ACT si Politon
23-04-2024
0 comentarii
Oamenii s-au dovedit a fi extrem de creativi atunci când vine vorba de modalitățile de a-și petrece timpul liber. Din dorința de a și-l ocupa în cele mai diverse și mai inedite moduri, au inventat tot soiul de activități, unele dintre ele atât de bizare, încât te fac să te gândești că lumea asta chiar a avut timp liber de risipit la un moment dat...
Iată doar câteva exemple:
• Călcatul extrem – presupune ca oamenii să își calce hainele în cele mai neobișnuite locuri: pe munte, sub apă sau chiar în timpul unei sărituri cu parașuta.
• Lupta cu degetele de la picioare - Un sport în care doi oameni își folosesc degetele de la picioare pentru a încerca să își îngenuncheze adversarul, similar cu lupta cu mâinile.
• Competiții de înghițit obiecte neobișnuite - în care oamenii încearcă să înghită cele mai ciudate și diverse obiecte, de la știfturi, până la sfoară și becuri.
• Tricotatul extrem – Presupune tricotarea de articole diverse în medii neobișnuite sau în timpul activităților extreme, cum ar fi alpinismul sau săritul cu parașuta.
• Realizarea de construcții elaborate din cărți de joc – Presupune realizarea celor mai impresionante construcții doar cu ajutorul cărților de joc.
• Investigațiile paranormale – Presupun explorarea unor locuri bântuite cu ajutorul echipamentului special și a intuiției pentru a demonstra existența fantomelor.
• Jucăriile călătoare (Toy Voyaging) este un hobby care presupune trimiterea unor jucării în diverse colțuri ale lumii la alți pasionați de Toy Voyaging. Odată ajunse la destinație, acestea sunt pozate de gazdele lor cu obiective celebre sau în peisaje celebre, devenind astfel subiectul unor povești amuzante, în timp ce proprietarii lor socializează și află lucruri noi.
Iar lista activităților năstrușnice cu care își umplu timpul oamenii poate continua cu: sculptarea de dovleci de Halloween sub apă, atragerea viermilor din pământ la suprafață, cursele de struți, privitul norilor, căratul nevestei în spate, alergatul după roata de cașcaval, etc...
Și dacă aceste activități sunt mai rare, ei bine, oamenii fac mult mai frecvent lucruri la fel de ciudate precum: să piardă nopți întregi din timpul lor liber pentru a se uita la seriale, să se trezescă cu noaptea-n cap (mai ales copiii) pentru a se uita la televizor, să piardă ore-n șir cu nasul în telefon, să își pună cozi și măști de animale și să se comporte de parcă ar fi animale, să se uite la alți oameni cum mănâncă, să se supună unor operații chirurgicale pentru a arăta diferit, etc.
Așadar, timpul liber, odinioară un privilegiu al aristocraților, devenit între timp mult mai accesibil și oamenilor obișnuiți, datorită celor patru revoluții industriale, vine cu avantaje pentru unii și dezavantaje pentru alții, în funcție de modul cum decidem să ni-l petrecem. Însă, așa cum spunea scriitorul britanic Patrick Leigh Fermor, timpul liber este măsura a ceea ce suntem cu adevărat. Așadar, felul în care ne petrecem timpul liber spune foarte multe despre adevăratul nostru sine.
Pentru cei dintre voi care alegeți să nu vă irosiți timpul liber, ci să îl investiți în voi, Editura ap! a pregătit acest pachet special de 10 cărți pentru a vă ocupa în cel mai plăcut și mai util mod cele mai prețioase momente din viața voastră. Pachetul conține 10 romane, unele emoționante, altele amuzante, altele de-a dreptul fascinante, cu care să vă delectați în clipele dedicate doar vouă înșivă. În plus, veți beneficia la el de o reducere de 40%.
