Planul financiar de o pagină: O metodă simplă de a-ți administra banii inteligent

(1) Scrie o recenzie

DURATA: 4 ORE ȘI 11 MINUTE

Lectura: Tudor Morgovan

Format: MP3, 128 kbps - mono

Poate fi descarcat pe orice dispozitiv, de cate ori doriți.

ISBN: 978-606-913-671-3

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

MP3 download
40,64 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Planul financiar de o pagină: O metodă simplă de a-ți administra banii inteligent / The One-Page Financial Plan: A Simple Way to Be Smart About Your Money de Carl Richards nu este o strategie magică de investiții, ci un audiobook foarte practic care te va ajuta să reduci decalajul între ceea ce ești și cel care vrei să fii. Planul financiar de o pagină te va ajuta să îți stabilești foarte clar în minte ce anume îți dorești de la viață și ce variante ai din punct de vedere financiar pentru a obține toate aceste lucruri.


Iar dacă ideea unei alte lecturi complicate de educație financiară te descurajează din start, îți voi da o veste foarte bună: unul dintre motivele pentru care acest audiobook s-a bucurat de un real succes este tocmai faptul că folosește un limbaj extrem de accesibil. De altfel, Carl Richards și-a construit întreaga carieră pe această calitate rară pe care o are: poate explica termeni financiari foarte complicați într-o manieră foarte simplă, într-o lume în care sfaturile financiare sunt adesea mult prea complicate și înțesate cu termeni de jargon.


Carl Richards este consultant financiar autorizat ™ și autorul rubricii Sketch Guy din New York Times, pe care o semnează săptămânal cu devotament încă din 2010. Numele său apare frecvent în presa americană, mass-media solicitându-l în special datorită capacității lui de a explica într-un limbaj accesibil complicatele concepte din domeniul financiar. Acesta reprezintă de altfel și motivul pentru care este invitat adesea în calitate de orator la conferințele de planificare financiară sau la evenimentele de învățare vizuală din întreaga lume. Desenele cu temă financiară pe care le realizează sunt frecvent expuse în muzeele americane și stau la baza celor două cărți pe care le-a publicat până în prezent: The One-Page Financial Plan: A Simple Way to Be Smart About Your Money (Planul financiar de o pagină: O metodă simplă de a-ți administra banii inteligent) și The Behavior Gap: Simple Ways to Stop Doing Dumb Things with Money (Decalajul de comportament: Metode simple de a nu-ți mai risipi banii). 


Audiobookul de față te va convinge că:


cel mai bun plan financiar nu are nicio legătură cu situația economică, ci cu ceea ce este cel mai important pentru tine.


deciziile proaste și iraționale în privința banilor nu sunt „eșecuri” ci sunt cauzate de faptul că niște ființe emoționale trebuie să ia decizii de viitor pe baza unor informații limitate.


Cartea este structurată în patru părți, după cum urmează:


PARTEA I – Descoperirea


În această primă parte a audiobookului autorul te va ghida să pui bazele planului tău financiar răspunzând cât se poate de sincer la întrebarea: De ce sunt banii importanți pentru tine?, făcând niște estimări cu privire la obiectivele tale financiare și la felul în care să le atingi și întocmind un inventar al situației tale financiare actuale. Tot aici vei realiza că: Planificarea financiară nu înseamnă doar bani.


Răspunzând la întrebarea : „De ce sunt banii importanți pentru mine?” vei întocmi totodată o listă cu cele mai importante valori pentru tine și vei putea considera astfel că prima parte a planului tău de o pagină este gata.


În continuare, vei fi ghidat să îți stabilești niște obiective în concordanță cu aceste valori, pentru că ambele îți vor fi de un real folos în întocmirea planului de o pagină care îți va ghida toate deciziile financiare: începând cu suma potrivită pe care să o economisești pentru pensie și până la personalizarea unui portofoliu de investiții.


Vei învăța să estimezi cât mai precis cheltuielile în funcție de obiectivele pe care le ai și modul în care vei dori să trăiești astfel încât să afli, de ce sumă vei avea nevoie atunci când te vei retrage din câmpul muncii pentru a duce un trai cât mai confortabil. Tot aici, ți se va atrage atenția să nu te lași atât de absorbit de obiectivele pe termen lung încât să uiți să savurezi în primul rând momentul prezent.


Bilanțul personal sau mai precis evaluarea la sânge a pasivelor și activelor tale, se va dovedi a fi un instrument foarte util pentru că va sintetiza un lucru foarte important: pe ce te poți baza în viitor.Partea a II-a: Cheltuieli și economii


Oamenii care se descurcă mai bine decât tine cu banii, nu câștigă neapărat mai mult, ci folosesc strategii pentru a cheltui și a economisi inteligent. Descoperă astfel de strategii în această parte a audiobookului și începe să simți gustul confortului financiar.


Tot aici vei găsi lămuriri suplimentare referitoare la:


Buget: ce este bugetul, de ce e important să îți faci un buget, care este scopul unui buget și cum se creează un buget.


Economii: cum să economisești inteligent, cum să reziști impulsului imediat de a cheltui, câteva sfaturi utile pentru a economisi, dar și cum să faci diferența între dorință și nevoie atunci când vei dori să cheltuiești.Partea a III-a: Investițiile


Investițiile inspirate pot fi calea cea mai scurtă spre realizarea celor mai îndrăznețe visuri ale noastre. Dar „când investim?”, „în ce investim?” și mai ales „cât investim?”, sunt întrebări grele, iar necunoașterea răspunsului la ele ne costă de cele mai multe ori foarte mulți bani.


Din această parte a audiobookului vei afla:


Ce este sau ce ar trebui să fie un plan de investiții;


Regula fundamentală a investițiilor;


Care este diferența dintre speculă și investiții;


Dacă ai nevoie de o asigurare de viață, și dacă da, ce fel de asigurare de viață ți s-ar potrivi.


Care sunt regulile generale privind împrumuturile;


Ce sunt fondurile de investiții și cum funcționează ele.


Cum să-ți creezi un portofoliu eficient.


Ce este riscul compensat.


Ce este reechilibrarea contului și cum o poți face.


Cum să te pregătești pentru vremurile de criză.Partea a IV-A: Strategii pentru a evita marea greșeală


În ultima parte a audiobookului autorul îți oferă câteva sfaturi cu privire la modalitățile prin care vei putea să respecți planul financiar creat fără a fi tentat să cedezi la prima provocare care va apărea. Autorul te sfătuiește astfel să:Ceri ajutor – eventual poți apela la un consilier financiar, (tot aici vei afla câteva caracteristici ale unui consilier financiar bun


Să nu cedezi în fața situațiilor neprevăzute;


Să îți creezi un sistem de protecție care să te ajute să iei deciziile corecte.


Dacă la finalul audiobookului noțiunile furnizate de autor dar și exemplele concrete furnizate de acesta referitoare la ce înseamnă să ai o viață financiară organizată se vor concretiza fie și numai în mici schimbări pe care vei decide să le faci în modul cum îți gestionezi banii, înseamnă că  și-a atins scopul și că ascultarea lui reprezintă pentru tine un mare câștig de timp și un bun început pentru a face tot ce este important pentru tine și familia ta. Succes!


Mai mult
Etichete:  #educatiefinanciara
Detalii produs
ISBN: 9786069136713
Editura ACT si Politon
Format: MP3 download
Detalii despre autor