Eliberat. Scapă de dezordinea din casă, din minte și din suflet

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: 130x200 mm; Pagini: 270; Interior alb / negru.

Coperta brosata cu aripioare

ISBN: 978-606-913-570-9

Carte Tiparita
38,00 Lei
Adaugă la favorite

Eliberat. Scapă de dezordinea din casă, din minte și din suflet / Unstuffed: Decluttering Your Home, Mind, and Soul de Ruth Soukup este ghidul tău pentru a-ți reinventa casa și viața și pentru a-ți face timp pentru lucrurile cu adevărat importante.


Ruth Soukup este o autoare de bestselleruri New York Times, oratoare și antreprenoare americană care și-a dedicat munca semenilor, propunându-și să îi ajute pe aceștia să își înfrângă temerile și să depășească obstacolele care le stau în cale pentru a trăi viața pe care și-o doresc. Atât în podcastul ei, Do It Scared, cât și în newsletterul ei săptămânal Ruth Soukup Weekly care ajunge la mai mult de un milion de abonați, ea oferă sfaturi ușor de pus în aplicare care te pot ajuta să îți urmezi visurile și să îți atingi obiectivele. 


Ruth Soukup este de asemenea fondatoarea platformelor online Living Well Planner®, Living Well Spending Less® și Elite Blog Academy® dar și autoarea a șase bestselleruri. Sfaturile ei practice pentru o viață mai bună au fost preluate de-a lungul timpului de numeroase instituții media prestigioase precum: Women's Day, Entrepreneur, TODAY, Martha Stewart Living, Family Circle și Fox News. Autoarea locuiește în prezent în Florida împreună cu soțul ei Chuck și cele două fiice ale sale Maggie și Annie. 


Ruth Soukup și-a reorganizat propria viață și apoi a făcut din a-și ajuta semenii să ducă o viață mai bună misiunea vieții ei. Așa s-a născut campania ei online, intitulată „Te provoc la o viață fără harababură în 31 de zile” de pe platforma LivingWellSpendingLess.com. Participarea masivă la acest program (50.000 de oameni s-au înscris pentru a primi sfaturile ei practice pentru reorganizarea casei) i-a dat de înțeles că mult mai mulți oameni decât și-ar fi imaginat trăiesc într-o mare harababură. 


Iar asta nu ar trebui să ne surprindă deloc într-o societate consumeristă care ne alimentează permanent dorința de a achiziționa noi și noi lucruri. Și, din moment ce nu putem rezista acestei nevoi transformate între timp în plăcere, ajungem la un moment dat să ne trezim invadați de propriile lucruri. Ne împiedicăm prin casă de lucruri, deschidem dulapul și ne copleșește grămada de lucruri înghesuite pe rafturi, iar curățenia devine un calvar pentru că sunt prea multe lucruri de organizat. Așadar… ce este de făcut? 


Ruth Soukup, autoarea cărții de față știe exact ce este de făcut dar și cum trebuie făcut. Așadar, pregătește-te să te înarmezi cu un plan de reinventare a casei tale și apoi treci la fapte! Succes!


Partea I: CĂMINUL


Home sweet home, spun americanii… Ruth Soukup este o americancă get-beget care te va ajuta să retrăiești acest sentiment de fiecare dată când vei reveni acasă datorită sfaturilor practice pe care ți le dă în această carte. Ea și-a dat seama de faptul că, atunci când casa noastră se aglomerează cu prea multe lucruri inutile, parcă nu mai e așa de… „dulce”. Așadar, a scris o întreagă carte plină de sfaturi utile pentru a-ți elibera casa de toate lucrurile de care nu ai nevoie și a o transforma din nou în acel loc „dulce” în care îți face mereu plăcere să te întorci.


„Și mă uit în jur la toate aceste lucruri – unele dintre ele sunt lucruri frumoase, unele au valoare sentimentală, unele sunt folositoare, unele drăguțe, unele scumpe, unele moștenite, dar aproape toate inutile – și mă întreb, sincer:


Ne vom elibera vreodată?”


