Următoarele tale cinci mutări: Stăpânește arta strategiilor de afaceri

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-949-3

Carte Tiparita
57,00 Lei
Carte Tiparita
57,00 Lei
eBook
39,90 Lei
Adaugă la favorite

Următoarele tale cinci mutări: Stăpânește arta strategiilor de afaceri / Your Next Five Moves: Master the Art of Business Strategy de Patrick Bet-David cu Greg Dinkin face o analogie între șah și afaceri și te învață să abordezi afacerile, așa cum abordezi o partidă de șah. Dar cartea aceasta nu este câtuși de puțin despre șah.  Cartea de față este 100% despre afaceri și îți va furniza câteva strategii pe care, probabil, vei dori să le implementezi cât de curând și în afacerea ta. 


Geniul șahului Magnus Carlsen era capabil să gândească cu 15 mutări în avans. Despre Elon Musk (și el un bun jucător de șah), fratele său Kimbal spunea că este capabil să gândească lucrurile cu 12 mutări în avans. Patrick Bet-David te va învăța și pe tine la rândul tău să gândești ca un maestru strateg în afaceri, adică  cu cel puțin cinci mutări în avans.


Din carte vei afla de asemenea:


1. Să te distingi și să îți comunici valoarea unică;


2. Să găsești investitori și să obții o evaluare avantajoasă pentru un exit profitabil;


3. Să atragi talente de top și să creezi stimulente cu ajutorul cărora să cultivi aceste talente și să le reții; 


4. Să menții sistemele într-o perioadă de dezvoltare rapidă și să-ți păstrezi forțele/sănătatea mintală în perioadele haotice; 


5. Să analizezi dificultățile, să iei decizii și să soluționezi problemele în mod eficace; 


6. Să îți dai seama cine vrei să fii și ce vei lăsa în urma ta; 


7. Să negociezi, să vinzi și să creezi strategii, de parcă viața ta ar depinde de asta.


Studiile de caz folosite de Patrick Bet-David pentru a te ajuta să înțelegi cum gândesc și cum acționează cei mai de succes antreprenori și strategi, îți dezvăluie poveștile unor personalități precum: Ray Dalio, Billy Beane, Robert Greene, Kobe Bryant, Patty McCord, dar și ale unor gangsteri, precum: Salvatore Gravano, zis „Sammy the Bull” (Sammy Taurul). Cartea vorbește totodată și despre personalități pe care autorul le-a studiat și le-a admirat de la distanță, precum: Steve Jobs, Sheryl Sandberg și Bill Gates.


Patrick Bet-David a copilărit în Teheran, capitala Iranului și a cunoscut ororile războiului dintre Iran și Irak, la o vârstă foarte fragedă. În 1988, familia lui a reușit să ajungă într-o tabără de refugiați din Germania, unde a trăit pentru doi ani. În noiembrie 1990 părinții săi au emigrat în California, unde, Patrick Bet-David a reușit să își construiască o afacere înfloritoare și să-și întemeieze o familie frumoasă. Iar faptul că astăzi el este o autoritate în mediul de afaceri consideră că se datorează hotărârii părinților săi de a face mutarea corectă într-o situație de viață și de moarte. Așadar, e important să știi să faci mutările corecte în momentele cruciale ale vieții sau ale afacerii tale. Această carte îți va arăta cum!


„Următoarele tale cinci mutări” îți va furniza un arsenal complet de tactici, abilități, dar și mentalitatea necesară pentru a-ți materializa viziunea, oricare ar fi aceasta. Cartea te va ajuta astfel să devii mai bun nu doar ca lider, ci și ca ființă umană. 


Acestea fiind zise, următoarele tale cinci mutări care te vor ajuta să obții succesul sunt:


1. MUTAREA NR. 1: STĂPÂNEȘTE CUNOAȘTEREA DE SINE


„Singurele lucruri care ne despart de măreție sunt viziunea și planul de a atinge măreția. Atunci când lupți pentru o cauză, pentru un vis, pentru ceva mai mare decât propria persoană, vei descoperi entuziasmul, pasiunea și bucuria care transformă viața într-o aventură extraordinară. Cel mai important lucru este să îți găsești cauza și să știi cine vrei să fii.”