Iată despre ce este vorba în fiecare dintre ele:
1.Tușa Mame de Patrick Dennis este o comedie de moravuri savuroasă care te va scoate cu ușurință din atmosfera, parcă tot mai sumbră, a prezentului și te va transpune în lumea bună a Americii interbelice și postbelice prin intermediul celei mai iubite, zăpăcite, devastator de sofisticate și fermecătoare mătuși, tușa Mame.
Excentrica, nonconformista, nesăbuita, frivola și totodată seducătoarea și memorabila tușă Mame, căreia îi revine sarcina de a avea grijă de nepotul ei Patrick, rămas orfan la vârsta de
numai 10 ani, va reuși să te facă să râzi cu lacrimi pe alocuri și să uiți de problemele cotidiene, din cauza cărora uneori, parcă uităm, sau nici nu mai îndrăznim, să mai râdem...
numai 10 ani, va reuși să te facă să râzi cu lacrimi pe alocuri și să uiți de problemele cotidiene, din cauza cărora uneori, parcă uităm, sau nici nu mai îndrăznim, să mai râdem...
2.Bună, iubire! de Karen McQuestion este o frumoasă poveste de dragoste în care o cățelușă adorabilă pe nume Anni joacă un rol decisiv. Așadar, dacă sunteți în căutarea dragostei, iar
aceasta întârzie să apară, de ce nu vă gândiți să vă luați un cățeluș? Câinii pot fi niște mesageri extraordinari ai sentimentelor umane, după cum vom vedea și în acest roman, în care Anni
va fi un complice extraordinar la o cerere în căsătorie care s-ar putea lăsa cu câteva lacrimi din partea ta, dragă cititorule.
aceasta întârzie să apară, de ce nu vă gândiți să vă luați un cățeluș? Câinii pot fi niște mesageri extraordinari ai sentimentelor umane, după cum vom vedea și în acest roman, în care Anni
va fi un complice extraordinar la o cerere în căsătorie care s-ar putea lăsa cu câteva lacrimi din partea ta, dragă cititorule.
Toate alegerile pe care le facem în viață ne influențează într-o măsură mai mare sau mai mică destinul, la fel cum toate întâmplările, mai mărunte, sau mai semnificative, ajung să ne
schimbe direcția vieții. Și chiar dacă atât timp cât suntem în mijlocul evenimentelor nu ne dăm seama, mai târziu, ajungem să conștientizăm cum, anumite întâmplări banale, cărora nu le-am
acordat inițial nicio importanță, s-au dovedit în final pietre de temelie pentru ceea ce trăim în prezent.
schimbe direcția vieții. Și chiar dacă atât timp cât suntem în mijlocul evenimentelor nu ne dăm seama, mai târziu, ajungem să conștientizăm cum, anumite întâmplări banale, cărora nu le-am
acordat inițial nicio importanță, s-au dovedit în final pietre de temelie pentru ceea ce trăim în prezent.
3.Du-te cu el de Agnès Ledig este un roman în egală măsură despre dragoste, despre viață, dar și despre moarte. Dar este în primul rând un roman despre dragoste și cum ar trebui să fie ea,
dar și despre ce nu ar trebui să permitem niciodată să ni se întâmple în numele iubirii.
dar și despre ce nu ar trebui să permitem niciodată să ni se întâmple în numele iubirii.
Volumul de față ne introduce în atmosfera unui spital, mai exact, în aparenta liniște specifică secției de reanimare, unde vom cunoaște majoritatea personajelor, cu ajutorul cărora autoarea țese trei povești de dragoste seducătoare și emoționante.
Dar acest roman vorbește deopotrivă și despre: fragilitatea vieții, forța de a merge mai departe chiar și când împrejurările ne sunt total potrivnice, ciudatele locuri pe care și le alege iubirea pentru a se înfiripa, adolescența și problemele ei, relațiile nesănătoase de cuplu, senectutea și fețele ei neașteptate, alegerile grele în fața cărora ne pune viața atât de des și, mai ales, respectul față de noi înșine care trebuie să primeze în toate relațiile noastre și în tot ceea ce întreprindem de-a lungul vieții.
