Poartă-te ca un om de succes, gandeşte ca un om de succes. Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie

ISBN e-Book PDF - 978-630-303-007-4
ISBN e-Book Mobi - 978-630-303-008-1
ISBN e-Book ePub - 978-630-303-009-8

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
32,19 Lei
Adaugă la favorite

Poartă-te ca un om de succes, gândește ca un om de succes: Descoperă-ți darul și calea spre bogățiile vieții / Act Like a Success, Think Like a Success de Steve Harvey este cartea care te va determina să îți scoți visul acela prăfuit din dulapul visurilor demult uitate, să îl scuturi bine, să îi redai strălucirea de altădată și să începi să te preocupi din nou de realizarea lui folosindu-ți acel dar unic pe care îl ai. Dar cartea reprezintă mai mult decât atât. Ea te va ajuta să îți dezvolți viața în feluri complet noi și să te bucuri de relații mai bune cu membrii familiei tale, cu șefii tăi sau cu comunitatea ta.


Mesajul cărții, așa cum îl formulează autorul ei, comediantul Steve Harvey, este emoționant și motivațional totodată:


„Poartă-te ca un om de succes, gândeşte ca un om de succes îţi spune că nu e destul să exişti, pur şi simplu. Viaţa înseamnă mai mult decât să te târăști la o slujbă lipsită de satisfacții, să câştigi un ceas de aur şi să-ţi încasezi fondul de pensii. Viaţa ta trebuie să fie mai mult decât să aștepți ca ocazia potrivită să apară şi să te găsească. Viaţa ta trebuie să fie mai mult decât să baţi pasul pe loc privindu-i pe ceilalţi cum obțin succesul. Cuvintele din această carte te vor motiva să profiți din plin de viaţa ta, folosind un lucru pe care îl ai deja — darul tău.”


Cartea a fost inspirată de povestea de viață a autorului însuși care a devenit un adevărat rege al comediei, după ce, o bună parte a vieții lui s-a zbătut în sărăcie: a lucrat într-o curățătorie de covoare, a vândut asigurări, a rămas fără un acoperiș deasupra capului locuind pentru o bună perioadă de timp într-o mașină, a fost concediat, după care, folosindu-se de darul său – extraordinara lui capacitate de a-i face pe oameni să râdă -  a ajuns să joace în spectacolul de comedie cu cele mai mari venituri brute din toate timpurile.


Steve Harvey este actor, producător, prezentator radio și TV și autorul mai multor bestselleruri The New York Times, precum „Poartă-te ca o doamnă, gândeşte ca un bărbat / Act Like a Lady, Think Like a Man” sau ”Straight Talk, No Chaser (Spune-mi direct, nu mă aburi)”. 


A debutat în anii ‘80 ca actor de stand-up comedy, iar succesul de care s-a bucurat l-a transformat în scurt timp în unul dintre cei mai iubiți entertaineri ai Americii. A jucat în filme, a prezentat unele dintre cele mai de succes show-uri de televiziune din America, a scris cărți și în tot acest timp nu a uitat să returneze o parte din roadele succesului său comunității înființând împreună cu soția lui fundația Steve și Marjorie Harvey Foundation. De-a lungul timpului a fost recompensat cu numeroase premii printre care și prestigioasele NAACP Image Award și Emmy Award. Locuiește în Atlanta, Georgia, împreună cu soția și familia sa.


Cartea este împărțită în patru părți după cum urmează:


Partea I: Când ajungi la limită


În această primă parte a cărții ești invitat să te autoevaluezi. Care sunt temerile tale, care sunt modalitățile prin care tu singur te limitezi, sau altfel spus, cum arată capacul pe care tu însuți l-ai pus vieții tale? Și, cel mai important, ești invitat să răspunzi la o întrebare care sigur nu te va lăsa indiferent: cât timp mai ești dispus să irosești din viața ta în loc să alergi spre destinul tău?


Vei conștientiza astfel că nu vei reuși să faci nimic atât timp cât ai tendința să:


Te compari cu alții;


Crezi că nu ești suficient de bun ca să stai la masa celor mari;


Îți găsești mereu scuze;


Îți este teamă că nu vei fi suficient de bun sau că demersul tău va fi un eșec.


Amintirile din viața personală a lui Steve Harvey din acest capitol îți vor ajunge cu siguranță la inimă, în special aceea despre o profesoară care s-a priceput de minune să-i interzică acestuia să viseze măreț pe când era în clasa a VI-a. Vei vedea însă tot aici, cât de mult contează ca, atunci când cineva vine să îți dărâme un vis, să existe un altcineva care să te ajute să îl faci și mai puternic.


Tot aici autorul îți oferă câteva indicii care îți vor arăta foarte clar că ți-ai pus singur capac vieții tale și că ar fi timpul să ridici capacul și să începi să îți urmezi visurile.Partea a II-a: Descoperă-ți darul și acceptă-l cu brațele deschise


Care este talentul tău special pe care l-ai putea folosi pentru a te bucura de succes? În cazul în care nu te-ai gândit niciodată la asta, acum va trebui să o faci. Iar autorul îți oferă și o motivație suficient de puternică în acest sens:


„Cea mai mare parte a lumii nu vrea decât să-ți găsești un loc de muncă și să îl îmbogățești pe altul. Prea multe școli și programe de pregătire te vor îndruma să lucrezi pentru o companie în vreme ce uiți de tine și de visurile tale. Aruncă acel capac pus deasupra vieții tale în fiecare zi și spune lumii: Poate că acum mă aflu în locul acesta, muncind din greu și învățându-mi meseria, dar visurile mele sunt extraordinare.”


