Ești pregătit pentru o renaștere spirituală? 10 cărți care îți vor hrăni sufletul și te vor ajuta să îți găsești pacea interioară

ACT si Politon
08-04-2024
0 comentarii

„Buddha  spunea  că  mintea  oamenilor,  în  starea  ei  obișnuită,  creează  dukkha, ceea  ce  s‑ar  putea  traduce  prin  suferință,  lipsa  satisfacției  sau pur și simplu nefericire. El vede în aceasta o caracteristică  a  condiției  umane.  Oriunde  ai  merge,  orice  ai  face,  spune Buddha, vei avea parte de dukkha și vei ajunge la ea în orice situație, mai devreme sau mai târziu.

Conform învățăturilor creștine, starea colectivă normală a umanității  este  cea  de  „păcat  originar“.  Cuvântul  păcat  a  fost foarte greșit înțeles și interpretat. În traducere literală a  păcătui   înseamnă   a   rata   esențialul   existenței   umane. Înseamnă a trăi fără pricepere, orbește și, din această cauză, a suferi și a provoca suferință. Şi de data aceasta, termenul, eliberat de bagajul cultural și de interpretări greșite, trimite înspre disfuncția inerentă condiției umane.” (Eckhart Tolle, Un pământ nou)

Judecând după afirmațiile de mai sus, făcute de Eckhart Tolle, unul dintre cei mai originali și mai inspirați călăuzitori spirituali ai timpului nostru, putem concluziona că omul are o predispoziție genetică spre nefericire și suferință. În aceste condiții, devine perfect justificată perpetua căutare a minții umane a unui sens și a unui scop pentru această existență din care suferința nu poate lipsi, și care pare adesea copleșitoare.

Cărțile de spiritualitate, care combină în mod iscusit învățăturile religioase, conceptele filozofice și experiențele personale, explorând teme legate de spiritul uman, creșterea interioară, conștiință și căutarea sensului și a scopului în viață au capacitatea de a umple acel gol pe care nimicul de zi cu zi din viețile noastre pare a-l adânci tot mai mult. De aceea, în zilele în care spiritul nostru pare a nu se mulțumi nici cu muzică, nici cu literatură, nici cu articole științifice și nici cu mirările și întrebările pertinente ale filosofilor, cărțile de spiritualitate se dovedesc a fi o alegere inspirată. Pentru că ele vorbesc exact pe limba sufletelor împovărate de gânduri care au nevoie de o încurajare pentru a-și găsi puterea de a merge mai departe.

Pentru cei aflați în căutare de răspunsuri la marile întrebări ale vieții, pentru cei care au nevoie de cuvinte de încurajare pentru a-și recăpăta speranța și încrederea în capacitatea lor de redresare și pentru cei dintre voi care aveți pur și simplu nevoie de altceva după o zi în care spiritul vostru a flămânzit, Editura ap! a pregătit acest pachet special de 10 cărți de spiritualitate la care beneficiați acum de o reducere de 40%.

 

 

Pachetul conține următoarele cărți:

1.Există o soluție spirituală pentru orice problemă de Wayne Dyer este deopotrivă o călătorie spirituală, o experiență revelatoare, o meditație și totodată o carte despre viață, care te îndeamnă să trăiești pornind de la alte principii, furnizându-ți în același timp o altă viziune despre existența noastră efemeră. Wayne Dyer te îndrumă să reconsideri viața pornind de la „dansul” celor mai mici particule ale ei: molecule, atomi și electroni, convingându-te în același timp să cauți rezolvarea problemelor nu cu mintea, ci cu sufletul, pentru că: „Gândirea este sursa problemelor. Inima ta deține soluția pentru rezolvarea lor.”

Autorul dezvăluie de altfel pe parcursul cărții strânsa legătură care există între trup și spirit, dar și modalitatea de a ne vindeca trupul de boli, vindecându-ne mai întâi spiritul de gânduri vătămătoare: „inteligența care sălășluiește în corpul tău va deveni absolut orice o proiectezi tu să fie. Ea va crea un corp sănătos sau bolnăvicios, în funcție de cum hotărăști tu să-ți folosești mintea.”

Cartea e structurată în două părți. Prima parte surprinde și exemplifică ideea că o soluție spirituală este ușor accesibilă pentru orice problemă și pentru orice, iar a doua parte se structurează în jurul Rugăciunii Sfântului Francisc din Assisi care surprinde mesajul fundamental al cărții:

„Aducând frecvențele mai înalte ale spiritului în prezența frecvențelor joase ale problemelor, problemele vor dispărea.”

 

Cumpăr-o la pachet!