4.Chiar înainte de fericire de Agnès Ledig este o poveste despre greșeli, despre sacrificiile pe care le facem pentru a ne repara greșelile, despre suferința pe care o îndurăm ca urmare a propriilor greșeli, despre speranță și nesăbuințele care rezultă uneori din ea, despre iubire, moarte și mai ales despre capacitatea extraordinară a ființei umane de a se regenera, de a renaște după ce se afundă în abisurile cele mai întunecate ale disperării și deznădejdii.
„Atunci când trebuie să supraviețuim, ne luăm adio de la toate marile speranțe pe care ni le-am făcut atunci când eram doar niște copii. Și îndurăm, acceptăm, ne supunem fără să scoatem o vorbă.”
„Chiar înainte de fericire” este întâi de toate o poveste despre viață și despre căile neașteptate pe care ea ne poartă uneori. Este o poveste despre iubire și diversele chipuri pe care ea le îmbracă. Este o poveste în care se poate regăsi, într-o oarecare măsură, fiecare dintre noi…
5.Un licăr de speranță de Karen Kingsbury este a doua carte din seria Jocul îngerilor și ne poartă în îndepărtatul Los Angeles – orașul în care îngerii nu dorm niciodată. Bătrânul timp a derulat înainte șirul anilor, iar vechii noștri prieteni din Jocul îngerilor – jucătorul de baseball Tyler Ames și Sami Dawson - sunt din nou un cuplu. Îngerii își continuă misiunea de a aduce fericire în viața oamenilor, având de această dată ca obiectiv destinul jucătorului profesionist de baseball Marcus Dillinger, prietenul din copilărie al lui Tyler Ames, care fusese numit recent cel mai valoros jucător din campionatul mondial.
Însă faima nu este de ajuns pentru el în momentul de față pentru a fi fericit. Asta pentru că Marcus se frământă să descopere sensul vieții și al iubirii, în condițiile în care dragostea
lui pentru autentica Mary Catherine riscă să rămână doar un vis frumos...
6.În disperare de cauză de Terri Blackstock este un thriller captivant și emoționant despre un atentat terorist cu bombă care are loc în timpul mitingului organizat de un candidat la președinția Statelor Unite. O explozie care se produce la subsolul clădirii în care se desfășura evenimentul se soldează cu 25 de morți și foarte mulți răniți. Ed Loran însuși își pierde viața în timpul acestui atentat.
În urma evenimentului, Dustin Webb este arestat, fiind considerat principalul suspect. Mai târziu, acesta avea să afle că fusese victima unei înscenări puse la cale chiar de cel mai bun prieten al său, Travis. Acesta apelase la o soluție disperată din dorința de a face rost de banii necesari continuării tratamentului soției sale - Crystal - bolnavă de cancer. În ciuda dificultăților prin care este nevoit să treacă, Dustin va constata în cele din urmă că până și acest episod nefericit din viața lui a avut un sens foarte bine stabilit: acela de a redeschide un capitol de mult uitat al vieții sale: cel despre iubire…
7.Capela de nuntă de Rachel Hauck este un roman despre viață și despre modul, uneori foarte complicat, în care noi oamenii ne străduim să îi facem loc dragostei în ea. Volumul multi-
premiatei autoare americane Rachel Hauck împletește în mod iscusit două povești de viață și două povești de dragoste care la început par independente una de cealaltă, ulterior contopindu-
se într-o frumoasă istorie de familie. O poveste de familie care se rescrie complet la finalul acestui roman plin de mister…
premiatei autoare americane Rachel Hauck împletește în mod iscusit două povești de viață și două povești de dragoste care la început par independente una de cealaltă, ulterior contopindu-
se într-o frumoasă istorie de familie. O poveste de familie care se rescrie complet la finalul acestui roman plin de mister…
Capela de nuntă transmite un mesaj optimist, care va încuraja pe oricine care a suferit vreodată din dragoste să continue să spere, pentru că răsturnările plăcute de situație sunt la fel de naturale și de posibile în viață ca și marile drame. Pentru că, uneori, viața vine în viteză peste noi cu răsturnări de situație spectaculoase, făcând posibile până și cele mai puțin probabile lucruri.
