ASCULTAȚI GRATUIT UN FRAGMENT

Tu esti Placebo - Meditaţie 2

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-8637-84-6           

Audiobook
26,00 Lei
Audiobook
26,00 Lei
MP3 download
16,74 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Tu eşti Placebo – Meditaţia 2: Cum să schimbi o credinţă şi o percepţie

Tu eşti Placebo – Meditaţia 2: Cum să schimbi o credinţă şi o percepţie, este un audiobook de meditaţie ghidată, al autorului Joe Dispenza, publicat de ACT şi Politon. Lectura în limba română a actorului Cosmin Şofron vă va ghida pas cu pas în efectuarea acestei meditaţii. Această carte audio are o durată de aproximativ 55 de minute şi vă va ajuta să schimbaţi o credinţă sau o percepţie.

Accesaţi Clip Meditaţie2 şi ascultaţi 17 minute din Meditaţia ghidată 2: Cum să schimbi o credinţă şi o percepţie.

Starea de a fi

Percepţiile şi credinţele sunt stări subconştiente de a fi. Acestea încep cu gânduri şi senzaţii pe care le gândiţi şi le simţiţi iar şi iar, până când, în cele din urmă ele devin obişnuite sau automate, moment în care ele formează o atitudine. Atitudinile întrepătrunse devin credinţe, iar credinţele înrudite întrepătrunse devin percepţii. Odată cu trecerea timpului, această redundanţă creează o perspectivă asupra lumii şi asupra propriei persoane, în mare măsură la nivel subconştient. Ea vă afectează relaţiile, comportamentele şi realmente totul în viață.

Pentru ca efectele meditaţiei să îşi atingă scopul, este necesară schimbarea felului de a fi. Astfel, corpul vostru poate reacţiona la o nouă minte. Schimbarea stării de a fi începe cu schimbarea gândurilor voastre. Datorită proporțiilor impresionante ale creierului anterior (prozencefalul), printre privilegiile condiției umane se numără capacitatea noastră de a ne transforma gândurile în fapte mai reale decât orice altceva, acesta fiind întocmai modul de funcţionare al efectului placebo.


Citiţi mai multe informaţii despre pregătirea unei astfel de meditaţii

Pregătirea pentru meditaţie

Există două momente din zi care favorizează cel mai mult practica acestei meditaţii ghidate: seara, chiar înainte de a merge la culcare, şi dimineaţa, chiar înainte de a vă ridica din pat. Acest lucru se întâmplă pentru că, atunci când adormiţi, vă mişcaţi în mod natural prin întregul spectru al stărilor undelor cerebrale, trecând de la starea beta (de veghe), la starea alfa, mai lentă (atunci când inchideţi ochii), la starea teta, şi mai lentă (cand sunteţi pe jumătate adormiţi, pe jumătate treji), până la starea de undă delta, a somnului profund. Iar când vă treziţi dimineaţa, faceţi acelaşi lucru în sens invers.

Astfel, dacă meditaţi în aceste două momente, este mai uşor să accesaţi undele cerebrale alfa sau teta. Aveţi o disponibilitate mai mare să fiţi într-o stare modificată, deoarece este direcţia din care fie tocmai aţi venit, fie înspre care vă îndreptaţi. S-ar putea spune că uşa minţii subconştiente este deschisă în timpul acestor două momente. Alegeţi momentul care va funcţiona cel mai bine pentru voi şi apoi respectaţi-l.

În ceea ce priveşte locul ales pentru meditaţie, acesta ar trebui să fie unul în care atenţia să nu vă fie distrasă. Vă veţi deconecta de la lumea externă, fizică, aşadar este important să alegeţi un loc liniştit, unde puteţi fi singuri şi nu veţi fi întrerupţi. Un loc unde să vă puteţi întoarce în fiecare zi şi pe care să îl folosiţi ca pe colţişorul vostru obişnuit şi sacru de meditaţie.

Nu este recomandat să meditaţi în pat, deoarece asociaţi patul cu somnul. Alegeţi un scaun pe care să vă aşezaţi sau aranjaţi un loc pe podea, unde veţi putea sta cel mult o oră. Muzica (instrumentală liniştitoare, de relaxare) este ideală pentru a acoperi zgomotul de fundal.

Pe fundalul acestui audiobook de meditaţie gidată, atent înregistrat în condiţii impecabile, rulează muzică de relaxare propice pentru meditaţie.