2.Înțelepciunea evurilor de Dr. Wayne W. Dyer este mai mult decât o simplă lectură, este o invitație la, și un prilej de, meditație. Cele 60 de eseuri cuprinse în carte abordează o mare varietate de teme, precum: nonconformismul, încrederea în sine, familia, iertarea, solitudinea, misterul etc. Fiecare dintre aceste teme este tratată pornind de la o opinie formulată de mari mentori și lideri spirituali ai omenirii, precum Rudyard Kipling, Walt Whitman, Herman Melville, Emily Dickinson, William Wordsworth, Goethe, Percy Bysshe Shelly, John Keats, John Milton, William Shakespeare, Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Omar Khayyam sau Buddha.

Deși vocile reunite în aceste pagini provin din ere istorice și culturi foarte diferite, ele comunică adevăruri universale despre viață și existența umană. Prin urmare această carte ne oferă o oportunitate dublă: pe de o parte, să primim sfaturi și direcții de urmat în viață de la unii dintre cei mai mari înțelepți gânditori și, pe de altă parte, să ne dăm seama că fiecare dintre noi poate avea o viață mai măreață decât în prezent.

 

Cumpăr-o la pachet!

3.Supranatural de Dr. Joe Dispenza te va convinge cu argumente științifice solide că oamenii obișnuiți pot face lucruri neobișnuite cu condiția să depășească credințele limitative cu care au crescut.

Maestrul în arte marțiale chinez Li Ching-Yuen a trăit 256 de ani, din 1677 până în 1933, depășind orice imaginație în privința a ceea ce am crezut noi că poate însemna viața. Știința deține dovezi despre vindecarea spontană a nenumărate boli, documentată de Institutul de Științe Noetice (IONS) prin intermediul a 3.500 de referințe din peste 800 de reviste publicate în 20 de limbi. Legendarul yoghin Milarepa a sfidat în urmă cu 800 de ani legile fizicii doar pentru a-și demonstra lui însuși și discipolilor săi că suntem captivi ai propriei noastre vieți numai din cauza convingerilor noastre limitative. El a demonstrat atunci că putem face ceea ce credințele tradiționale spuneau că este imposibil. În aceste condiții, nu ar fi normal și firesc să reconsiderăm tot ceea ce am crezut până acum despre imposibil?

Dr. Joe Dispenza face acest lucru în „Supranatural”, pornind de la premisa că acceptarea potențialului uman extins constituie o tendință dominantă în zilele noastre, iar întrebarea „Ce este posibil în viață?” a devenit „Cum să facem asta? „Supranatural. Cum pot  oamenii obișnuiți să facă lucruri neobișnuite” reprezintă astfel un răspuns complex la întrebarea: Cum putem să ne punem în practică extraordinarul potențial pe care îl avem în viața de zi cu zi?

Cumpăr-o la pachet!

 

4.Tu ești placebo de Dr. Joe Dispenza te va ajuta să înțelegi de unde a pornit totul. Joe Dispenza a început să fie preocupat de fizica cuantică, de remisiile spontane și de cât de departe putem ajunge cu puterea minții, după ce, la 23 de ani a suferit un accident grav în urma căruia s-a ales cu șase vertebre ale coloanei fracturate.

Având de ales între două variante foarte riscante: o operație delicată și posibilitatea de a rămâne paralizat pe viață, Joe Dispenza a ales propria cale: meditația. Cu ajutorul acesteia a reușit să își refacă coloana vertebrală și să continue să ducă o viață normală, scăpând de paralizie.

Întreaga poveste o vei putea citi în cartea de față, alături de numeroase considerații interesante despre inteligența dinăuntrul nostru, influența minții asupra materiei, mintea cuantică și fizica cuantică, dar și de multe povești despre oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare.

Cartea va fi interesantă pentru tine și dacă te interesează subiecte precum: sugestibilitatea, puterea credințelor subconștiente sau vindecările cu ajutorul meditației.

În partea a doua a cărții vei primi toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea practica și tu meditația și a te bucura de rezultatele ei spectaculoase.

 

Cumpăr-o la pachet!

5.Trei cuvinte magice de Uell S. Andersen îți vorbește despre puterea nemărginită care sălășluiește în tine și de care trebuie să fii conștient în fiecare clipă a vieții tale. Andersen îți reamintește de puterea gândului, acest mister care face ca lumea să se transforme mereu în funcție de cum dictează el și te ghidează să îți modelezi gândurile astfel încât lumea să ia forma pe care ți-o dorești. „Trei cuvinte magice” reprezintă totodată pentru spiritele curioase o bună ocazie de a se iniția în meditație, hipnotism, transfer de gândire și clarviziune…

„Dacă hotărăști că nu poți avea succes, sănătate, fericire și liniște, atunci eșecul, boala, nefericirea și confuzia sunt ale tale. Căci legea funcționează și nu o poți opri! Singura întrebare la care trebuie să răspunzi este dacă dorești bine sau rău, pentru că legea trebuie să-ți aducă ori una, ori alta, după dorința ta.”

