Transformă-ți ideile în afaceri cu Pachetul 10 cărți de antreprenoriat!

ACT si Politon
29-03-2024
0 comentarii
Multă lume se întreabă de ce se face o distincție atât de clară între oamenii de afaceri și antreprenori, din moment ce ambii sunt implicați în aceeași sferă: afacerile. Gândindu-ne însă  la motivația care îi determină să reziste în acest mediu extrem de concurențial și mai ales, extrem de dur, răspunsul vine de la sine. În timp ce oamenii de afaceri se ocupă de obicei cu  gestionarea și creșterea unor afaceri deja existente, antreprenorul se concentrează mai degrabă pe crearea de noi afaceri și stimularea inovației, mobilul care stă la baza acțiunilor lui  fiind dorința de a schimba ceva și de a aduce ceva nou în lume.
 
Prin urmare, antreprenoriatul trebuie să ne ducă cu gândul în primul rând la viziune și inovație, dar și la dorința și abilitatea de a genera piețe și industrii noi, prin asumarea de  riscuri, creativitate și capacitatea de a identifica și profita de oportunitățile de pe piață.
 
„Antreprenoriatul înseamnă să trăiești câțiva ani din viață așa cum cei mai mulți oameni nu ar putea, astfel încât să îți poți trăi restul vieții așa cum cei mai mulți oameni nu își vor  permite.”
 
În ultimii ani, poveștile de succes despre antreprenori și modul în care ideile lor au schimbat lumea sunt savurate de un număr tot mai mare de oameni întrucât ele ne fac să visăm la  propriile povești de succes. În ele găsim idei de afaceri, modalități de acțiune, dar și motivația de a merge mai departe în momentele dificile.
 
O astfel de poveste este și cea a antreprenorului de origine chineză Eric Yuan cunoscut în special pentru fondarea și conducerea companiei de tehnologie Zoom Video Communications, care a  devenit extrem de populară pentru platforma sa de videoconferințe.
 
Ideea de a crea o platformă de videoconferințe i-a venit lui Yuan în timpul studenției. Din cauză că era nevoit să călătorească 10 ore cu trenul pentru a se vedea cu prietena lui Sherry  (cu care s-a căsătorit mai târziu) s-a gândit la o modalitate mai ușoară de a o vedea și de a vorbi cu ea. Însă drumul de la idee la punerea ei în practică nu a fost simplu deloc. 
 
După ce și-a luat diploma de licență și a făcut masteratul în China, Yuan a încercat să obțină viza pentru America. După opt încercări eșuate, Yuan a putut trăi în sfârșit visul american,  obținând un loc de muncă în Silicon Valley, la WebEX, un start-up de conferințe web. După ce aceasta a fost achiziționată de Cisco Systems, Yuan a propus un nou sistem de videoconferințe  prietenos cu smartphone-ul, dar ideea i-a fost respinsă de conducerea superioară. Prin urmare, în 2011, Yuan și-a dat demisia din Cisco Systems pentru a-și înființa propria companie, care,  în cele din urmă a fost numită Zoom Video Communications. Trecuseră deja 20 de ani de când încerca să își materializeze ideea. Yuan avea acum 41 de ani.
 
Zoom a lansat prima versiune a produsului său în august 2012. În mai puțin de 12 luni, produsul inventat de Yuan a adunat 1 milion de utilizatori. Pandemia de COVID-19 din 2020 a propulsat  Zoom în rândul celor mai profitabile afaceri din lume, transformându-l pe Yuan în conducătorul unui imperiu de videoconferințe de peste 30 de miliarde de dolari, pe care l-a construit cu  pasiune, viziune, know-how și disponibilitatea de a-și asuma riscuri personale. 
 
În 2020 meritele lui Yuan au fost recunoscute pe scară largă, revista Time declarându-l, „Omul de afaceri al anului” și incluzându-l și în topul 100 al celor mai influente persoane ale  anului 2020.
 
