potrivit cercetării științifice (Duckworth, 2016) citate de autorii acestei cărți, pentru a „reuși” în viață, determinarea valorează de două ori mai mult decât talentul. 


Teama care devine curaj


Teama care devine curaj de Luca Mazzucchelli și Giulia Telli este o poveste încântătoare despre o vulpe cam fricoasă și un bursuc foarte înțelept... Ai citit bine. Vulpea din povestea noastră este doar fricoasă, și deloc șireată ca în alte povești, tocmai de aceea trebuie neapărat să o citești. Și acum, la modul cel mai serios vorbind... cine a mai auzit vreodată de o vulpe fricoasă?


Dar Vulpea despre care vorbim nu era doar fricoasă, era și foarte delicată și sensibilă, și, din acest motiv era cât pe-aci să rateze Festivalul Lampioanelor Magice care avea loc în fiecare an, în ultima zi de toamnă, în Marea Pădure de Hârtie. Mai trist este faptul că, motivul pentru care era cât pe-aici să nu mai ajungă la festival și să-și înalțe lampionul cu cea  mai mare dorință a ei, a fost frica.


Norocul Vulpii din povestea noastră a fost prietenul ei Bursucul, care, observându-i absența de la festival, s-a gândit să se ducă până la ea acasă să vadă dacă se simte bine. Odată ajuns acasă la Vulpe, acesta și-a dat seama că roșcata  nu era bine deloc. Vulpea era pur și simplu traumatizată de teamă. Și, în ciuda faptului că Bursucul a încurajat-o să iasă din casă fără griji și să meargă la festival pentru a nu rata șansa de a-și trimite dorința în eter, Vulpea era în continuare suspicioasă. Însă, sfaturile înțelepte ale prietenului ei Bursucul, aveau să-i fie de mare folos. Acesta îi spusese:


— Vulpeo, știi ce îmi zicea mereu bunicul meu? „Cu cât fugi mai mult de frică, cu atât ea devine mai puternică!” Asta înseamnă că nu te ajută cu nimic să eviți umbrele, frunzele, vântul și tot ce întâlnești în pădure. Fugind de ceea ce  te sperie, nu vei scăpa de frică.


Prin urmare, Vulpea cea fricoasă ca un iepure s-a hotărât să pună în practică sfaturile Bursucului și să-și înfrângă teama, pentru a nu mai rata astfel din cauza ei atâtea lucruri frumoase. Vulpea reușește astfel să își înfrângă teama și să își îndeplinească marele vis de a-și lansa lampionul cu cea mai puternică dorință a ei în eter.


În finalul acestei povești, autorul ne oferă câteva informații despre frică și despre modul în care trebuie să ne comportăm cu copiii speriați. Iată unul dintre aceste sfaturi:


„Copilul speriat are nevoie mai întâi de toate să simtă că adultul îl înțelege. De aceea, este bine să îl ascultăm, să îi acordăm empatia și afecțiunea necesare pentru a-i transmite încrederea de care are nevoie pentru a-și putea  înfrunta singur fricile.”


Descoperă mai multe informații despre frică și cum trebuie să îi ajutăm pe copii să o gestioneze din această minunată cărticică pentru copii!


Mai mult
Etichete:  #literaturacopii
Detalii produs
ISBN: pachetcartilucamazzucchelli
Editura ACT si Politon
Format: pachet carți
Greutate: 0.5 kg
Detalii despre autor