Cele cinci principii ale lui Richard Carlson pentru a fi fericit

ACT si Politon
04-05-2015
0 comentarii

ACT și Politon a publicat binecunoscutul titlu Poți fi fericit orice s-ar întâmpla – Cinci principii pentru a-ți păstra perspectiva asupra vieții (în original: You Can Be Happy No Matter What: Five Principles to Keep Life in Perspective), al lui Richard Carlson, prof. dr. (1961 – 2006), cel care a fost considerat unul dintre principalii experți ameciani în domeniul fericirii și un orator motivațional apreciat la nivel mondial.

 

De asemenea, ACT și Politon vă oferă și audiobookul Poți fi fericit orice s-ar întâmpla, în format CD MP3, de aproape 5 ore, în lectura actorului Ionuț Grama.

Traducerea acestei ediții, realizată atent de Apa Mona, este una specială, fiind ediția a 15-a aniversară, prefațată de Dr. Wayne W. Dyer.

 

"Veţi găsi noua abordare a dr. Carlson foarte utilă – solidă, sensibilă şi plină de o îndrumare afectuoasă". Dr. Wayne W. Dyer

 

Apărut pentru prima dată în SUA la New World Library, în 1997,Poți fi fericit orice s-ar întâmpla stă la baza celebrei serii de cărți bestseller New York Times, care l-au făcut celebru pe Richard Carlon, Don′t Sweat the Small Stuff (Nu-ți bate capul cu mărunțișurile), vândută în zeci de milioane de exemplare.

 

În cele 224 de pagini / cele cinci ore de ascultat, Richard Carlson vă va demonstra că fericirea nu depinde de niciun factor exterior, aceasta fiind de fapt starea noastră naturală. Autorul face o analiză atentă a proceselor psihologice care ne țin captivi în starea de nefericire și ne oferă apoi câteva soluții sub forma unui set cinci de principii (în prima parte a cărții), dublat și validat de o serie de experiențe de viață (în a doua parte a cărții).

 

Cele cinci principii sintetizează mecanismul psihologic al firescului și al cumpătării, oferind posibilitatea de a-i înțelege pe ceilalți, înțelegându-te pe tine însuți. Primul dintre ele, Principiul Gândirii, va evidenția funcția voluntară a gândirii și vă va oferi cheia de înțelegere a procesului prin care gândurile ne modelează experiența de viață. Al doilea, Principiul Stărilor, se află într-o relație de cauzalitate cu primul principiu și astfel veți afla modul în care gândurile vă influențează stările de spirit și vice-versa. Deoarece fericirea (sau nefericirea) depinde în mare măsură și de oamenii care ne înconjoară, al treilea principiu, cel al Realităților Separate, vă va ajuta la eliminarea viciilor de comunicare ce se nasc din neînțelegerea celuilalt. Cel de-al patrulea principiu, Principiul Sentimentelor, propune un mecanism integrat de biofeedback, ce vă va permite să ştiți cum să vă auto-evaluați din punct de vedere psihologic. Aceste patru principii creează în final baza de susținere pentru cel de-al cincilea, Momentul Prezent, clipa de echilibru mental și spiritual spre care tindem și locul de întâlnire cu fericirea.

 

În a doua parte a cărții, denumită Aplicarea principiilor, veți găsi un mod practic de a înțelege și manifesta principiile propuse, în câteva capitole interesante care privesc aspectele vieții noastre de zi cu zi: Relațiile, Stresul, Rezolvarea problemelor, Fericirea, Obiceiuri și dependețe, încheindu-se cu O listă de verificare pentru viața ta.

 

Pentru a afla mai multe despre cărțile lui Carlson puteți vizita DontSweat.com.

 

Comandați aici cartea Poți fi fericit orice s-ar întâmpla de Richard Carlson

Comandați aici audiobookul Poți fi fericit orice s-ar întâmpla de Richard Carlson

Comentarii (0)

Scrie un comentariu