 

Chiar te poți vindeca de cancer cu termometrul? Aceasta este doar una dintre numeroasele imagini de domeniul irealului pe care ți le furnizează autorul pe parcursul cărții, însă obiectivul este ca, la sfârșitul lecturii, irealul să nu mai fie un termen care să aibă corespondent în lumea ta. Depinde numai de tine să poți îndepărta bariera care îți blochează mintea să vadă că ireal există numai pentru cei care se tem să accepte că au puteri nelimitate. „Ești ceea ce gândești: atât, nimic mai mult.”

Cumpăr-o la pachet!

6.Metamorfozele sufletului de Dr. Barbara De Angelis este o călătorie de trezire spirituală sau altfel spus un „sanctuar de vindecare, revelație și amintire” menit să te ajute să crești spiritual și să te metamorfozezi. O carte care va surprinde plăcut la un moment dat orice român datorită unui citat…..

Cartea îți oferă altfel de răspunsuri la o serie de întrebări pe care cu siguranță ți le-ai pus până acum măcar o dată în viață, precum:

  • De ce avem viața pe care o avem în momentul de față?
  • De ce facem alegerile pe care le facem?
  • De ce ne simțim atrași de anumite persoane aparent fără motiv și de ce simțim respingere față de altele?
  • De ce unii dintre noi nu reușesc să își găsească un partener de viață?
  • De ce unii oameni ni se par pur și simplu ciudați?
  • Care este adevărata cauză a suferinței?
  • Cum ne afectează rezonanța vibrațională și cum putem simți stări de spirit pe care le-au avut părinții sau bunicii noștri în trecut?
  • Vedem lumea așa cum e sau o vedem doar prin ochii problemelor noastre?
  • Ce sunt metamorfozele sufletului și ce înseamnă adevărata transformare?

7.Emergența de Derek Rydall este povestea de care ai nevoie dacă simți că lucrurile nu decurg așa cum ți-ai dori în viața ta. Derek Rydall te va ghida pe tot parcursul cărții să îți găsești propria viziune de viață, să îți creezi un plan pentru a vindeca ceea ce te-a împiedicat să progresezi până acum și pentru a rămâne pe drumul cel bun – indiferent ce s-ar întâmpla.

Cartea este povestea unui fost actor, care, după ce a dat de două ori nas în nas cu moartea se retrage pentru a reflecta, încercând să își găsească adevăratul drum și sens în viață. După câțiva ani în care meditează, limitând la maximum legăturile cu lumea exterioară se hotărăște în final să devină coach spiritual. Însă, când totul pare să meargă foarte bine, are o revelație. Ajunge la concluzia că întregul model de dezvoltare personală este greșit. Astfel ia naștere Legea Emergenței:

„În esență, am înțeles că întregul model de dezvoltare personală era greșit. Nu trebuie să „atragem” nimic, pentru că nu ne lipsește nimic. Nu avem nevoie să ne perfecționăm, deoarece Sinele nostru este deja întreg. Așa cum stejarul este deja prezent în ghindă, tot ceea ce trebuie să fim și tot ceea ce avem nevoie pentru a ne împlini se află deja în noi – un tipar perfect și un scop divin. Și, precum stejarul care se naște din ghindă, acest potențial înnăscut apare de la sine atunci când condițiile sunt propice.”

 

Cumpăr-o la pachet!

 

8.Inima prosperă de Julia Cameron și Emma Lively îți va schimba perspectiva asupra noțiunii de prosperitate. Julia Cameron spune:

„Inima prosperă recunoaște că prosperitatea este obiectivul spiritual final, nu cel financiar. Credința noastră, nu fluxul monetar, este ceea ce aduce în viața noastră confortul și liniștea sufletească. În următoarele douăsprezece săptămâni, te vei întâlni cu tine însuți și cu finanțele tale. Vei explora teritoriul spiritual și financiar care uneori poate fi accidentat, dar în cele din urmă te va face să te vezi pe tine însuți, visurile tale și finanțele tale, cu mai multă claritate și mai multă credință.”

Cartea aceasta reprezintă un program de 12 săptămâni care te poate ajuta să te bucuri de prosperitate în toate planurile vieții tale. Autoarea vă oferă instrumente și strategii care vă vor inspira pentru a vă bucura de cea mai frumoasă versiune a vieții voastre, cu condiția să înțelegeți prin prosperitate mai mult decât satisfacție în plan financiar. Pentru autoare, adevărata prosperitate înseamnă să găsești adevărata satisfacție în viață și să te bucuri de ceea ce te face cu adevărat fericit, găsind totodată soluții și pentru aspectele pecuniare.