Îmbrăcaţi-vă în haine confortabile, lejere şi lăsaţi deoparte ceasul, bijuteriile sau orice alte accesorii care v-ar putea distrage, inclusiv ochelarii (dacă este cazul).

Indiferent dacă staţi pe scaun sau pe podea cu picioarele încrucişate, staţi drepţi şi menţineţi-vă coloana în poziţie verticală. Corpul ar trebui să fie relaxat, dar mintea trebuie să rămână concentrată, aşadar nu vă relaxaţi atât de mult încât să adormiţi. Dacă, în timpul meditaţiei, începeţi să aveţi stări de somnolenţă, înseamnă că treceţi într-o stare de undă mai lentă, ceea ce nu trebuie să vă îngrijoreze. Cu ceva exerciţiu, corpul se va condiţiona şi nu va mai dori să adoarmă.

Când începeţi meditaţia, închideţi ochii şi respiraţi lent şi profund. Veţi intra în curând dintr-o stare de undă cerebrală beta într-o stare alfa.

Pentru practica acestei meditaţii ghidate, acordaţi-vă timp suficient, dacă este posibil, pentru a vă liniştiţi mintea înainte de a începe.

Dacă sunteţi începători în practica meditaţiei, există un obstacol foarte comun pe care îl veţi întâmpina. Ori de câte ori începeţi să schimbaţi ceva în viaţa voastră, corpul vostru, în calitate de minte, va semnala creierului să preia din nou controlul. Şi atunci, veţi auzi voci negativiste precum: De ce nu începi de mâine?, Semeni prea mult cu mama ta!, Ce e în neregulă cu tine? N-o să te schimbi niciodată. Nu mi se pare normal.

În momentul în care reacţionaţi la acea voce ca şi cum v-ați încrede în spusele ei, conştienţa voastră se afundă din nou în programul automat, aşadar ajungeţi să gândiţi iar aceleaşi gânduri, să realizaţi aceleaşi acţiuni şi să trăiţi în funţie de aceleaşi emoţii. Dacă, în schimb, vă veţi elibera corpul din iţele acestor emoţii atunci veţi fi capabili să vă relaxaţi în momentul prezent.

Această meditaţie ghidată, prin care veţi fi călăuziţi, începe cu o tehnică pe care budiştii o numesc concentrare deschisă. Închideţi ochii, vă desprindeţi atenţia de la lumea exterioară şi de la capcanele ei şi, în schimb, vă deschideţi concentrarea pentru a acorda atenţie spaţiului din jurul vostru. Motivul pentru care funcţionează acest lucru este că, atunci când simţiţi acest spaţiu, nu acordaţi atenţie niciunui lucru material şi nu gândiţi. Cercetările arată că, atunci când este folosită metoda concentrării deschise aşa cum trebuie, creierul începe să devină mai organizat şi mai sincronizat. Iar lucrurile sincronizate sunt legate. La acest nivel de coerenţă, creierul poate trimite acum semnale mai coerente prin întregul sistem nervos, către restul corpului, şi totul începe să se mişte în ritm şi să colaboreze.

Odată ce vă decideţi cu privire la credinţele sau percepţiile pe care doriţi să le schimbaţi, înainte să începeţi meditaţia, luaţi o foaie de hârtie şi trasaţi o linie verticală pe mijlocul ei. În partea stângă, scrieţi cele două credinţe şi percepţii pe care vreţi să le schimbaţi, una sub alta. Apoi, gândiţi-vă pentru o clipă: dacă nu vreţi să mai credeţi şi să percepeţi aceste lucruri, atunci ce anume vreţi să credeţi şi să percepeţi despre voi înşivă şi viaţa voastră? Iar dacă voi chiar aţi crede şi percepe acele noi lucruri, cum v-aţi simţi atunci? Notaţi în partea dreaptă a foii noile credinţe şi percepţii pe care vreţi să le aveţi.

Meditaţia pentru schimbarea credinţelor şi percepţiilor are trei părţi. Prima parte este inducţia, în care veţi folosi tehnica concentrării deschise, ca să ajungeţi în stări de undă cerebrală alfa sau teta mai coerente, în care sunteţi mai sugestibili. Acest lucru este vital, deoarece singurul mod în care vă puteţi influenţa cu adevărat sănătatea şi deveni propriul placebo este să ajungeţi la o sugestibilitate sporită. În partea a doua, veţi găsi momentul prezent şi veţi zăbovi în vidul cuantic, unde există toate posibilităţile. Iar în partea a treia, vă veţi vei schimba credinţele şi percepţiile.