Mulți dintre noi avem tendința să ne amăgim că dacă facem un lucru bine, la job de exemplu, înseamnă că acela este darul nostru și că ne-am găsit menirea prin meseria pe care o practicăm. Dar de cele mai multe ori lucrurile nu stau chiar așa. Un dar înseamnă să fii capabil să faci ceva foarte bine, nu doar bine, implică pasiune și dăruire și te ajută să faci lucruri extraordinare fără a simți că muncești propriu zis.


Autorul îți oferă în această secțiune câteva instrumente utile pentru a-ți da seama care este adevăratul tău dar și te ghidează cum să îți propulsezi visul găsind un vehicul de care să îl atașezi. 


Totodată vei afla cum să te autodepășești mereu, fixându-ți de fiecare dată obiective și mai îndrăznețe. Tot aici te vei familiariza cu metoda SMART de a-ți fixa obiective specifice, măsurabile, accesibile, relevante și care vor fi atinse la un anumit termen limită și vei învăța să îți construiești propria scară către succes. La fel de util îți va fi și panoul de viziune pe care autorul te sfătuiește să îl folosești pentru a da vieții tale mereu o direcție. Un alt lucru important pe care va trebui să îl faci înainte de a porni la drum spre împlinirea visului tău va fi să selectezi oamenii alături de care vrei să pornești la drum și să-i înlături pe cei care îți vor pune mereu frână. Autorul îți va arăta aici cum să faci această selecție, dar și cum să ceri ceea ce îți dorești de la ceilalți.


Dar lecția cea mai frumoasă a acestui capitol pe care merită să o reții este aceea că:


„a te afla în preajma altui visător te poate pune în mișcare când uiți cum să visezi pentru tine însuți”.Partea a III-a: Maximizarea darului tău


Când ai o serie de abilități pe care nu le folosești, îți limitezi din start succesul. În această parte a cărții vei învăța să îți dezvolți abilitățile pe care le ai și să le exploatezi la maximum. De asemenea, vei învăța să îți evaluezi punctele forte și slăbiciunile pentru a-ți maximiza victoriile și a-ți minimiza pierderile, în funcție de aptitudinile pe care le ai. În plus, vei învăța să te reinventezi mereu, să îți diversifici darurile și să îți descoperi cât mai multe laturi și aptitudini care te vor ajuta pe parcursul vieții să te bucuri de și mai mult succes.


Tot aici te vei convinge de puterea extraordinară pe care o are cuvântul „nu” și vei afla rețeta succesului celor mai realizați oameni:


„Cei mai deștepți tipi din afaceri iau ceea ce e mai bun din ce au învățat de la părinții, mentorii, colegii și șefii lor și folosesc asta pentru a clădi mai departe. Nu vei auzi niciodată un inovator ca Bill Gates, Warren Buffett sau Oprah Winfrey spunând: Noi procedăm în felul acesta pentru că așa s-a procedat dintotdeauna. Oamenii de succes apreciază locul de unde au venit, dar nu lasă trecutul să dea tonul pentru viitorul lor. Oamenii de succes sunt inovatori.”Partea a IV-a: Crearea moștenirii tale


Dacă ne-am opri fie și numai pentru o clipă privirea asupra râpei cu visuri abandonate a omenirii, ne-am da repede seama cam cât de mulți oameni s-au lăsat descurajați pe parcurs. Poate că și tu ești unul dintre ei, și eu mă număr printre ei, și atunci, e și firesc să te întrebi cum să rămâi motivat și să te apropii de obiectivele tale într-un mediu încărcat de negativitate. 


Steve Harvey are un răspuns mulțumitor pentru tine în această ultimă secțiune a cărții. 


Tot aici vei afla o formulă a echilibrului pe care Steve Harvey însuși o folosește în propria viață și vei învăța că succesul, odată atins, trebuie să însemne o schimbare nu numai în viața ta, ci și în viața altora. Cu alte cuvinte, învață să oferi celor mai puțin norocoși ca tine o parte din roadele succesului tău și poți fi sigur că vei ajunge să te bucuri de reușite pe termen lung. Sau, așa cum spune Steve Harvey în această carte:


„Succesul nu se referă doar la capacitatea ta de a reuși, ci și la capacitatea ta de a ajuta împărtășind. Succesul adevărat trăiește în moștenirea pe care o lăsăm. Dacă poți servi ca model pentru generația următoare, cei care vor ajunge mai sus datorită ție vor deveni moștenirea ta, la fel de mult ca și realizările tale.”


Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786303030074
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor

Steve Harvey este actor, producător, prezentator radio și TV și autorul mai multor bestsellere New York Times, precum: Act Like a Success, Think Like a Success (Poartă-te ca un om de succes, gândește ca un om de succes), Act Like a Lady, Think Like a Man (Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat) și Straight Talk, No Chaser (Spune-mi direct, nu mă aburi). 

A debutat în anii ‘80 ca actor de stand-up comedy, iar succesul de care s-a bucurat l-a transformat în scurt timp în unul dintre cei mai iubiți entertaineri ai Americii. A jucat în filme, a prezentat unele dintre cele mai de succes show-uri de televiziune din America, a scris cărți și în tot acest timp nu a uitat să returneze o parte din roadele succesului său comunității înființând împreună cu soția lui fundația Steve și Marjorie Harvey Foundation. De-a lungul timpului a fost recompensat cu numeroase premii, printre care și prestigioasele NAACP Image Award și Emmy Award. Locuiește în Atlanta, Georgia, împreună cu soția și familia sa.

eBooks
Download (PDF, mobi, epub, OPF): eBook