Top 10 cărți de dezvoltare personală care te vor inspira să-ți trăiești visul

ACT si Politon
26-03-2024
0 comentarii
Helen Adams Keller a fost o scriitoare nord-americană care s-a născut în anul 1880 în Alabama, SUA. La vârsta de 19 ani s-a îmbolnăvit și, în urma unui episod febril grav, a rămas surdă și oarbă. Cu toate acestea, ea a devenit prima  persoană cu surdocecitate care a absolvit colegiul.
 
Cu ajutorul profesoarei sale, Anne Sullivan, Helen a învățat să comunice folosindu-și mâinile și limbajul Braille, și să vorbească. A absolvit Colegiul Radcliffe cu rezultate excelente, devenind astfel prima persoană din istorie surdă și oarbă care a obținut o diplomă de licență.
 
Keller a avut o carieră strălucită ca autoare și speaker, fiind în același timp un avocat înflăcărat al persoanelor cu dizabilități, dar și o susținătoare ferventă a drepturilor femeilor. Autobiografia sa, „The Story of My Life”,  vorbește despre eforturile pe care le-a făcut pentru a reuși, despre victoriile și nereușitele ei pe acest drum, dar și despre forța, reziliența și determinarea spiritului uman. 
 
Povestea ei este cu siguranță una dintre cele care trebuie spuse pentru a-i inspira și pe alți oameni să creadă în ei și în visurile lor și în faptul că acestea se pot împlini chiar și atunci când toți factorii din jur par a fi 
potrivnici. 
 
Cărțile de dezvoltare personală abundă în astfel de povești, în care, oricine se confruntă cu probleme mari în viață se poate regăsi și își poate găsi motivația de a merge mai departe și de a visa. De a visa să devină cea mai bună versiune a lor.
 
Dar acesta nu este singurul motiv pentru care citim cărți de dezvoltare personală. 
 
Citim cărți de dezvoltare personală și pentru:
 
•    A evolua ca indivizi. Aceste cărți ne oferă instrumentele necesare pentru a ne autoevalua și a ne descoperi punctele tari și punctele slabe.
•    A ne autoperfecționa. Cărțile de dezvoltare personală ne ajută să ne îmbunătățim abilități precum: comunicarea eficientă, gestionarea timpului, luarea de decizii și rezolvarea de probleme.
•    A ne îmbunătăți relațiile interpersonale. Lecturile de dezvoltare personală ne pot ajuta să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și pe ceilalți, ceea ce duce la relații mai sănătoase și mai armonioase. Totodată, ele ne pot ajuta să ne dezvoltăm empatia și abilitățile de comunicare, precum și să gestionăm mai eficient conflictele.
•    A ne simți mai calmi și mai relaxați. Unele cărți de dezvoltare personală ne oferă tehnici și strategii pentru a gestiona mai bine stresul și anxietatea și a ne menține echilibrul mintal și emoțional în momentele dificile.
•    A avea o mai bună autodisciplină și autodeterminare. Aceste cărți ne oferă sfaturi pentru a ne stabili obiective mai clare și pentru a ne asuma responsabilitatea pentru propria viață și fericire.
•    A ne schimba perspectiva, arătându-ne noi modalități de a privi viața și problemele care pot apărea de-a lungul ei.
•    A ne autocunoaște. Înțelegându-ne mai bine valorile, pasiunile și scopurile, putem trăi o viață mai autentică și mai împlinită.
 
Editura ap! le pune la dispoziție tuturor celor care își doresc să evolueze, să se autoperfecționeze, să își creeze mai ușor relații, să fie mai calmi și mai relaxați, să se autocunoască mai bine sau să își schimbe perspectiva asupra  propriei vieți, Pachetul 10 cărți de dezvoltare personală care cuprinde cărți capabile să îi inspire în oricare dintre aceste domenii. În plus, achiziționând acest pachet, obțineți și o reducere de 40% din prețul cumulat al celor 10 volume. 
 
 
Iată pe scurt despre ce este vorba în fiecare carte din acest pachet:
 
1.Zonele tale eronate: Învață cum să-ți controlezi gândurile și emoțiile, ca să-ți clădești liber destinul de Wayne Dyer te va ajuta să conștientizezi faptul că fiecare dintre noi are anumite „zone eronate”. Este vorba mai exact despre acele comportamente, însușiri, emoții, modalități de a gândi care nu ne ajută cu nimic să creștem, ci dimpotrivă, ne trag în jos. De aceea, Wayne Dyer, își folosește în această carte experiența de psihoterapeut pentru a te ajuta să îți înfrunți și să îți depășești comportamentele distructive (zonele tale eronate) astfel încât să preiei controlul asupra propriei tale vieți. 
 
Dar „Zonele tale eronate” este în egală măsură o carte despre cum să trăiești eficient, fără a-ți consuma inutil energia, și mai presus de toate, este o carte despre cum să fii mai fericit și mai mulțumit de viața ta, scăpând odată pentru totdeauna de acele comportamente care îți pun piedică în calea evoluției.
 
