Cum să convingi o pisică: Un ghid în arta persuasiunii pentru oameni

(0) Scrie o recenzie

DURATA: 3 ORE ȘI 11 MINUTE

Lectura: Traian Măicănescu

Format: MP3, 128 kbps - mono

Poate fi descarcat pe orice dispozitiv, de cate ori doriți.

ISBN: 978-606-913-701-7

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

MP3 download
26,60 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Cum să convingi o pisică: Un ghid în arta persuasiunii pentru oameni / How to Argue with a Cat: A Human's Guide to the Art of Persuasion de Jay Heinrichs este un audiobook foarte amuzant despre un subiect foarte serios: persuasiunea. Așadar, dacă vrei să fii convingător, mai convingător sau extrem de convingător, asculți audiobookul potrivit. Și nu, audiobookul nu te învață să convingi pisicile, ci oamenii, doar că autorul s-a inspirat puțin din lumea felinelor pentru a ne furniza cele mai bune secrete de a convinge pe oricine, inclusiv o... pisică. Asta pentru că, crede el, dacă poți convinge o pisică, vei putea convinge practic pe oricine.„Pisicile au o abilitate foarte bună de a te manipula și te pot convinge de aproape orice, fără să spună aproape niciun cuvânt. Te pot convinge să renunți la indiferent ce faci, doar ca să te joci cu ele. Te pot face să le oferi cina cu mult înainte de ora stabilită. Te pot convinge în orice clipă să le primești la tine în poală.


Pe de altă parte, încearcă să convingi o pisică să facă ce vrei tu.


Deși este dificil, poți să convingi o pisică. Dacă reușești asta, să convingi oamenii devine floare la ureche.”


Așadar, pe lângă faptul că din acest audiobook vei afla foarte multe lucruri interesante despre pisici și cum să „comunici” mai bine cu ele, vei obține și o mulțime de informații practice referitoare la: cum să porți o conversație inteligentă, cum să îți păstrezi calmul și logica chiar și atunci când ai de-a face cu un interlocutor furios, cum să nu te lași manipulat, cum să te folosești de limbajul trupului, cum să câștigi respectul și loialitatea cuiva, etc. Farmecul audiobookului constă în faptul că informația academică este redată într-un mod foarte accesibil și extrem de amuzant, iar trimiterile foarte frecvente la lumea pisicilor nu fac altceva decât să te ajute să înțelegi mai bine conceptele explicate, fără a te îndepărta câtuși de puțin de subiectul principal.


Jay Heinrichs este unul dintre cei mai cunoscuți experți contemporani în materie de limbaj și persuasiune, autorul unui bestseller New York Times și consultant în materie de conflicte și persuasiune. Colegiul din Middlebury l-a numit Profesor de practică în retorică și oratorie. Jay Heinrichs a scris pentru zeci de publicații, precum The New York Times Magazine, Vice și Huffington Post, și a câștigat numeroase premii jurnalistice. A predat arta persuasiunii editorilor de la universitățile de elită din Ivy League, precum și experților de la NASA și Pentagon.


Bestsellerul său „Thank You for Arguing: What Aristotle, Lincoln, and Homer Simpson Can Teach Us About the Art of Persuasion” (Mulțumesc că mă convingi: Ce ne pot învăța Aristotel, Lincoln și Homer Simpson despre arta persuasiunii) a fost publicat până acum în 14 limbi și se află deja la a 4-a ediție.


Așadar, haideți să facem o scurtă trecere în revistă a celor 10 capitole ale audiobookului de față și a ceea ce veți regăsi în fiecare dintre ele:


1. Din înțelepciunea pisicilor: Când nu știi ce să faci, fă pe impasibilul


Ai nenumărate motive ca să devii mai convingător, pentru că lumea în care trăim e atât de competitivă încât mereu trebuie să convingi pe cineva: că ești suficient de bun, de frumos, de deștept, etc. Însă chiar poți deveni mai convingător citind pur și simplu o carte? Poți cel puțin să încerci. Așadar, iată care este primul pas spre un tu mai convingător în opinia autorului:


Încearcă să fii agreabil: pentru că o dispută începe cu o neînțelegere și se încheie în mod ideal cu o alegere avantajoasă pentru ambele părți.


Te poți ajuta în acest sens de mici trucuri precum:


Discursul deliberativ (alternative);


Spunând „da, și...”


Flatându-ți adversarul;


2. Atacă precum un prădător: Arta pândei. Învață secretul sincronizării perfecte în persuasiune


Atunci când discuția îmbracă mai mult forma unui conflict decât a unei discuții pașnice, ai nevoie de tactică pentru a ieși teafăr și nevătămat. Află de aici tacticile care te vor ajuta întotdeauna să ieși cu bine dintr-o discuție mai... încinsă:


Schimbă-i starea de spirit adversarului;


Schimbă-i părerea;


Schimbă-i dorința de a acționa;


Așteaptă momentul potrivit pentru a vorbi.


3. Dezamorsează furia: argumentul toaletei: Detensionează atmosfera cu ajutorul acelui lucru care se cheamă viitor


Ce e indicat să spunem și ce nu în timpul unei discuții în contradictoriu? De ce apare cearta? Unde greșim atunci când o ceartă în cuplu escaladează? Ce rol joacă VINA, VALORILE, ALEGEREA într-o ceartă? Toate răspunsurile se află aici!