Această primă mutare se referă la faptul că dacă știi cine vrei să fii, vei ști în ce direcție să te îndrepți și vei ști, totodată, de ce asta contează.


Așadar, în această primă secțiune a cărții va trebui să te lămurești cine vrei să fii și care este cea mai adâncă dorință a ta.


Tot aici aflăm propria poveste de viață a autorului, care a luat o decizie cu totul neașteptată în momentul în care nu a primit promovarea pe care o aștepta și cum a învățat din această experiență să își transforme căderile în combustibil pentru succes. 


Ești îndrumat astfel să îți folosești momentele de cădere ca motivație pentru a te reinventa și a da tot ce-i mai bun din tine, așa cum au făcut de altfel și autorul însuși, mogulul din domeniului imobiliar - Barbara Corcoran, cel mai bogat om din lume - Elon Musk, sau baschetbalistul Michael Jordan. 


Din această secțiune (foarte motivațională) a cărții vei învăța așadar să răspunzi la două întrebări foarte importante pentru ceea ce vei deveni tu în viitor. Acestea sunt:


Cine vrei să fii?


Ce rol ți se potrivește cel mai bine? 


Tot acum vei învăța să realizezi un Audit al Identității Personale și să creezi o strategie a modului în care vrei să îți creezi averea, dându-ți seama care dintre cele două statuturi (de antreprenor sau intraprenor) ți se potrivește mai bine.


Intraprenoriatul este situația în care lucrezi în cadrul unei companii și creezi o nouă divizie, conduci o nouă inițiativă sau concepi stimulente care te recompensează pentru că susții dezvoltarea și inovația. Cu alte cuvinte, intraprenorul concepe un business în cadrul altui business.


Antreprenoriatul știe în schimb toată lumea ce este, însă nu și ce presupune acest statut până la atingerea succesului și chiar și după aceea. De aceea este bine să te gândești serios înainte de a alege ce statut te avantajează cel mai mult.MUTAREA NR. 2: STĂPÂNEȘTE CAPACITATEA DE A RAȚIONA


Această secțiune a cărții este despre cum să analizezi problemele și să le rezolvi asumându-ți în totalitate responsabilitatea pentru ceea ce nu funcționează și pentru rolul pe care îl joci, indiferent de cât de dificilă este situația în care te afli. Tot aici te vei familiariza cu tipurile de crize pe care le vei întâlni ca antreprenor și vei afla cum să le faci față. 


Stăpânirea formulei „Investiție, Timp, Rentabilitate” (ITR) te va ajuta să rezolvi problemele mai ușor și mai eficient, iar cele opt trăsături ale unei persoane care procesează foarte bine problemele îți vor da idei cu privire la atitudinea pe care trebuie să o ai cu privire la abordarea situațiilor problematice. 


Sistemul pentru luarea deciziilor furnizat de Patrick Bet-David îți va fi cu siguranță de ajutor în viitor când te vei confrunta cu probleme precum:


Pierderea unui client important;


Existența unui produs identic cu al tău, dar mai ieftin, la concurență;


Scăderea vânzărilor.


Parcurge acest capitol și învață să devii un decident excelent!


MUTAREA NR. 3: STĂPÂNEȘTE CONSTRUIREA ECHIPEI POTRIVITE


În acest capitol vei afla cum să îți construiești echipa. Vei înțelege de ce procesul de angajare trebuie să fie lent, dar și de ce cel de concediere trebuie să fie rapid atunci când te-ai convins că un angajat este nepotrivit. Pentru a-ți face mai ușor procesul de concediere, autorul îți furnizează aici șase tehnici pentru a concedia în mod eficace.