Desigur. Și cum marile schimbări, încep cu pași mici, din acest capitol vei afla:


cinci procedee simple de a scăpa de dezordine care îți vor transforma locuința;


10 obiceiuri legate de ordine care îți vor schimba viața;


Și tot aici îți vei acorda câteva minute pentru a te gândi la modul în care vrei să arate casa ta, pentru a-ți da seama cu exactitate de ceea ce trebuie să faci pentru a-ți transforma casa din ceea ce este în ceea ce vrei să fie. Poți face asta răspunzând la întrebările:


Cum îți folosești casa?


Cu cine împarți casa?


Ce senzație vrei să îți lase casa ta?


Cum îți vezi tu casa? 


Care este stilul tău decorativ?


Autoarea îți oferă tot în prima parte a cărții o serie de sfaturi utile pentru ca problema depozitării să nu mai fie niciodată o corvoadă pentru tine. Iar sfaturile nu se referă atât la soluții practice de depozitare, cât la modalități de a-ți schimba mentalitatea, astfel încât să te transformi dintr-un mare cumpărător și cheltuitor într-o persoană cumpătată care își dă seama că nu are ce face cu atât de multe lucruri. 


Mai mult decât atât, autoarea îți oferă un ajutor suplimentar pentru eliberarea casei, și anume, o aplicație special concepută în acest sens, dar te invită să răspunzi și provocării Weekend fără Lucruri de Prisos, punându-ți la dispoziție un plan detaliat de participare.


Și pentru că, de multe ori, casele noastre sunt inundate de lucruri deoarece copiii noștri își doresc și obțin tot mai multe lucruri de la an la an, autoarea dedică un întreg capitol modului în care ar trebui să ne educăm copiii cu privire la consum, dar și cum să luptăm noi, părinții, împotriva acestei culturi de consum și să ne protejăm copiii să nu fie influențați de reclama făcută obiectelor. Vei afla aici ce poți face în fiecare etapă de vârstă a copilului tău pentru a combate cultura de consum, a-l învăța să se descotorosească fără milă de lucruri, a-i stabili limite mai stricte și a-l ajuta să conștientizeze valoarea banilor. Un capitol foarte util pentru părinții care vor să crească copii responsabili și independenți, dar și recunoscători și fericiți.Partea a II-a: MINTEA


„Trebuie să încetinim ritmul cu care gonim prin viață pentru ca sinele nostru cel mai bun să poată ieși la iveală” .


Dacă în prima parte a cărții, autoarea ți-a fost ghid în eliberarea casei de lucruri inutile, în această a II-a parte, Ruth Soukup își propune să te ajute să îți eliberezi viața. Mai precis, să îți faci loc în ea pentru toate activitățile de care ai nevoie pentru a te simți mai fericit și mai împlinit. 


Și pentru a putea face asta, autoarea te ajută mai întâi să conștientizezi ce înseamnă un program prea aglomerat și dacă tu te numeri printre aceia a căror viață se desfășoară într-un ritm mult prea alert. Sau, cu alte cuvinte, dacă familia ta arată ca în descrierea de mai jos:


„Familia a cărei comunicare principală în weekend constă în organizarea logistică: cine pe cine ia și la ce oră trebuie să fie în cine știe ce loc. Familia a cărei viață a ajuns doar o mare serie de evenimente, programări și obligații. Familia care își petrece serile gonind de colo până colo și înapoi acasă pentru a termina temele, pentru a merge la culcare și pentru a o lua de la capăt a doua zi. Familia care pur și simplu nu are timp să o ia mai încet.”