Cumpăr-o la pachet!

9.Suferință și tărie de Katherine și Jay Wolf este povestea soților Katherine și Jay Wolf a căror viață a luat o întorsătură total neașteptată atunci când Katherine a suferit un accident vascular la vârsta de 26 de ani. În urma acestuia, tânăra soție și mama unui bebeluș de șase luni a rămas imobilizată la pat, incapabilă să mănânce și să vorbească.

Cartea aceasta a fost scrisă la un deceniu după accidentul vascular suferit de Katherine, vorbind despre lecțiile de viață pe care cei doi soți și le-au însușit în urma acestui eveniment tragic.

„Suferință și tărie” este în aceste condiții atât o amplă meditație asupra vieții și a ciudatelor ei întorsături, cât și o pledoarie pentru toți cei care nu s-au confruntat cu episoade tragice în viața lor pentru a face din propria poveste o capodoperă. Presărată cu povești adevărate pe care le-au trăit ei înșiși sau apropiații lor, dar și cu citate și povestiri biblice pline de tâlc, „Suferință și tărie” este o carte care îi va alina pe toți cei care au trecut prin încercări grele. Asta pentru că le va aminti că indiferent de cât de greu ne lovește viața la un moment dat, trebuie să ținem cont de faptul că există cineva care suferă și mai mult decât noi și că viața merită să fie trăită chiar și atunci când ni se pare că am pierdut totul.

Cumpăr-o la pachet!

10.Harta de Colette Baron-Reid poate fi descrisă în cel mai scurt mod posibil drept o altă carte de self-help. Pentru cine va cuteza însă să o răsfoiască, va constata că Harta este mai mult decât atât. Este o expediție și o frumoasă explorare a vieții într-un limbaj ludic. Astfel, dacă orice aventură ar trebui să înceapă de la un vis și din curiozitate, această carte de dezvoltare personală, de meditație ghidată, poartă temeiul acestor principii și devine o hartă adaptată fiecăruia dintre noi pentru a putea descoperi noi și vibrante poteci spre viitor și noi metode de vindecare. Fiecare dintre aspectele psihologice sintetizate în această carte poate fi o lecție pentru noi și fiecare răspunde la direcțiile și alegerile personale, deoarece singura persoană care are putere asupra  Hărții ești chiar tu.

Scopul final al cărții este acela de a ne încuraja să nu ne simțim pierduți sau dezorientați în aceste vremuri de transformare energetică globală și să nu fim sugestibili la fiecare adiere a vânturilor schimbătoare.

Autoarea cărții ne încurajează în volumul de față să ne percepem viața ca pe o odisee minunată şi să devenim cartograful înțelept al propriului nostru destin. Cum putem face acest mic pas când cotidianul ne acaparează toată atenția? Soluția pare să fie una foarte simplă și la îndemână, ea constă într-o resursă ce nu cunoaște efemerul, Natura.

Cumpăr-o la pachet!

Cărțile de spiritualitate au capacitatea de a ne alunga dukkha, făcându-ne să privim dincolo de problemele noastre de zi cu zi. Schimbându-ne perspectiva asupra sensului vieții și a rostului nostru în lume, reușim să devenim ființe umane mai bune, să obținem liniștea interioară de care avem nevoie pentru a ne menține echilibrul și să ne transformăm în ființe complet noi, datorită noilor gânduri pe care le îmbrățișăm.

Avem nevoie de cărți de spiritualitate pentru că sufletul nostru are nevoie de hrană de calitate. Dar cărțile de spiritualitate pot fi chiar mai mult decât hrană pentru suflet, ele pot fi adevărate medicamente pentru suflet și minte, ajutându-ne să ne menținem pe drumul cel bun.

Pentru cei dintre voi care sunteți conștienți de faptul că și sufletul trebuie hrănit, Editura ap! a pregătit acest pachet special de 10 cărți care au capacitatea de a vă reda speranța și încrederea că orice se poate rezolva și orice rău se poate transforma în bine atâta timp cât avem gândurile corecte.

Comandați pachetul de aici:

Pachet 10 cărți de spiritualitate

Și nu ezitați să aruncați o privire și pe celelalte pachete ale noastre de 10 cărți:

Pachet 10 cărți de antreprenoriat

Pachet 10 cărți de educație financiară

Pachet 10 cărți de leadership

Pachet 10 cărți pentru copii

Pachet 10 cărți de business

Pachet 10 cărți motivaționale

Pachet 10 cărți pentru starea ta de bine

Pachet 10 cărți de dezvoltare personală

Pachet 10 cărți de marketing

Pachet 10 cărți de diete și sănătate

 

Comentarii (0)

Scrie un comentariu