Salt înainte! Fă saltul cu credință și trăiește o viață plină

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

DURATA: 4 ORE ȘI 03 MINUTE

Lectura: Tudor Morgovan

ISBN: 978-606-913-709-3

Oferta expiră în:

Audiobook
14,10 Lei PRP:47,00 Lei Salveaza 70%
Adaugă la favorite

Salt înainte! Fă saltul cu credință și trăiește o viață plină / Jump: Take the Leap of Faith to Achieve Your Life of Abundance de Steve Harvey cu Leah Lakins este ca o vorbă de încurajare venită din partea cuiva drag, când totul în jurul tău pare că se prăbușește sau când lucrurile nu decurg întocmai cum ți-ai dori în viața ta. Sau, altfel spus, audiobookul este despre a avea curajul și determinarea de a face un salt înainte pentru a-ți împlini menirea și a realiza lucrurile la care visezi. Dacă vrei să faci cadou cuiva acest audiobook, îți recomand să te gândești la cineva care are un talent pe care nu îl valorifică sau la cineva care tocmai a trecut printr-un eșec sau o dezamăgire!

 

Autorul este convins că pentru fiecare dintre noi Dumnezeu are un plan, care nu coincide de multe ori cu demersurile pe care noi le întreprindem și cu direcția în care ne îndreptăm. De aceea e important să avem răbdare, curaj și perseverență pentru a înțelege care este adevărata noastră menire și pentru a o urma. Audiobookul conține numeroase elemente autobiografice din viața actorului, prezentatorului radio și TV și autorului Steve Harvey, care susțin ideile de mai sus.

 

Steve Harvey este actor, producător, prezentator radio și TV și autorul mai multor bestselleruri The New York Times, precum: Act Like a Success, Think Like a Success (Poartă-te ca un om de succes, gândește ca un om de succes), Act Like a Lady, Think Like a Man (Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat) și Straight Talk, No Chaser (Spune-mi direct, nu mă aburi). 

 

A debutat în anii ‘80 ca actor de stand-up comedy, iar succesul de care s-a bucurat l-a transformat în scurt timp în unul dintre cei mai iubiți entertaineri ai Americii. A jucat în filme, a prezentat unele dintre cele mai de succes show-uri de televiziune din America, a scris cărți și în tot acest timp nu a uitat să returneze o parte din roadele succesului său comunității înființând împreună cu soția lui fundația Steve și Marjorie Harvey Foundation. De-a lungul timpului a fost recompensat cu numeroase premii printre care și prestigioasele NAACP Image Award și Emmy Award. Locuiește în Atlanta, Georgia, împreună cu soția și familia sa.

 

Audiobookul este împărțit în șase capitole după cum urmează:

 

Capitolul 1: Nicio lecție nu se compară cu aceea pentru care ai plătit

 

„Nu ai cum să treci prin lumea aceasta, fără să experimentezi durerea. Dar nu-i momentul să renunți. E mai bine să înțelegi că Dumnezeu încearcă să te îndrume către darul și menirea ta.”

 

Fiecare viață poate fi o lecție pentru altcineva. Steve Harvey este o celebritate cunoscută în toată lumea cu o avere estimată la 200 de milioane de dolari. A scris cărți de succes, a jucat în filme îndrăgite, are emisiuni la radio și la TV. Totul pare să-i meargă din plin... acum. Căci în tinerețe totul părea să îi fie potrivnic. 

 

În acest capitol vei citi despre marile eșecuri din viața lui Steve Harvey, despre modul cum le-a interpretat și cum a hotărât să treacă peste ele, dar și lecțiile valoroase pe care le-a învățat pe măsură ce le-a depășit. Un capitol care abundă în mesaje motivaționale despre obsacole, eșecuri și uși pe care viața ni le închide uneori în nas, dar și în exemple grăitoare.

 

 

Capitolul II – Nu există linii drepte în natură

 

„De vreme ce munca ta nu te face fericit, atunci tu, de fapt, nu trăiești; doar exiști. Iar când reflectezi asupra situației tale actuale, te simți neîmplinit și ești deprimat. Dacă locul tău de muncă e departe de a fi cel la care visezi ori poate nu beneficiezi de susținere în relația ta, riști ca viitorul tău să semene cu prezentul.”