Iar pentru a-ți face mai mult loc în viață pentru ceea ce contează cu adevărat:


Vei învăța că alegerile pe care le faci au consecințe;


Vei învăța să spui mai des NU;


Vei învăța să ajungi la o stare de ECHILIBRU, acordându-ți timp pentru odihnă;


Vei învăța să planifici săptămâna pentru fiecare membru al familiei, astfel încât fiecare să aibă timp să facă tot ce trebuie și tot ce îi place;


Vei învăța să te ocupi mai eficient de toate hârtiile (acte, fișe ale copiilor și alte lucrări de la școală, documente etc) care se adună la un moment dat într-o casă, dar și de datele digitale. Autoarea îți pune la dispoziție în acest sens câteva soluții simple pentru depozitarea hârtiilor;


Vei învăța că îți va fi mult mai ușor să faci anumite lucruri ce țin de eliberarea de lucruri, odată ce acestea vor deveni obișnuințe;


Vei învăța să îți recapeți controlul asupra vieții digitale cu ajutorul unor sfaturi practice primite de la autoare;


Vei învăța să te eliberezi de vinovăție;


Vei învăța să refuzi elegant;


Vei învăța că anumite obiceiuri de familie pot fi înlocuite cu altele la fel de frumoase și convenabile pentru toată lumea;
Partea a III-a: SUFLETUL


Dacă te întrebi de ce și-ar avea locul într-o astfel de carte un capitol despre relații și prietenie, ei bine, răspunsul este cât se poate de simplu. Era nevoie de un astfel de capitol pentru că, mulți dintre noi au nevoie să își elibereze viața de relațiile superficiale și toxice care nu numai că sunt o pierdere de vreme, ci chiar mai rău, ne vlăguiesc, în loc să ne hrănească sufletul. În plus, precizează autoarea, relațiile toxice pot să ducă la stres, anxietate și chiar probleme de sănătate. Așadar, e de datoria ta să cauți relațiile adevărate și să lupți pentru ele, pentru că:


„relațiile adevărate ne fac viața atât de bogată. Sunt fundația unei vieți pline de sens, lucrul care ne face să mergem înainte atunci când vremurile devin grele. În aceste relații se află oamenii care vor sărbători victoriile cu tine și vor plânge alături de tine atunci când te prăbușești. Ei sunt oamenii care te vor iubi, indiferent ce s-ar întâmpla. Cu un risc mare vine și o răsplată mare și, deși efortul de a cultiva relații adevărate poate să pară riscant, răsplata merită.”


Așadar, să te eliberezi în ceea ce privește relațiile, înseamnă, potrivit autoarei:


Să recunoști calitățile unei relații adevărate;


Să identifici semnele unei relații toxice sau superficiale.


Să știi să stabilești limite clare;


Să cultivi acele prietenii speciale


Să ierți atunci când prietenii dragi îți greșesc;


Să recunoști atunci când tu însuți greșești.


Un alt capitol interesant din cea de-a treia parte a cărții este cel intitulat: Cum să găsim echilibrul într-o lume haotică, pentru că probabil cu toții ne punem măcar o dată pe zi această întrebare, în condițiile vieții agitate pe care o avem. Așadar, aici vei afla:


Ce efecte devastatoare are stresul asupra organismului uman;


Cum să-ți stabilești nivelul de stres pe baza scării stresului realizată de Holmes și Rahe dar și care sunt principalele tipuri de stres;


Câteva remedii împotriva stresului: somnul, mișcarea și exercițiile fizice;


Cum te ajută credința și mersul la biserică să te eliberezi de stres;


Povestea de viață cu adevărat impresionantă a autoarei.


În final, vom descoperi însăși esența acestei cărți, și anume, aceea că, schimbările mărunte pot face o diferență majoră în viața ta, ajutându-te astfel să ajungi la starea de echilibru în căutarea căreia ne aflăm mereu.