Citiţi mai multe informaţii despre "Meditaţia 2: Cum să schimbi o credinţă şi o percepţie"

Meditaţia ghidată

Când începeţi meditaţia concentrării deschise, veţi trece de la particulă la undă, de la concentrarea limitată pe care o aveţi de obicei asupra oamenilor, locurilor şi lucrurilor din lumea exterioară la o concentrare mai deschisă – în care vă veţi concentra nu asupra vreunui lucru fizic, ci asupra spaţiului. La urma urmei, dacă un atom este aproximativ 99,9 la sută energie şi noi ne concentrăm întotdeauna asupra particulei, poate că este timpul să acordăm un pic de atenţie și undei, deoarece conştientizarea şi energia noastră sunt intrinsec combinate – faptul de a ne plasa atenţia asupra energiei noastre este ceea ce amplifică energia.

În următoarea parte a meditaţiei, veţi descoperi punctul optim al momentului prezent, în care toate lucrurile sunt posibile. Pentru a face acest lucru, trebuie să renunțaţi la identitatea voastră şi să vă deconectaţi de la corpul, mediul şi timpul vostru, deoarece cu cât zăboviţi mai mult în necunoscut, cuatât atrageţi mai mult necunoscutul spre voi. Iar dacă celulele nervoase care nu se mai activează împreună nu mai stabilesc conexiuni împreună, veţi reduce la tăcere circuitele din creierul vostru care sunt conectate la vechiul sine.

În secţiunea finală a meditaţiei, este timpul să aduceţi în discuţie acea credinţă sau percepţie despre viaţa voastră pe care vreţi să o schimbaţi. Veţi fi întrebaţi dacă vreţi să credeţi şi să percepeţi în continuare în acest mod. Dacă răspunsul vostru este „nu”, atunci veţi fi invitaţi să luaţi o decizie cu o intenţie atât de fermă, încât amplitudinea energiei asociată cu decizia respectivă să fie mai mare decât programele predeterminate din creierul vostru şi dependenţele emoţionale din corpul vostru. Corpul vostru va reacţiona atunci la o nouă minte, la o nouă conștiență.Apoi, va trebui să răspundeți la întrebarea: „Ce anume vrei să crezi şi să percepi despre tine însuţi şi despre viaţa ta, şi cum te va face să te simţi acest lucru?” În continuare, sarcina voastră va fi să treceţi într-o nouă stare de a fi. Va trebui să vă schimbaţi energia îmbinând o intenţie clară cu o emoţie elevată – şi să înălţaţi materia la o nouă minte.

Citiți mai multe informații despre actorul Cosmin Șofron

Cosmin Șofron

Actorul Cosmin Șofron este născut la data de 28 octombrie 1969, la București. La vârsta de 6 ani a început să joace tenis. Pentru următorii trei ani de zile, a crezut că acesta va fi viitorul său. Toate astea până într-o zi când a rupt la antrenament racordajul unicei sale rachete de tenis. Şi, fiindu-i prea ruşine să le spună părinţilor de această întâmplare – care în afară de faptul că putea însemna suspiciuni pe tema valorii sale ca tenisman (daca ar fi zis că e prea slab jucător, şi de aceea a rupt racordajul?), ar fi costat contravaloarea racordajului – Cosmin a renunţat să se mai ducă la antrenamente. A rămas însă un mare fan al tenisului. Şi ocazional, mai şi joacă.

A absolvit la Institutul de Teatru și Film, promoția 1997, la clasa profesorilor Alexandru Repan, Mitică Popescu și Victor Ștrengaru. Debutul său în teatru a avut loc în anul 1988 în mai multe spectacole de revistă la „Estrada Armatei”, sub îndrumarea regizorală a lui Nicolae Frunzetti. De atunci a jucat numeroase roluri în spectacole ca „Mantaua”, de N.V. Gogol (1991), „Bădăranii”, de Carlo Goldoni (2011) sau „Comedia erorilor”, de W. Shakespeare (2011).