Pentru toți antreprenorii aflați într-o continuă căutare de idei și soluții noi pentru lumea în care trăim, dar și pentru tinerii aspiranți la statutul de antreprenor, Editura ap! a  pregătit un pachet special care conține 10 cărți de antreprenoriat. Acesta poate fi achiziționat acum la un preț redus cu 40%. 
 
 
Iată despre ce e vorba pe scurt în fiecare dintre cele 10 cărți cuprinse în pachet:
 
1.Mitul antreprenorial: De ce nu funcționează majoritatea micilor afaceri și ce e de făcut în această privință de Michael E. Gerber este ediția revizuită a cărții E-Myth, lansată în  urmă  cu 30 de ani de mentorul nr. 1 în lume în domeniul micilor afaceri. Dacă vrei să pui bazele unei afaceri, dacă ai un mic business și te întrebi de ce nu merge sau de ce nu merge atât  de  bine pe cât ți-ai dori tu, dacă vrei să afli ce anume și unde anume greșești în administrarea afacerii tale, aceasta este cartea de care ai nevoie! Asta pentru că Michael E. Gerber este   cea mai importantă voce a micilor afaceri și întreprinderi din America, iar cartea de față poate fi considerată un mic ghid care face afacerile să funcționeze, garantând totodată să îți   ofere o experiență revelatoare:
 
„Vei vedea ce oportunități aproape miraculoase sunt disponibile oricui pornește o mică afacere așa cum trebuie, cu o înțelegere adevărată și cu instrumentele necesare.”
 
 
2.Salt în antreprenoriat: Ai calitățile necesare pentru a deveni antreprenor? de Gino Wickman este o lectură oportună pentru toți cei care își doresc să înceapă o afacere dar nu sunt încă hotărâți sau convinși de faptul că au calitățile necesare pentru a face asta. 
 
Cartea conține instrumentele necesare pentru a-i ajuta pe aceștia să își dea seama dacă antreprenoriatul este potrivit pentru ei sau nu, sau mai bine spus, dacă au cele șase calități  esențiale în opinia lui Gino Wickman  pentru a se bucura de succes în afaceri, dezvăluind totodată care sunt greșelile de care trebuie să se ferească ca antreprenori. Studiile de caz din  viața reală și exemplele elocvente vor face  din această carte un ghid practic pentru toți antreprenorii în devenire.
 
 
3. Profit first: Cum să-ți transformi afacerea dintr-un monstru devorator de bani într-o mașină de făcut bani de Mike Michalowicz îți poate schimba fundamental modul în care faci bani în  afacerea ta. Pentru că sistemul Profit First pune profitul pe primul loc și îți arată cum să faci bani sigur și ușor într-o afacere de dimensiuni mici sau mijlocii. Antreprenorii care vor decide că Profit First este un sistem potrivit pentru afacerea lor au la dispoziție siteul profitfirstromania.ro, un site dedicat acestui sistem de afaceri și celor  dispuși să îl implementeze, pus la dispoziție de investitorul, trainerul și omul de afaceri Eusebiu Burcaș, care este de altfel și consultant certificat Profit First în România.  Aici veți putea beneficia de consultanță specializată, informații suplimentare despre sistemul Profit First și veți putea citi totodată mărturiile unora dintre antreprenorii care au pus  deja în aplicare acest sistem.
 
 
4.Mai întâi rezolvă asta: Fă schimbarea vitală care îți va duce afacerea la nivelul următor de Mike Michalowicz este o lectură recomandată atât pentru antreprenorii aflați la început de  drum, cât și pentru cei cu experiență, care vor să facă schimbări importante în afacerea lor sau să rezolve probleme majore care le dau bătăi de cap. 
 
Astfel, fie că  ai atins un platou în vânzări, fie că te confrunți cu un impas financiar, fie că simți că afacerea ta te suprasolicită chiar dacă ai schema de personal completă, fie că  vrei pur și simplu să îți dezvolți afacerea sau să ai un impact durabil asupra planetei, instrumentul denumit de autor Fix This Next (FTN) te va ajuta să identifici cele mai importante  probleme pe care trebuie să le rezolvi imediat în afacerea ta. Dar acest instrument nu te va ajuta să identifici numai problemele urgente care trebuie rezolvate în afacerea ta, ci și cele  mai mari  provocări și oportunități din orice afacere.
 