„Zonele tale eronate” se numără printre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile, cu aproximativ 35 de milioane de exemplare comercializate. 
 
 
2.Putere nemărginită de Tony Robbins îți dezvăluie Formula Succesului Suprem pe care o urmează toți oamenii de succes pentru a realiza mai mult în viață. Autorul te va ghida să urmezi acești pași spre succes, vorbindu-ți totodată despre cele şapte minciuni ale succesului, sintaxa succesului, cele cinci chei pentru bogăţie şi fericire, cum să rezolvi problemele, dar și despre puterea perspectivei și cum să te ancorezi de succes.
 
Poveștile cu care Tony Robbins ilustrează aceste teorii sunt pur și simplu savuroase. Amintim în acest sens doar:
 
•    Povestea lui Mel Fisher care a căutat timp de 17 ani o comoară, găsind-o în cele din urmă și scoțând la iveală aur și obiecte prețioase în valoare de 400 de milioane de dolari. 
•    Povestea lui Steven Spielberg care la 12 -13 ani a pus la punct o strategie foarte îndrăzneață pentru a deveni regizor, și a reușit.
•    Povestea lui Peter Strudwick care s-a născut fără tălpi, fără degete la mâna dreaptă și cu o mână stângă care se termina la încheietură și care a reușit totuși să alerge de trei ori la Pike’s Peak Marathon, unul dintre cele mai grele maratoane din lume…
•    Povestea lui Norman Cousins care a descris în cartea sa „Anatomia unei boli” cum s-a vindecat prin râs de o boală lungă și istovitoare. Cousins a reușit să se vindece prin râs de cumplita boală de care suferea, în ciuda faptului că doctorii îi dăduseră o șansă din 500 să se vindece…
 
 
3.O femeie își face un plan: Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes de Maye Musk este o carte care îmbină elemente autobiografice din viața mamei lui Elon Musk, cu sfaturi pe care le oferă în calitate de mamă a trei copii și de bunică a 12 nepoți, de model de succes și de femeie de succes în general. 
 
Maye Musk a copilărit în Africa de Sud, a cucerit marile podiumuri de modă din America la o vârstă la care majoritatea femeilor se gândesc că timpul lor a trecut; a gestionat două cariere în paralel, una ca model și alta ca nutriționist și femeie de afaceri și a reușit să stabilească un adevărat record ca model, rezistând în această branșă de la 15 la 71 de ani. Ceea ce a ajutat-o probabil să reziste atât de mult în această lume a fost faptul că și-a tratat meseria cu seriozitate și profesionalism, dar mai ales ca pe o simplă modalitate de a câștiga bani și nu ca pe un motiv pentru a se comporta și a trăi ca o divă. 
 
 
4.Liniștea este cheia de Ryan Holiday este genul de lectură care te face bine la propriu, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Asta pentru că este o carte despre cum să trăiești frumos, care se adresează în egală măsură celor care se simt copleșiți de zgomotul de fundal al lumii moderne, dar și celor care încearcă să se regăsească într-un mediu plin de distrageri. În acest sens, talentatul Ryan Holiday vorbește în această carte despre ceea ce budiștii numesc „upekkha”, musulmanii „aslama”, evreii „hishtavut”, grecii „euthymia” și „hesychia”, epicurienii „ataraxia”, iar creștinii „aequanimitas”, sau… despre ceea ce noi, pe românește numim liniștea sufletească și cum o putem dobândi.
 
Sursa de inspirație au constituit-o marile curente filosofice și religii ale lumii precum budismul, stoicismul, epicurismul, creștinismul sau hinduismul, întrucât toate au venerat pacea interioară, considerând-o binele suprem și secretul pentru a atinge înalta performanță și pentru a avea o viață fericită. 
 
 
5. Secretele supreme ale încrederii depline în sine de Dr. Robert Anthony te va învăța să rupi lanțurile limitărilor care te-au împiedicat până acum să devii ceea ce îți dorești. Autorul îți dezvăluie 14 metode care te vor ajuta să ajungi mai ușor la dobândirea încrederii depline în sine, făcându-te totodată să conștientizezi faptul că poți fi mai mult decât o frunză purtată de vânt. Poți fi absolut tot ce vrei tu să fii cu condiția să fii deschis și receptiv la noi concepte, valori și convingeri, astfel încât să îți trezești NOUL SINE!”
 
 
6. Zi de zi erou. Manifestul de Robin Sharma este o carte tipică de dezvoltare personală care, prin fiecare mesaj pe care ni-l transmite ne face să ne apreciem mai mult pentru ceea ce suntem, dar și să ne dorim să devenim mai mult. 