 

Există o diferență între a trăi cu adevărat și doar a exista. În acest capitol autorul te va ajuta să vezi diferența, povestindu-ți despre momentul în care a realizat ce își dorește cu adevărat în viață și cum a pornit spre realizarea acelui vis, dar și despre lipsurile pe care le-a îndurat și sacrificiile pe care le-a făcut încercând să câștige bani din lucrul la care se pricepea cel mai bine, și anume, acela de a-i face pe oameni să râdă.

 

Îl vei vedea pe autor călătorind prin țară și dormind în mașină, mâncând sendvișuri cu salam la ordinea zilei și râzând pentru a se încuraja în cele mai grele momente. Dar îl vei vedea de asemenea și ajuns în pragul disperării și pregătit să renunțe doar cu o clipă înainte ca gloria să îi bată la ușă.

 

Așadar, pentru toți cei dintre voi care aveți un vis acest capitol este o sursă de inspirație și un îndemn la acțiune, pentru că, este de părere autorul, visele nu se țin agățate în cui, visele se trăiesc, dar pentru asta, trebuie să acționezi în direcția lor.

 

Capitolul III - Dacă treci prin iad, nu te opri

 

„Fiecare greșeală pe care o facem − copilul avut în afara căsătoriei, relația eșuată, locul de muncă de la care ai fost concediat, vocile celor care îți spuneau că nu vei reuși − toate acestea sunt lecții valoroase pentru călătoria ta. Te sfătuiesc să-ți înveți și să-ți pui în practică lecțiile. Thomas A. Edison obișnuia să spună: „Nu am dat greș, ci pur și simplu am găsit zece mii de soluții care nu funcționează.“

 

În acest capitol  facem cunoștință cu Steve Harvey cel care și-a realizat visul de a câștiga bani făcându-i pe oameni să râdă, la mai bine de 20 de ani de la debutul în  cariera de actor și om de televiziune. Un om fericit căruia i se deschid noi oportunități la fiecare pas. Un om împlinit care a luptat pentru visul său și acum își culege roadele. OK, vei spune, foarte frumos, și odată ce visul s-a împlinit, înseamnă că povestea cu happy end s-a încheiat...

 

De fapt nu e chiar așa. Munca nu se termină odată ce visul se transformă în realitate. De fapt, atunci când se întâmplă asta, o muncă se termină și o alta abia începe. Iar autorul nu îți garantează că atunci când lucrezi la propriul tău vis, la marele tău vis, totul este numai lapte de miere. Obstacolele și provocările continuă să apară și depinde numai de tine cum le faci față. Un exemplu în acest sens este propria poveste a autorului și marea gafă pe care a făcut-o în calitate de prezentator al concursului Miss Universe. O gafă catastrofală care în cele din urmă s-a transformat într-o mare oportunitate pentru el. O lecție de învățat pentru fiecare dintre noi...

 

 

Capitolul IV - „Viața“ e... ceva de pomină

 

„Nu trebuie să știi dinainte cum va fi drumul tău sau care sunt pașii ce te vor conduce către visul tău − fii doar deschis în fața oportunităților, fii gata să pășești pe drumul tău. Profită de ocaziile pe care Dumnezeu ți le scoate în cale, chiar dacă nu par direct legate de visul tău.”

 

Viața este plină de obstacole și de lecții de învățat, dar și de oportunități pe care trebuie să fii capabil să le vezi pentru a te bucura deplin de scurta ta perioadă petrecută pe pământ. Îl vedem aici pe Steve Harvey câștigând bine, dar fiind în același timp plin de datorii, dar și mobilizându-se pentru a plăti o greșeală pe care nu el a făcut-o. Vedem astfel cum, acceptând problemele din viața noastră și încercând să le rezolvăm cu răbdare și perseverență vom beneficia la un moment dat și de un ajutor neașteptat, dar și cum adevăratul nostru dar ni se poate revela în cele mai neașteptate momente. Iar odată ce l-ai descoperit trebuie să te folosești de el cât mai mult, depășindu-ți limitele și ieșind din zona ta de confort. 