 
5.Cum mi-am construit afacerea de Guy Raz cu Nils Parker va fi citită cu sufletul la gură de orice individ care are sau aspiră să își construiască propria afacere.  Volumul de față este o sinteză a sutelor de interviuri luate de Guy Raz unor antreprenori care activează în cele mai diverse domenii de activitate – de la industria alimentară și a   bunurilor de larg consum, până la industria ospitalieră și tehnologie – și a lecțiilor pe care le-a învățat din acestea. Așadar, dacă ești curios cum s-au născut unele dintre cele mai mari  afaceri din lume, cum au supraviețuit în momentele dificile, cum și-au păstrat cei mai buni oameni, cum s-au finanțat și prin ce s-au diferențiat de alte afaceri asemănătoare, aceasta este  cartea pe care trebuie să o citești!
 
 
6. Antreprenor 10% de Patrick J. McGinnis vă furnizează toate instrumentele și strategia de care aveți nevoie pentru a integra antreprenoriatul în cariera pe care o aveți deja.  Așadar, pentru oricine are deja un loc de muncă la care nu vrea să renunțe, dar în același timp crede că are ceva mai mult de oferit societății decât simpla prestație de la job,  „Antreprenor 10%” este soluția. 
 
Cartea oferă câteva exemple relevante de indivizi care au reușit să împace cu succes cariera cu antreprenoriatul, dezvăluind totodată și strategiile pe care le-au folosit. Printre ei se  numără designeri, ingineri de software, agenți literari, agenți de vânzări în domeniul auto, un creator de reclame TV, un medic, un părinte care stă acasă pentru a-și crește copiii, câțiva  studenți, câțiva avocați, precum și oameni care lucrează în finanțe, în consultanță, în domeniul tehnic și în multe alte domenii de activitate. 
 
Cu alte cuvinte, oricine are o carieră în unul din domeniile mai sus amintite, poate strecura în viața lui și antreprenoriatul, cel puțin în proporție de 10%.
 
 
7.Start în antreprenoriat sau Călătoria antreprenorului de la a ști la a avea înspre a deveni de Cristian Onețiu se adresează deopotrivă celor care își doresc o afacere proprie, celor care  au deja o afacere, dar vor să o facă să crească exploziv, dar și celor care au o afacere mare și vor să o dezvolte în continuare. Pentru cei care nu au încă o afacere, cartea lui Cristian Onețiu reprezintă o provocare. Autorul îi provoacă  pe aceștia să își ia un angajament pe 3 – 5  ani de a-și construi propria afacere rentabilă, oferindu-le 12 principii cheie, dar și o 
serie de sfaturi practice care să îi ajute să reușească pe acest drum. 
 
Cristian Onețiu este antreprenor la rândul său, în 2012 numărându-se printre primii 500 cei mai bogați români. Pe site-ul său, Onețiu.com se recomandă ca fiind antreprenor, autor și 
business mentor, reușind să dezvolte într-un interval de 15 ani afaceri care depășesc 100 de milioane de Euro. 
 
 
8.Tracțiune: Preia controlul afacerii tale de Gino Wickman îți dezvăluie un sistem bine pus la punct, care a fost deja testat de mii de ori, de consolidare a afacerilor cu ajutorul SOA.  Sistemul de Operare Antreprenorial (SOA) este un sistem global și autonom, care abordează cele șase aspecte fundamentale ale unei afaceri: viziunea, oamenii, datele, obstacolele, procesele  și tracțiunea sau forța de tracțiune a liderilor care știu cum să determine concentrarea, responsabilitatea și disciplina organizației lor. Tot aici vei descoperi modalități simple și eficiente de administrare a unei companii, care te vor ajuta să îți conduci afacerea nu doar mai bine, ci și mai relaxat.
 
