Nu degeaba îi spune MUNCĂ! Succesul e o vină care-ți aparține

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-683-6

Oferta expiră în:

Audiobook
17,70 Lei PRP:59,00 Lei Salveaza 70%
Adaugă la favorite

Descriere

Nu degeaba îi spune MUNCĂ!  Succesul e o vină care-ți aparține / It's Called Work for a Reason!: Your Success Is Your Own Damn Fault de Larry Winget este un punct de vedere în legătură cu cauza rezultatelor slabe în câmpul muncii și totodată o culegere de sfaturi folositoare despre cum să ai mai mult succes. Cine a mai citit măcar o carte scrisă de „pitbull-ul dezvoltării personale ®” este familiarizat cu stilul extrem de direct și mușcător al autorului, așadar pregătește-te ca uneori să nu-ți fie pe plac ceea ce spune el. În plus, ține cont de faptul că ceea ce vei regăsi în interiorul acestui audiobook sunt simple opinii formulate de autor în urma experiențelor personale din câmpul muncii, așadar e de la sine înțeles că nu se aplică pentru toată lumea. Însă chiar și așa, fii sigur că te vei amuza copios citind unele dintre întâmplările relatate de autor din fascinantul câmp al muncii.


Dacă te întrebi cui se adresează acest audiobook, ei bine răspunsul ți-l oferă chiar autorul:


„Dacă primești un salariu, atunci acest audiobook este pentru tine.


Este pentru tine dacă muncești ca să îți câștigi existența, dacă ai muncit vreodată ca să îți câștigi existența sau dacă ai de gând să muncești ca să îți câștigi existența. Este pentru puștiul care abia a terminat facultatea și este pe cale să capete prima slujbă reală, după cum este pentru directorul general care lucrează de cincizeci de ani. Este pentru secretare, pentru agenții de vânzări, pentru gestionarii de marfă și pentru portari. Acest audiobook este pentru oricine are o slujbă, fie el lider sau subaltern.”


Larry Winget (n.1952) este scriitor, orator motivațional și personalitate media. Originar din Muskogee, Oklahoma (SUA), Larry Winget s-a făcut remarcat prin stilul extrem de direct și sincer și mai ales prin capacitatea lui de a spune lucrurilor pe nume, fără dulcegării și menajamente, tocmai pentru a-i mobiliza pe oameni să nu se mai ascundă după deget și să treacă la acțiune. Datorită acestui stil incomod și mușcător a fost supranumit „Pitbull-ul dezvoltării personale®” și „Singurul orator iritant din lume”. 


Autorul îți vorbește pe parcursul audiobookului despre experiențele din câmpul muncii pe care le-a avut până și-a creat propria afacere, despre cum își conduce propria afacere, despre convingerile pe care le are referitoare la aproape toate aspectele pe care le înglobează conceptul de muncă: productivitate, succes, statutul de angajat și ce presupune el, respect la locul de muncă, vânzări, relații cu clienții, servicii, leadership, muncă în echipă, angajări și concedieri și chiar și subiecte mai delicate precum hărțuirea la locul de muncă. 


Audiobookul este împărțit în 19 capitole după cum urmează:


Capitolul 1: „Hai-ho, hai-ho, la muncă am plecat...”


Productivitate. Acesta este cuvântul cheie al capitolului de față care pune niște întrebări deranjante referitoare la:


Cât de productivi suntem la locul de muncă?


Dacă nu suntem suficient de productivi, de ce se întâmplă asta?


Cum ar trebui să procedăm pentru a fi mai productivi?


Tot aici parcurgem lista scurtă a lui Larry Winget referitoare la cum ar trebui să muncim și medităm un pic dacă ne-ar putea fi de ajutor.


Capitolul 2: Succesul este simplu


Succesul este simplu susține autorul. Află care sunt argumentele lui în acest sens și descoperă secretele lui Larry Winget pentru a avea mai mult succes, dar și ecuația formulată de el pentru a avea succes în afaceri, precum și lista lui scurtă despre cum să nu te complici.


Capitolul 3: Nimeni nu îți datorează un trai


Aștepările exagerate pe care le au angajații din ziua de azi de la companiile pentru care muncesc sunt total nerealiste și îi fac pe aceștia să uite complet un lucru esențial: au și companiile drepturile lor asupra angajaților.


Parcurge lista lui Larry pe care să o ai în minte ori de câte ori nu ai chef să muncești și nu uita că niciun angajat nu este de neînlocuit.


Capitolul 4: Rezultatele sunt totul


Așadar, dacă muncești mult dar fără rezultate sau dacă angajații tăi muncesc mult dar fără rezultate, cred că ar trebui să citești neapărat acest capitol. Vei afla astfel:


Care este cauza rezultatelor slabe?