Cartea este alcătuită din 101 eseuri motivaționale care abordează subiecte foarte variate, precum: 
 
•    Cum poți face trecerea de la statutul de victimă, la cel de erou; 
•    O serie de sfaturi demne de urmat de la unii dintre cei mai înțelepți mentori; 
•    O lecție prețioasă de viață de la un banal vânzător de castane; 
•    Pericolele mediocrității și importanța încrederii în sine; 
•    Lecțiile pe care ni le poate preda o traumă; 
•    Factorii care ne împiedică să atingem excelența; 
•    Tehnica lui Misty Copeland de construire a încrederii de sine; 
•    Cum să îți transformi frica în combustibil și slăbiciunile în valoare; 
•    Povestea omului care a clipit de două sute de mii de ori pentru a scrie o carte (The Diving Bell and the Butterfly / Scafandrul și fluturele), după ce a suferit un accident vascular cerebral major care l-a lăsat complet 
paralizat, cu excepția unei pleoape; 
•    Cum să le închizi gura celor care te invidiază.
 
Indiferent de starea pe care o ai și indiferent în ce punct al vieții tale te afli, cartea aceasta te va face să te simți un pic mai bine, pentru că îți furnizează toate argumentele de care ai nevoie pentru a realiza că orice om obișnuit este până la urmă un erou sui generis.
 
 
7. Stoic zi de zi de Ryan Holiday este cartea de dezvoltare personală care îți va furniza câte un subiect de meditație pentru fiecare zi a anului, cuprinzând 366 de citate din stoici și interpretările pe care le dă autorul acestor citate. Temele abordate sunt subiectele preferate ale stoicilor: virtutea, moartea, emoțiile, conștiința de sine, tăria de caracter, justa acțiune, rezolvarea problemelor, acceptarea, claritatea mentală, pragmatismul, gândirea  nepărtinitoare și datoria, iar întrebările la care vei găsi răspuns în aceste pagini sunt:
 
•    Care este cel mai bun mod de a trăi?
•    Cum îmi pot stăpâni furia?
•    Care sunt obligațiile mele față de semeni?
•    Mi-e frică de moarte? De ce?
•    Cum să fac față situațiilor dificile cu care mă confrunt?
•    Cum să gestionez puterea sau succesul?
 
O carte perfectă și pentru cititorii mai neconvenționali, care vor putea citi această carte în orice ordine își doresc: pot începe din decembrie, din martie, din august sau din septembrie, fără ca farmecul lecturii să fie câtuși de puțin diminuat…
 
 
8.Finiș de Jon Acuff îți dezvăluie motivul pentru care de foarte multe ori nu reușești să duci până la capăt ceea ce îți propui. Astfel, potrivit lui Jon Acuff, de multe ori avem tendința să ne propunem obiective prea îndrăznețe sau ne impunem să facem perfect ceea ce ne propunem. Iar când constatăm descumpăniți că e prea greu să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus, renunțăm fără prea multe ezitări. De aceea, autorul îți va arăta pe parcursul cărții modalități de a realiza tot ce îți propui, fără a mai renunța pe parcurs.
 
 
9. Fără efort de Greg McKeown te va convinge că epuizarea nu este o virtute, sau altfel spus, că a munci suficient nu înseamnă automat să muncești până la epuizare. Autorul a căutat și a descoperit modalități mai simple de a face chiar 
și cele mai complicate lucruri, astfel încât, să putem rămâne calmi și relaxați chiar și atunci când agenda ni se aglomerează foarte, foarte tare. 
 
Surpriza pe care o vei avea punând în aplicare sfaturile și tehnicile de a face mai mult, cu mai puțin efort, din această carte, va fi să constați că rezultatele pot fi chiar mai bune atunci când te stresezi mai puțin și muncești mai  relaxat.
 
 
10. Cum sa devii mai bun de Gretchen Rubin este o lectură excelentă pentru începutul de an, sau… pentru oricând te hotărăști să faci o schimbare în viața ta. Potrivit autoarei, obiceiurile reprezintă arhitectura invizibilă a vieții  noastre de zi cu zi. În condițiile în care repetăm aproximativ 40% din comportamentul nostru aproape zilnic, nu exagerăm deloc atunci când spunem că, dacă ne schimbăm obiceiurile, ne schimbăm viața.
 
Gretchen Rubin îmbină cu măiestrie în această carte cercetarea riguroasă, cu umorul fin și experiența personală, identificând astfel 21 de strategii de schimbare a obiceiurilor, care ne pot ajuta pe fiecare dintre noi să ne formăm acele obiceiuri care pot face diferența în viața noastră. 
 
„Cum să devii mai bun” este o carte care abundă în idei valoroase și provocatoare, învățându-i pe cititori să nu renunțe să încerce să își dea seama ce funcționează pentru ei, chiar dacă au eșuat de mai multe ori încercând să facă asta.
 
 
Te invit așadar să privești acest pachet de 10 cărți de dezvoltare personală ca pe o nouă șansă de a deveni cea mai bună versiune a ta, sau ca pe o oportunitate de a-ți descoperi puterea interioară și de a-ți împlini potențialul. Pentru  că numai acceptând că suntem imperfecți și impunându-ne să nu considerăm niciodată capitol „dezvoltare personală” încheiat, ne putem transforma viața într-o călătorie de perpetuă de învățare, evoluție și împlinire. 
 
Comandă Pachetul 10 cărți de dezvoltare personală de aici:
 
 
Și nu ezita să arunci o privire și pe celelalte pachete ale noastre de 10 cărți:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Comentarii (0)

Scrie un comentariu