Din această secțiune vei mai afla:


1. cum să îți alegi partenerii de afaceri sau consilierii de încredere;


2. cum să îți îmbunătățești rata de retenție a angajaților (să creezi „cătușe de aur”); 


3. cum să îi determini pe oameni să lucreze la capacitate maximă; 


4. cum să angajezi și să concediezi membri ai echipei fără a-ți crea dușmani.


Tot aici vei vedea cum:


Să-i determini pe membrii echipei tale să evolueze de la o mentalitate de angajat la o mentalitate de proprietar. 


Să îți stimulezi oamenii să muncească mai mult și mai inteligent, pentru a crește valoarea companiei tale. 


Să crești rata de retenție a angajaților, structurând în mod inteligent planul de compensare.


Să concediezi cu blândețe.


Să creezi o cultură bazată pe principii, sau mai precis să modelezi o întreagă organizație în conformitate cu un set de credințe fundamentale care se vor menține atât în prezența, cât și în absența ta.


Să stabilești un cod al companiei;


Să folosești cele șase strategii pentru înlocuire și transferul competențelor furnizate de carte;


Să conștientizezi faptul că încrederea este un factor decisiv atât în privința relațiilor de familie cât și în afaceri, și mai ales că încrederea înseamnă o viteză mai mare. Tot aici vei afla care sunt cele patru niveluri de încredere.


Să folosești cele nouă limbaje de iubire ale antreprenorilor pentru a câștiga încrederea și aprecierea subalternilor tăi.MUTAREA NR. 4: STĂPÂNEȘTE STRATEGIA SCALĂRII


Cum să scalezi pentru a crește exponențial? De câte ori ți-ai pus până acum această întrebare? Patrick Bet-David cu Greg Dinkin îți oferă în această carte un răspuns demn de luat în seamă.


Așadar, potrivit lor, există mai multe modalități de a găsi investitori. De aceea, vei afla aici zece întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a începe să strângi fonduri, cu atât mai mult cu cât atragerea de fonduri trebuie privită  ca o modalitate de a cumpăra mai mulți ani de viață pentru companie.


Tot aici vei afla care sunt principalele motive pentru care o afacere nu crește, dar și care sunt principalele responsabilități ale unui CEO în ceea ce privește creșterea, și anume:


Sistemele de operare – consolidarea sistemelor, a tehnologiei și a proceselor, făcându-le mai eficiente și mai eficace.


Dezvoltarea afacerii și vânzările;


Următoarea campanie inovatoare: un program sau o promoție care poate schimba radical regulile jocului.


Dezvoltarea leadershipului.


Alte teme interesante abordate în această secțiune sunt cele referitoare la:


Cele mai eficiente modalități de a-i trage pe oameni la răspundere;


Modalități de accelerare a afacerii, prin impulsionarea a patru factori fundamentali ai acesteia;


Un sistem în șapte pași care te va ajuta să crești viteza dezvoltării;


Minimizarea regretelor, prin evitarea comportamentelor care ne pot împiedica să obținem succesul.


Dar probabil că partea cea mai utilă a acestei secțiuni este reprezentată de sfaturile, foarte pertinente, pentru antreprenori. Acestea se referă la:


Cele patru pericole care pot distruge un om sau o afacere;


Cele cinci păcate mortale ale antreprenorilor;


Dezavantajul vitezei: ispita banilor câștigați repede;


Un posibil răspuns la o întrebare pe care și-o pune toată lumea: „Care este cea mai bună investiție pe care o pot face pentru a-mi scala afacerea?”


Cum să îți proiectezi măsurabile pe care să le poți consulta încă de la prima oră a dimineții, pentru a-ți putea monitoriza afacerea în mod eficient;


Necesitatea de a crea în cadrul afacerii tale a unui sistem bine pus la punct care să îi permită acesteia să funcționeze foarte bine și în lipsa ta. 


Vulnerabilitate, care este cea mai mare în momentele în care ai succes;


Tactici care te vor ajuta să îți păstrezi calmul atunci când toți cei din jur și-l pierd pe al lor.