8.Fata de pe Titanic de Hazel Gaynor este un roman de ficțiune istorică fermecător, care ne poartă pe urmele uneia dintre cele mai fascinante, și totodată mai tragice, povești ale
omenirii: povestea Titanicului. Intriga romanului este inspirată din fapte reale, având la bază tragica istorie a paisprezece emigranți irlandezi care au plecat din comitatul Mayo,
Irlanda, pentru a călători cu Titanicul până la rudele lor din America. Pe plan local, grupul este cunoscut astăzi ca „Cei paisprezece din Addergoole“. Dispariția a unsprezece dintre ei,
pe 15 aprilie 1912, a reprezentat cea mai mare pierdere de vieți omenești dintr-o anumită regiune, provocată de scufundarea Titanicului.
omenirii: povestea Titanicului. Intriga romanului este inspirată din fapte reale, având la bază tragica istorie a paisprezece emigranți irlandezi care au plecat din comitatul Mayo,
Irlanda, pentru a călători cu Titanicul până la rudele lor din America. Pe plan local, grupul este cunoscut astăzi ca „Cei paisprezece din Addergoole“. Dispariția a unsprezece dintre ei,
pe 15 aprilie 1912, a reprezentat cea mai mare pierdere de vieți omenești dintr-o anumită regiune, provocată de scufundarea Titanicului.
„Această carte este dedicată memoriei celor paisprezece oameni din Grupul Addergoole și tuturor celor care și-au pierdut viața pe Titanic, în 15 aprilie 1912.” (Hazel Gaynor)
9.Fata de la Savoy de Hazel Gaynor este povestea unui vis, povestea unei vieți și totodată povestea unei femei, pe nume Dorothy Mary Lane (Dolly). O poveste dramatică, contemporană cu
Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald, care se petrece în Londra anilor ’20 marcată de dramele războiului și din care încă mai răzbate parcă scârțâitul plăcilor de patefon pe ritmuri de jazz. Tunsorile bob, moda garçonne și rujul strident completează și ele atmosfera acestei epoci în care spectacolele de cabaret și piesele montate la Covent Garden, alături de dansul Charleston, reprezintă noul suflu al vieții care își reia încet cursul după un război necruțător.
Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald, care se petrece în Londra anilor ’20 marcată de dramele războiului și din care încă mai răzbate parcă scârțâitul plăcilor de patefon pe ritmuri de jazz. Tunsorile bob, moda garçonne și rujul strident completează și ele atmosfera acestei epoci în care spectacolele de cabaret și piesele montate la Covent Garden, alături de dansul Charleston, reprezintă noul suflu al vieții care își reia încet cursul după un război necruțător.
Fata de la Savoy este un roman de ficțiune istorică cu acțiune complexă ce se derulează pe patru planuri diferite, din trecut și prezent. Povestea urmărește pe de o parte prezentul protagonistei Dolly, o fată venită din provincie la Londra unde muncește ca menajeră într-un hotel pentru a-și câștiga existența, dar care visează măreț să devină dansatoare asemenea idolului ei Loretta May.
Pe de altă parte, este redată povestea de dragoste din trecut dintre Dorothy Lane și Teddy, care și-a pierdut memoria în război, sub forma corespondenței dintre aceștia. Romanul ne introduce totodată în viața boemă a Londrei interbelice, animată de concerte de jazz și spectacole de cabaret, în care Loretta May, pe numele ei adevărat Virginia Clements, este o divă în plină glorie, însă gloria ei este una cât se poate de amară din cauza bolii necruțătoare de care suferă. Un joc al destinului face ca Dolly și Loretta May să se întâlnească prin intermediul fratelui artistei, Peregrine Clements și astfel va începe „zborul” lui Dolly spre strălucitoarea lume a gloriei.