Cine e vinovat?


Ce e de făcut pentru a te bucura de rezultate mai bune ca angajat sau pentru ca compania pe care o conduci să fie mai profitabilă?


Lista scurtă a lui Larry pentru rezultate mai bune.


Capitolul 5: „Rezultatele tale sunt vina ta”


Ce mai înseamnă și asta? Ei bine, faptul că nimeni nu e de vină pentru insuccesele tale. Asumă-ți responsabilitatea pentru rezultatele tale și mobilizează-te pentru a face mai mult decât atât în viitor. Citește și aplică lista scurtă a lui Larry pentru a fi mai bun și cu siguranță vei reuși!


Capitolul 6: Nu trebuie să îți iubești jobul


Este ideal să îți iubești jobul, să te distrezi făcând ceea ce îți place și să mai și câștigi bani astfel. Dar nu trăim într-o lume ideală, din păcate. Prin urmare nu-ți „pedepsi” angajatorul care te plătește pentru faptul că ție nu îți place munca pe care o faci. Citește lista scurtă a lui Larry și află ce poți face pentru a-ți iubi mai mult jobul pe care îl ai.


Capitolul 7: Devino de neînlocuit


Acesta e secretul succesului deplin la orice job în opinia lui Larry Winget. Atât timp cât nu se va putea găsi prea ușor cineva care să facă ceea ce faci tu în felul cum îl faci tu, jobul acela va fi al tău și numai al tău și vei fi recompensat pe măsură pentru el. Află cum poți deveni de neînlocuit la locul tău de muncă, dar și ce dezavantaje presupune acest lucru și consultă lista scurtă a lui Larry pentru a deveni de neînlocuit.


Capitolul 8: Cel mai sfânt loc


Acest capitol îi vizează deopotrivă pe manageri și pe angajați și vorbește despre respectul care trebuie să caracterizeze o organizație la toate nivelurile ei, începând de la aspect și curățenie și până la relațiile dintre angajați, relațiile cu clienții sau atitudinea față de concurență. Descoperă lista lui Larry pentru mai mult respect și aplic-o în organizația ta!


Capitolul 9: O familie mare și fericită... da, vezi să nu!


Se spune adesea că la job ai o a doua familie. În fond, în timpul săptămânii petreci mai mult timp cu colegii de muncă decât cu familia ta. Dar, chiar ți-ai dori ca toți colegii de muncă să facă parte din „familia ta” fie ea și-a doua? În acest capitol vei găsi descrierea tipologiilor clasice de colegi pe care îi poți întâlni la orice loc de muncă, dar și idei pentru a ieși cu bine din situațiile în care ai dat greș. Tot aici vei găsi dezvoltat subiectul „care-i treaba cu idioții” și se va dezbate și un subiect mai delicat: hărțuirea sexuală la locul de muncă. Află opinia autorului cu privire la relațiile amoroase între colegii de serviciu și parcurge lista lui scurtă referitoare la cum să te descurci cu idioții.


Capitolul 10: Etica: Ori e albă, ori e neagră


Bine ai venit la ora de etică la locul de muncă! Tema de azi: etica la locul de muncă ????  Află așadar ce e etic și ce nu e etic să faci când te afli la serviciu, cum îți poți da seama dacă ceva este corect sau greșit și care este lista scurtă a lui Larry despre etică.


Capitolul 11: Cum să îți distrugi complet concurența


Probabil că nici tu nu crezi că poți să faci asta, așa cum nu crede nici Larry Winget, însă el are o idee pe cât de originală, pe atât de plauzibilă în legătură cu modalitatea prin care ai putea, la modul cel mai realist posibil, să îți anulezi concurența. Descoperă lista scurtă a lui Larry și aplic-o în propria afacere.


Capitolul 12: Cele opt principii ale leadershipului


În opinia lui Larry Winget un lider trebuie să fie capabil să realizeze trei lucruri în compania sa. Află care sunt acestea, ce stipulează principiul 20-60-20 al lui Larry, ce și cum trebuie să comunice un lider, cum trebuie să contribuie un lider la educația angajaților, de ce trebuie să se instruiască continuu el însuși, cum și de ce trebuie să știe să delege, care este lista lui Larry pentru recompensarea angajaților, cum se face evaluarea angajaților, de ce e important să scapi de angajații neproductivi și cum să-i concediezi. Află totodată care e părerea lui Larry Winget despre motivație și parcurge lista lui scurtă pentru leadership.


Capitolul 13: Munca în echipă nu funcționează


Munca în echipă este un alt concept care nu este pe placul lui Larry Winget. De aceea îl desființează fără milă, considerându-l doar o scuză bună pentru ca unii angajați să nu muncească. În schimb, Larry Winget vorbește aici despre libertatea pe care și-o câștigă cei care dau dovadă de eficiență și productivitate sporită față de ceilalți colegi. Parcurge lista lui Larry pentru a (nu) munci în echipă și bazează-te întotdeauna pe forțele tale indiferent de jobul pe care îl prestezi.


Capitolul 14: Trebuie să servești pe cineva


Cine nu are măcar o amintire despre un serviciu prost pentru care a plătit bani? Fiecare dintre noi am fost serviți măcar o dată sub nivelul așteptărilor și fiecare dintre noi am primit replici nepotrivite atunci când ne-am plâns de acest lucru. Inclusiv Larry Winget care relatează aici o parte din experiențele neplăcute pe care le-a trăit în calitate de client. Așadar, ce e de făcut cu serviciile proaste, dar mai ales cu relațiile execrabile cu clienții. Larry Winget are câteva idei în acest sens.


Capitolul 15: Nu se întâmplă nimic până nu se vinde ceva


Vânzările sunt motorul economiei. Dacă nu ar fi ele, totul s-ar bloca. Așadar, cum faci să vinzi mai mult? De ce nu cumpără oamenii? Care este cheia pentru o afacere mai profitabilă? Răspunsurile le găsești aici alături de poveștile lui Larry Winget referitoare la așa da-urile și așa nu-urile vânzărilor.


Capitolul 16: Lecții scurte, dificile și scumpe


Simplifică. Nu te aștepta ca ceilalți să înțeleagă ce gândești și ce spui. Spune ce ai de spus cât mai simplu posibil.


Oamenii te tratează după cum i-ai învățat să te trateze.


Laudă în public și critică în privat.


Nu te aștepta să fii respectat dacă nu ești respectuos.


Nu lăsa clienții să profite de tine.


Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile, dintr-un lung șir pe care autorul ți le oferă în ascest capitol. Sunt scurte, la obiect și foarte ușor de reținut. Dar mai ales sunt foarte practice și odată aplicate în viața de zi cu zi pot face diferența.


Capitolul 17: Cele 12 reguli ale lui Larry din manualul angajatului


Dacă ești angajat, trebuie să ții cont de aceste 12 reguli ale lui Larry Winget pentru că sunt cât se poate de adevărate. Cunoscându-le, viața ta de angajat va fi mult mai ușoară...


Capitolul 18: Cele 12 reguli ale lui Larry din manualul angajatorului


Cele de mai sus sunt valabile și pentru acest capitol, doar că autorul se referă la angajatori, mai precis la managerii și antreprenorii care au oameni în subordine.


Capitolul 19: Și acum ce fac?


Când vine vorba despre muncă lucrurile sunt destul de simple. Fii sincer cu tine însuți și tratează-i  pe ceilalți așa cum ți-ar plăcea să fii tratat și tu la rânul tău și nu uita sfaturile lui Larry din acest ultim capitol referitoare la cum să obții satisfacții din muncă:


„Muncește asiduu.


Vinde-ți produsele; nu se vor vinde singure.


Uimește-ți clientul în așa măsură, încât să dorească mereu să facă afaceri cu tine și să le vorbească și altora despre tine.


Angajează-ți oamenii cu mare atenție.


Concediază rapid atunci când e nevoie.


Distrează-te și bucură-te de ceea ce faci, dar mai ales fă ceea ce ești plătit să faci.


Rezultatele sunt totul și ele nu mint niciodată.”Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069136836
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor

Larry Winget este autorul bestsellerelor: Your Kids Are Your Own Fault (Copiii tăi sunt propria ta vină), People Are Idiots and I Can Prove It! (Oamenii sunt idioți iar eu pot demonstra asta!), You’re Broke Because You Want to Be (Ești falit pentru că vrei să fii), It’s Called Work for a Reason! (Nu degeaba îi spune muncă!), și Shut Up, Stop Whining, and Get a Life (Ține-ți gura, nu te mai văicări și fă ceva cu viața ta). Cunoscut de fani ca Pitbull-ul Dezvoltării Personale®, este unul dintre cei mai importanți oratori de afaceri din Statele Unite și membru al International Speaker Hall of Fame. Are peste douăzeci de ani de experiență în care a vorbit la peste 400 dintre companiile topului Fortune 500, împărtășindu-și perspectivele și principiile în domeniul succesului, leadershipului, serviciului cu clienții, vânzărilor și finanțelor personale. Larry a oferit mentorat familiilor aflate în criză financiară în emisiunea de pe postul de televiziune A&E, Big Spender (Risipitorul), și este adesea invitat ca expert la postul de televiziune Fox News.