Stăpânirea egoului și formarea de alianțe care te pot ajuta în momentele dificile.


MUTAREA NR. 5: STĂPÂNEȘTE JOCURILE DE PUTERE


A sosit timpul să afli cum îl poți învinge pe Goliatul din industria ta. Dar pentru a-l învinge, trebuie mai întâi să îl identifici, iar această secțiune a cărții îți va arăta cum să faci acest lucru. Folosește strategiile din această secțiune pentru a fi mereu în avantaj față de marele tău competitor! Află în continuare cum să-ți controlezi narațiunea și cum să utilizezi rețelele sociale pentru a-ți prezenta frumos povestea. 


Tot în această secțiune a cărții îți vei însuși noțiuni de psihologie și vei afla secretele la care au acces inițiații care fac parte din una dintre cele mai notorii organizații de afaceri din lume: Mafia. De la mafioți vei învăța de asemenea să negociezi, să convingi și să influențezi. Tot de la ei vei deprinde obișnuința ca într-o negociere să urmărești nu numai ce ai tu de câștigat în urma unui parteneriat, ci să subliniezi și ce au de câștigat partenerii tăi strategici.


Tot aici vei afla:


Care sunt cei șapte pași esențiali pentru pregătirea unei întâlniri;


Cum să te pregătești pentru o întâlnire cu mize mari;


Care sunt condițiile esențiale pentru a avea succes în vânzări;


Cum să câștigi negocierile, dându-i adversarului impresia că de fapt el a câștigat;


Cât de important este pentru o afacere să ai opțiuni;


Formula pentru a câștiga putere;


Care este principala calitate a unui lider;


Care sunt cele patru categorii de motivații ale oamenilor.


În final nu îmi rămâne decât să sper că această carte te va ajuta să îți atingi adevăratul potențial în afaceri. Cu ajutorul ei sper să ajungi să te cunoști mai bine pe tine însuți și să îți dai seama ce îți dorești să faci cu adevărat; să depășești mai ușor situațiile de criză, să îți construiești o echipă de încredere, să îți alegi cu grijă colaboratorii și partenerii de afaceri și să creezi o cultură a organizației bazată pe principii puternice.  Dar cartea de față îți poate fi un ghid excelent și pentru a-ți scala afacerea pentru a crește exponențial, pentru a crește viteza dezvoltării, pentru a-ți învinge competitorii, a-ți controla mai bine narațiunea și a profita la maximum de avantajele rețelelor sociale și pentru a negocia mai bine și a vinde mai mult. 


Dar mai întâi de toate, cartea de față te va determina să abordezi afacerile ca pe un joc de șah, planificându-ți întotdeauna cu mare atenție următoarele „mutări” pe care le vei face în cadrul ei. Te invit să o parcurgi și să îți faci călătoria antreprenorială mai ușoară!


P.S: Nu ignora nici informațiile din anexă, în care vei găsi chestionarul pentru a-ți face auditul identității personale, o schiță care rezumă procesul de luare a deciziilor al autorului, dar și o listă cu cele mai importante 52 de cărți de business în concepția lui Patrick Bet-David.

Mai mult
Etichete:  #Business
Detalii produs
ISBN: 9786069139493
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.25 kg
Detalii despre autor

Greg Dinkin este un fost jucător profesionist de poker, coach pentru bărbați, speaker profesionist și prezentator de televiziune. Greg este autorul cărților: „The Leading Man”, „The Poker MBA”, „The Finance Doctor” și a memoriilor lui Amarillo Slim.

Absolvent al Institutului de Nutriție Integrativă, Greg, care deține și un MBA în Finanțe, este pasionat să facă accesibile bărbaților instrumente utile care le pot simplifica viața. Discursul său TED a detaliat modul în care a combinat practicile mentale și corporale pentru a pierde 45 de kilograme și a-și depăși frica de a cânta.