4. Integrează-te în clan: manevra cutiei: Dă dovadă de o etichetă desăvârșită


Cum îți adaptezi discursul la caracteristicile particulare ale partenerului de discuție? Dacă e o pisică, miauni în loc să îi vorbești? Află de aici cum să vorbești dacă te adresezi unei bunici, unui adolescent și cum să „torci” în general, adică cum să intri în grațiile cuiva...


Învață să fii tu cel care se adaptează la mediul existent și nu să schimbi mediul pentru a se potrivi dorințelor tale. Pisicile așa fac. Iar viața la care te adaptezi este o viață agreabilă.


 5. Câștigă loialitatea: Scărpinatul virtuos. Mânuiește cu pricepere înzestrările de caracter  


Acest capitol este despre caracter sau etos și despre cum un caracter bun te ajută să fii un lider bun. Iar un lider bun, este de părere autorul, se distinge prin: grijă, dibăcie, cauză. Despre fiecare pe rând și pe îndelete, și nu numai, vei putea citi mai multe aici și numai aici.


6. Argumentează logic: Capcana deductivă pentru șoareci. Cum să convingi o pisică să vină la tine


Entimema este unul din elementele de bază ale logicii persuasiunii. Aici vei afla cum să o folosești pentru a convinge. Mai exact, vei învăța să folosești cele două elemente ale ei: dovada și concluzia. Și mai ales vei înțelege ce stă la baza convingerilor oamenilor, adică experiențele și așteptările, și vei învăța să îți pregătești arme puternice, adică, argumente solide, cu care să îți convingi audiența.


7. Evită manipularea: raftul magic cu cărți. De ce ne păcălesc false premise logice


A venit timpul să facem cunoștință cu fața întunecată a persuasiunii: manipularea, și să învățăm cum să nu ne lăsăm prostiți. În acest scop autorul vă prezintă două dintre cele mai puternice instrumente ale manipulării: cuvintele de fațadă și premisele false. Dar și „vaccinul” care le combate. Și pentru că ne plac noțiunile noi, vom lămuri și cum stă treaba cu tropul, sinecdoca și tautologia, dar și cu premisele false, premisele false post hoc sau premisele false ale antecedentului. Nu te speria, practica e mai simplă decât teoria!


8. Folosește-te de limbajul corpului: Intriga ochilor. Convinge prin ton și gesturi


Probabil că vei fi surprins de existența acestui capitol într-o carte despre persuasiune. Dar, potrivit autorului, postura este gramatica de bază a limbajului trupului. În acest capitol vei descoperi câteva trucuri interesante de postură cu ajutorul cărora vei deveni mai convingător, dar vei descoperi și cât de puternică poate fi... tăcerea. Așadar, cuvintele sunt puternice, dar tăcerea elocventă e și mai și...


9. Cum să le captezi atenția: Momeala și rampa. Folosește cele mai bune instrumente ale persuasiunii


De la Aristotel, un maestru al persuasiunii, vom învăța care sunt cele două instrumente de bază cu ajutorul cărora putem să convingem mai ușor: momeala și rampa, și tot aici vei învăța un lucru foarte important, și anume, cum să strârnești... dorința. 


10. Urmează pașii: Lista de verificare pentru persuasiunea pisicilor. Asigură-te că ai pus punctul pe i-ul retoric


E timpul pentru recapitulare! Așadar poți fi sigur că vei convinge dacă poți răspunde cu ușurință la următoarele întrebări:


Care este scopul tău?


Este un moment potrivit pentru a convinge pe cineva?


Ce dispoziție are adversarul tău?


Este atent la tine?


Ce timp folosești?


Îți iubești publicul sau te prefaci că îl iubești?


Publicul te place? Are încredere în tine?


Au logică argumentele pe care le prezinți publicului?


Ai o postură bună?


Pari încrezător?


Ai împărțit acțiunea în etape?


Cam asta ar fi tot despre acest audiobook. Acum te las să asculți. Și să aplici zilnic măcar câte o tehnică din el. Pe măsură ce vei vedea că funcționează, cu siguranță că discursul tău se va schimba, iar relația ta cu oamenii se va îmbunătăți considerabil. Și nu doar cu oamenii, dacă în preajma ta există și pisici...:)

Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069137017
Editura ACT si Politon
Format: MP3 download
Detalii despre autor

Jay Heinrichs este unul dintre cei mai cunoscuți experți contemporani în materie de limbaj și persuasiune, autorul unui bestseller New York Times și consultant în materie de conflicte și persuasiune. Colegiul din Middlebury l-a numit Profesor de practică în retorică și oratorie. Jay Heinrichs a scris pentru zeci de publicații, precum The New York Times Magazine, Vice și Huffington Post, și a câștigat numeroase premii jurnalistice. A predat arta persuasiunii editorilor de la universitățile de elită din Ivy League, precum și experților de la NASA și Pentagon.

„Mulțumesc că mă convingi” a fost publicată până acum în 14 limbi și se află deja la a 4-a ediție, devenind rapid un bestseller New York Times. „Word Hero” (Eroul cuvintelor) și „Cum să convingi o pisică” sunt alte două titluri de succes ale autorului.