Cartea se adresează în primul rând antreprenorilor și cuprinde și o dedicație pentru ei:
 
„Am un mare respect pentru tine, antreprenorule. Îți asumi riscuri, ești motorul economiei, îți menții țara în avanposturile inovației și sacrifici totul pentru a-ți îndeplini visurile.  Drept rezultat, creezi majoritatea locurilor de muncă și le oferi oamenilor posibilitatea de a-și îndeplini la rândul lor visurile. Pasiunea și țelul meu sunt să te ajut să reușești.  Așadar, să pornim în această călătorie închipuindu-ne cum ar arăta compania ta după implementarea SOA.”        
 
Cumpăr-o la pachet!                                                                                            
 
9.Iubeste-i sau ii pierzi: Cum îți păstrezi oamenii competenți de Sharon Evans şi Beverly Kaye vine în ajutorul managerilor de companii care vor să își păstreze angajații în condițiile în  care înlocuirea lor presupune o serie de costuri, iar construirea unui mediu în care aceştia să se simtă fericiţi poate fi o adevărată provocare. Strategiile din carte sunt uşor de  implementat de către orice manager din orice segment de business, având scopul de a-i ajuta pe aceştia să-şi menţină angajaţii implicaţi şi motivaţi.
 
„Iubeşte-i sau pierzi” oferă 26 de strategii simple, de la A la Z, pe care managerii de business le pot implementa astfel încât să înţeleagă nevoile angajaţilor lor şi să-şi optimizeze   strategiile pentru a-i păstra în echipă. 
 
Sharon Evans şi Beverly Kaye îi sfătuiesc pe managerii de la toate nivelurile ierarhice să abordeze situaţia într-o manieră deschisă şi să ia în considerare perspectivele angajaţilor, să  înţeleagă ce îi preocupă şi ce îi nemulţumeşte. În momentul în care vor  înţelege aceste detalii, vor putea concepe un set de tehnici şi instrumente care să genereze un mediu de lucru  productiv şi care să răspundă nevoilor angajaților.
 
 
10.Ghidul învingătoarei: Agenda creativă a femeii antreprenor de Natalie MacNeil se adresează femeilor antreprenor și celor care aspiră să devină antreprenoare. Cartea  le pune la  dispoziție acestora un plan riguros pentru a trece de la a visa, la a trăi și de la idee, la practică. 
 
Poți considera „Ghidul învingătoarei” îndrumarul tău spre succes, în condițiile în care succes înseamnă să ai un plan bine pus la punct cu care să rezonezi atât tu, cât și afacerea ta și  care să corespundă modului în care abordezi tu viața. Un plan care să nu aibă nimic în comun cu planurile de afaceri tradiționale, ci din contra, să fie creativ și distractiv. În plus,  ghidul este interactiv, așadar se citește cu o foaie de hârtie alături și cu un pix în mână, completând spațiile libere lăsate de autoare și rezolvând exercițiile și testele concepute de  ea.
 
Fostul prim-ministru al Marii Britanii și unul dintre cei mai mari strategi militari din toate timpurile, Winston Churchill spunea că succesul merge din eșec în eșec fără să-și piardă  câtuși de puțin entuziasmul.  
 
Așadar, te invit în final să nu îți pierzi entuziasmul pe drumul pe care ai ales să mergi, ținând cont de un alt adevăr cât se poate de pertinent: „Antreprenoriatul înseamnă să trăiești  câțiva ani din viață așa cum cei mai mulți oameni nu ar putea, astfel încât să îți poți trăi restul vieții așa cum cei mai mulți oameni nu își vor permite.”
 
 
Găsește-ți inspirația pentru a porni pe acest drum, sau pentru a continua pe acest drum achiziționând 
 
 
Și nu ezita să arunci o privire și pe celelalte pachete ale noastre de 10 cărți:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Comentarii (0)

Scrie un comentariu