„Găsirea echilibrului într-o lume haotică nu înseamnă întotdeauna eliminarea completă a stresului, ci doar schimbarea ori de câte ori este nevoie a felului în care îl gestionăm. La urma urmei, indiferent cât de mult încercăm să eliminăm factorii de stres din viața noastră, vor exista mereu câteva motive majore de stres în privința cărora nu putem să facem nimic. Singura noastră opțiune atunci este să găsim modalități mai bune de a face față stresului care apare. Eu am văzut din proprie experiență cât de mult pot schimba lucrurile aceste modificări mărunte, dar importante.”
TESTIMONIALE


Ca femei, avem tendința să ne supraaglomerăm viața, programul și căminul cu lucruri care nu ne sunt deloc benefice. Iar sufletul nostru suferă fiindcă nu suntem dispuse să renunțăm. Ruth Soukup abordează această problemă direct și ne arată câteva tehnici practice pentru a conștientiza ce lucruri aducem în spațiul nostru sacru. Vei fi recunoscătoare că ai ales această carte!


Lysa TerKeurst, scriitoare de bestselleruri New York Times și președinte al organizației creștine Proverbs 31 Ministries


Trăim într-o lume care ne spune mereu că trebuie să facem mai mult, să avem mai mult și să fim mai mult. Este obositor până la epuizare și singurul lucru cu care ne alegem de fapt este stresul. Ruth Soukup este ca o gură de aer proaspăt atunci când ne invită să ne facem ordine în viață și să îmbrățișăm simplitatea. Dacă vezi că ești obosit, stresat sau copleșit, lasă ca vorbele acestei cărți să te purifice și respiră adânc. Reprezintă echivalentul literar al unei băi cu spumă și al unei cești cu cafea fierbinte într-o dimineață rece.


Melanie Shankle, autoare a cărții Nobody’s Cuter Than You și a unor bestselleruri New York Times


Prin povestiri impresionante și aplicații practice, Ruth Soukup te va ajuta să îți eliberezi căminul. Dar mai mult decât atât, cuvintele ei te vor inspira să trăiești o viață împlinită, scăpând de tot ceea ce îți distrage atenția de la ea.


Joshua Becker, fondator al BecomingMinimalist.com și autor al cărții Simplify aflată în topul Wall Street Journal 


Cartea aceasta este excelentă. Într-o cultură în care femeile sunt copleșite de fele de fel de sarcini și liste cu lucruri de rezolvat, Ruth Soukup ne ajută să încetinim ritmul și să facem un inventar al tuturor lucrurilor care ne aglomerează viața. Eliberat le dă femeilor instrumentele de care au nevoie pentru a-și face ordine în casă, în minte și în suflet prin intermediul povestirilor sincere, al problemelor și soluțiilor lui Ruth. Recomand această carte nu numai mămicilor, ci și tăticilor!


Courtney Joseph, fondatoare a WomenLivingWell.org- locul de întâlnire al comunității Good Morning Girls


Extrem de practică și de captivantă, Eliberat ne învață cum să trăim cu mai puțin. Nu doar mai puține „lucruri” în jur, ci și mai puțină dezordine în minte și în suflet. Am nevoie cu disperare de această carte! Ruth Soukup a reușit din nou.


Ruth Schwenk, fondatoare a thebettermom.com și coautor al cărții Hoodwinked: Ten Myths Moms Believe and Why We All Need to Knock It Off


Este greu să recunoști că ai nevoie de cartea Eliberat, dar vei respira ușurat când o vei fi terminat de citit. Ruth explică de ce dezordinea este atât de nocivă pentru mintea, căminul și sufletul nostru. Apoi ne oferă câteva tehnici simple pentru a rezolva asta. Sunt pregătită să mă eliberez pe termen lung.


Courtney DeFeo, autoare a cărții In This House, We Will Giggle și fondatoare a blogului Lil Light O’ Mine


Eliberat reprezintă motivul pentru care Ruth Soukup este unul dintre scriitorii preferați ai Americii. Practică, deschisă și doldora de sfaturi și învățături biblice, Eliberat îți așterne în față o hartă clară a drumului de la consumerism la seninătate. O lectură obligatorie pentru femeile care doresc să își facă ordine în casă, în minte și în suflet.