De asemenea, activitatea sa este recunoscută și în film. La vârsta de 13 ani Cosmin Şofron face filmul „Vreau să ştiu de ce am aripi”. Un film care va fi într-adevăr un moment de referinţă şi pentru el, ca viitor actor, dar poate şi pentru filmul românesc, având în vedere nenumăratele premii pe care acest film le-a luat, şi în ţară şi în afara ei.  „Triunghiul morții” (1998) și „La Femme de L’Ombre” (2003) sunt doar alte două dintre filmele artistice în care Cosmin Șofron a mai fost distribuit. În spectacole de teatru pentru radio și televiziune și prezentări de televiziune a avut roluri principale în producții precum „Împăratul muștelor”(1994), „Sorocul”(2006), „Nota zero la purtare”(2004), „Nătăfleață și gâsca de aur”(2004) și multe altele.

La momentul actual desfăşoară în paralel cu activitatea de la teatrul "Excelsior" şi o intensă activitate ca regizor de dublaj şi traducător pentru studiourile de dublaje desene animate, în special pentru renumita firmă Disney.

AICI puteți accesa pagina web oficială a lui Cosmin Șofron

ACT și Politon vă oferă următoarele cărți audio lecturate/narate de către Cosmin Șofron:

  • „Cum gândește omul”, de James Allen;
  • „Putere nemărginită”, de Anthony Robbins;
  • „Trezește uriașul din tine”, de Anthony Robbins;
  • „Alege-te pe tine însuți”, de James Altucher;
  • „Duhul tău lăuntric”, de Harry W. Carpenter;
  • „Tu ești placebo”, de dr. Joe Dispenza;
  • „Tu ești placebo – Meditația 1 și Meditația 2”, de dr. Joe Dispenza;
  • „Tu ești soluția”, de Mark Victor Hansen și Bill Froehlich;
  • „Principiile unei afaceri-star”, de Richard Koch;
  • „Nu ceda, nu renunța”, de Louis Zamperini și David Rensin.

Mai mult
Etichete:  #meditatie
Detalii produs
ISBN: Dispenza-978-606-8637-84-6
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Dimensiuni (L x l x Î): 20 x 20 x 1 cm
Greutate: 0.08 kg
Detalii despre autor

Joe Dispenza a captat atenția publicului larg pentru prima dată ca fiind unul dintre oamenii de știință din premiatul film What the BLEEP Do We Know!? De la lansarea filmului în 2004, munca lui s-a extins, s-a aprofundat, și orientat spre câteva direcții cheie – toate reflectând pasiunea sa de a explora cum oamenii pot folosi ultimele descoperiri din domeniul neuroștiinței și al fizicii cuantice nu doar pentru a vindeca boli dar și pentru a duce o viață mai împlinită și mai fericită. Dr. Joe Dispenza crede că fiecare dintre noi are potențialul măreției și abilități nemăsurate. Ca profesor și lector, a fost invitat să vorbească în mai mult de 27 de țări de pe 6 continente, educând milioane de oameni cu stilul său, devenit brand, ușor de înțeles, încurajator și plin de compasiune, descriind cum oamenii își pot re-direcționa creierul și recondiționa corpul pentru a face schimbări permanente. Pe lângă numeroasele cursuri online pe care le oferă și cele televizate, el personal predă workshop-uri progresive de trei zile și workshop-uri avansate de cinci zile în USA și peste hotare. Joe Dispenza este, de asemenea, profesor al Universității International Quantum for Integrative Medicine în Honolulu, al Institutului Omega Institute for Holistic Studies din Rhineb, New York; și al Centrului Kripalu Center for Yoga și Health in Stockbridge, Massachusetts. Este de asemenea președinte invitat al comitetului de cercetare al Universității Life din Atlanta, Georgia. Ca cercetător, Dr. Joe explorează știința din spatele remisiunilor spontane și cum se vindecă oamenii de boli cronice și chiar de cele în ultimă fază. Recent, a început un parteneriat cu alți cercetători pentru a executa cercetări extinse asupra efectelor meditației în timpul unor workshop-uri avansate. El și echipa sa cartografiază creierul cu ajutorul electroencefalogramei (EEG) și testează domeniul energetic individual cu ajutorul unui aparat pentru vizualizarea descărcărilor în gaz (GVD), de asemenea măsoară atât coerența cardiacă cu monitoare HeartMath cât și a energiei prezente în workshop-uri înainte, în timpul și după eveniment cu un senzor GDVSputnik. În curând plănuiește să introducă și testarea epigenetică în cercetările sale.

Audiobooks
Produse fizice (MP3): Audiobook