 

Autorul atrage totodată atenția că a fi un om împlinit cu o carieră de succes nu atrage după sine numai aspecte pozitive, de aceea trebuie să fii pregătit să accepți că:

 

„Cu cât urci mai mult în viață și cu cât mai multe reușite ai, cu atât mai puțini sunt oamenii pe care te poți baza. Pe măsură ce te apropii de vârf, vei întâlni tot mai puțini oameni asemeni ție. Asta înseamnă că ar trebui să-ți fie frică să urci? Nu. Tu trebuie să ajungi în vârf.”

 

 

Capitolul V - Un om fără viziune sau fără visuri va pieri

 

Iar pentru a ajunge în vârf trebuie să îți identifici darul. Acel lucru pe care tu l-ai putea face mai  bine decât milioane de alți oameni. Așadar, dacă nu știi încă care este acela, poate că e timpul chiar acum să încerci să afli:

 

„Care este ideea cu care tu ai putea porni astăzi? Care este acel unic serviciu pe care tu îl poți face mai bine decât oricine? Care este produsul acela unic pe care tu știi că toți și-l doresc? Ai nevoie doar de o idee originală pentru a face saltul înainte.”

 

E timpul chiar acum să faci saltul spre împlinirea visurilor tale, indiferent care sunt împrejurările, care este starea ta actuală și prin ce greutăți te-a purtat viața, pentru că numai așa vei putea fi cu adevărat fericit.

 

 

Capitolul VI - Încetează doar să exiști și începe să trăiești cu adevărat

 

„Când vine momentul să faci un salt înainte, rareori vei fi complet pregătit. Dar asta face parte din provocare. Trebuie să ai încredere în Dumnezeu și în tine.”

 

Cine așteaptă momentul potrivit pentru a face X sau Y lucru, se minte singur. Nu te vei simți niciodată perfect pregătit pentru a face o schimbare radicală, trebuie doar să ai curaj și să ai încredere că vei reuși și să acționezi.

 

„În drumul tău prin viață, trebuie să crezi că planul lui Dumnezeu pentru tine este mai măreț decât oricare alt plan pe care l-ai fi putut concepe tu vreodată.”

 

Iar schimbările radicale sunt necesare la un moment dat pentru că ele îți permit să te dezvolți și să evoluezi.

 

În acest capitol vei descoperi ce schimbări radicale a făcut Steve Harvey în ceea ce privește viața personală, schimbări care i-au adus fericirea și împlinirea completă ca bărbat și ca părinte.

 

Te las acum în compania unui scurt fragment din audiobook, și îți recomand să îți rezervi o după amiază pentru a-l asculta cap-coadă, pentru a te relaxa și a te simți mai bine și mai încrezător în forțele tale:

 

„Fă o listă cu țelurile tale și înconjoară-te numai de oameni pozitivi. Înfruntând provocările vieții, vei deveni mai puternic, iar Dumnezeu te va răsplăti materializându-ți visurile.

 

Acceptă că schimbarea este inevitabilă și îți permite să evoluezi, apoi implică-te în schimbare.

 

Nu îți clădi speranțele pe ceea ce percepi a fi limitele tale.

 

Nu lăsa niciodată greșelile din trecut sau temerile să te împiedice să faci saltul înainte.”

Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069137093
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor

Steve Harvey este actor, producător, prezentator radio și TV și autorul mai multor bestsellere New York Times, precum: Act Like a Success, Think Like a Success (Poartă-te ca un om de succes, gândește ca un om de succes), Act Like a Lady, Think Like a Man (Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat) și Straight Talk, No Chaser (Spune-mi direct, nu mă aburi). 

A debutat în anii ‘80 ca actor de stand-up comedy, iar succesul de care s-a bucurat l-a transformat în scurt timp în unul dintre cei mai iubiți entertaineri ai Americii. A jucat în filme, a prezentat unele dintre cele mai de succes show-uri de televiziune din America, a scris cărți și în tot acest timp nu a uitat să returneze o parte din roadele succesului său comunității înființând împreună cu soția lui fundația Steve și Marjorie Harvey Foundation. De-a lungul timpului a fost recompensat cu numeroase premii, printre care și prestigioasele NAACP Image Award și Emmy Award. Locuiește în Atlanta, Georgia, împreună cu soția și familia sa.