Emily T. Wierenga, fondatoare a asociației The Lulu Tree și autoare a cărților Atlas Girl și Making It Home (www.emilywierenga.com)


Mai multe haine decât ne trebuie, mai multe email-uri decât putem citi, dezordine în hârtii, un haos de jucării, vase care dau pe afară din chiuvetă și rafturi pline cu obiecte decorative, amintiri și altele – pe negândite, viața mea a devenit dezordonată, și ca rezultat mi s-a îmbâcsit și sufletul. Dacă ești asemenea mie în privința asta, Eliberat îți acordă pauza după care tânjești. Respiră adânc și las-o pe Ruth Soukup să te îndrume în procesul de organizare a casei, a minții și a sufletului tău, să-ți împărtășească și ție felul în care a câștigat în lupta cu organizarea. Plină ochi cu strategii practice, cartea nu îți oferă un plan de curățenie aplicabil o singură dată, ci te îndrumă să adopți principii și sisteme solide pentru tot restul vieții, limitând definitiv  dezordinea. Cu o voce încurajatoare și dătătoare de putere, Ruth ne provoacă să ne aruncăm privirea asupra lucrurilor care contează cu adevărat în viață. Nu mai trebuie să trăim copleșiți! Cartea aceasta oferă o cale limpede către o viață ordo

nată și plină de sens.


Cherie Lowe, autoarea cărții Slaying the Debt Dragon: How One Family Conquered Their Money Monster and Found an Inspired Happily Ever After


Eliberat dezvăluie cu eleganță motivul pentru care casele și inimile noastre se umplu cu lucruri nefolositoare, arătându-ne cu bunăvoință frumusețea actului de a renunța la ele. Dacă ești pregătit pentru o metodă clară de a pune capăt dezordinii haotice, Ruth Soukup îți arată calea către o viață simplă, dar plină de pasiune.


Rachel Wojo, blogger și autoare a cărții One More StepȚi-ai jurat vreodată să te aduni – să organizezi în sfârșit lucrurile – doar că nu știi mai exact cum și de unde să începi? Eliberat te va ajuta să faci ordine în casă, să îți eliberezi spațiul din creier de care ai atâta nevoie și să îți liniștești sufletul din punct de vedere spiritual.


Karen Ehman, autoare a cărții Keep It Shut și a unor bestselleruri New York Times și speaker pentru Proverbs 31 MinistriesMai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069135709
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor

Ruth Soukup este o autoare de bestsellere New York Times, oratoare și antreprenoare americană care și-a dedicat munca semenilor, propunându-și să îi ajute să își înfrângă temerile și să depășească obstacolele care le stau în cale pentru a trăi viața pe care și-o doresc. Atât în podcastul ei, Do It Scared, cât și în newsletterul ei săptămânal Ruth Soukup Weekly care ajunge la mai mult de un milion de abonați, ea oferă sfaturi ușor de pus în aplicare care te pot ajuta să îți urmezi visurile și să îți atingi obiectivele. 

Ruth Soukup este și fondatoarea platformelor online Living Well Planner®, Living Well Spending Less® și Elite Blog Academy® dar și autoarea a șase bestsellere. Sfaturile ei practice pentru o viață mai bună au fost preluate de-a lungul timpului de numeroase instituții media prestigioase precum: Women's Day, Entrepreneur, TODAY, Martha Stewart Living, Family Circle și Fox News. Autoarea locuiește în prezent în Florida împreună cu soțul ei Chuck și cele două fiice ale sale Maggie și Annie. 

Ruth Soukup și-a reorganizat viața și apoi a făcut din a-și ajuta semenii să ducă o viață mai bună misiunea vieții ei. Așa s-a născut campania ei online, intitulată „Te provoc la o viață fără harababură în 31 de zile” de pe platforma LivingWellSpendingLess.com. Participarea masivă la acest program (50.000 de oameni s-au înscris pentru a primi sfaturile ei practice pentru reorganizarea casei) i-a dat de înțeles că mult mai mulți oameni decât și-ar fi imaginat trăiesc într-o mare harababură.