10.Graffitista de Fanny André este povestea unei tinere de 22 de ani aflate la o răscruce de drumuri. Din dorința de a-și „exersa” independența, Lena, a cărei mare pasiune este graffiti-ul, se lovește de mai multe probleme. A pierdut anul la facultate, bea prea mult, are relații ocazionale, se gândește să pună capăt studiilor și este cât se poate de hotărâtă să afle un răspuns de la Caden, fostul ei iubit, în legătură cu motivele pentru care relația lor s-a încheiat brusc în urmă cu patru ani de zile. Așadar, părăsește orașul ei natal Argenteuil, și pleacă la Londra unde se mutase Caden între timp.
Lena are de gând să reia legătura cu Caden, prin intermediul lui Ellen, sora lui geamănă, care îi fusese cea mai bună prietenă în perioada în care cei doi mai locuiau încă în Franța. Tot
prin intermediul lui Ellen, Lena îl cunoscuse pe fratele ei, Caden, în urmă cu 5 ani, după ce „salvase” geanta surorii lui din mâinile unui hoț de buzunare. Încă din momentul în care Lena l-a zărit pentru prima dată pe Caden, a simțit o dragoste fulgerătoare față de el… Va reuși ea oare să reînvie această pasiune?
prin intermediul lui Ellen, Lena îl cunoscuse pe fratele ei, Caden, în urmă cu 5 ani, după ce „salvase” geanta surorii lui din mâinile unui hoț de buzunare. Încă din momentul în care Lena l-a zărit pentru prima dată pe Caden, a simțit o dragoste fulgerătoare față de el… Va reuși ea oare să reînvie această pasiune?
Vă invit să profitați de timpul vostru liber cu aceste cărți minunate care vă vor ajuta să vă relaxați într-un mod constructiv, reamintindu-vă totodată ce a spus compozitorul, chimistul și medicul rus Aleksandr Borodin la un moment dat: „Timpul liber este cel mai bun capital al omului și, ca orice capital, trebuie investit cu înțelepciune."
Drept dovadă că a avut perfectă dreptate, iată mai jos câteva cazuri de oameni care și-au investit timpul liber cu înțelepciune, astfel încât, preocupările lor din aceste momente au devenit în final sursa succesului lor:
• Tim Berners-Lee a dezvoltat proiectul World Wide Web în timpul său liber, pe vremea când lucra la CERN (Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare). Ideea sa a revoluționat modul în care oamenii interacționează și accesează informația, având un impact imens asupra societății moderne.
• Steve Jobs și Steve Wozniak își petreceau timpul liber, înainte de a deveni cunoscuți la nivel mondial datorită Apple, în garajul lui Jobs, unde acesta, pasionat fiind de electronică, făcea tot felul de experimente. Această pasiune i-a condus încet, încet, către propria lor companie care avea să devină gigantul tehnologic Apple.
• Înainte să devină un dramaturg, compozitor, rapper și actor american arhicunoscut, câștigător al mai multor premii Tony și Grammy, Lin-Manuel Miranda a fost profesor de engleză. În timpul său liber scria musicalurile care aveau să se bucure de un succes extraodinar la public și care aveau să îl transforme într-un fenomen cultural, atrăgând atenția asupra diversității și aportului comunității latine în istoria americană.
• Honoré de Balzac, autorul „Comediei umane”, una dintre cele mai impresionante opere ale literaturii franceze, care are peste 90 de volume, își găsea subiectele pentru aceste scrieri la petrecerile pe care le frecventa cu regularitate. Era suficient să audă o singură conversație care să-i atragă atenția la aceste petreceri pentru ca a doua zi să aibă inspirație toată ziua.
Pentru cei dintre voi conștienți de faptul că modul în care vă petreceți timpul liber poate face diferența în viața voastră, am pregătit acest pachet special cu 10 cărți care vă vor ajuta să vă relaxați și să îmbogățiți spiritual totodată. Îl puteți comanda de aici:
Nu ezitați să aruncați o privire și pe celelalte pachete ale noastre de zece cărți: