4 ore – CORPUL. Nu este niciodată prea târziu să te reinventezi! Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-630-303-108-8

*Disclaimer: Rezultatele difera de la persoana la persoana, iar rezultatele nu sunt garantate.

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
62,30 Lei
Adaugă la favorite

„4 ore – Corpul / The 4 – hour body” este mai degrabă un tratat, decât o simplă carte despre slăbit. Are și dimensiunile unui tratat: 574 de pagini, din care, vei afla cum să slăbești rapid, cum să faci sex incredibil sau… cum să devii un supraom, îmbunătățindu-ți performanțele sportive. Și pentru a te mobiliza serios pe acest drum, autorul îți vorbește despre necesitatea unui Moment Harajuku (o motivație interioară puternică) și despre „dușul rece” pe care trebuie să îl faci la început de drum, în timpul căruia să conștientizezi cât de urât arată toată acea grăsime și toate acele kilograme în plus pe corpul tău.


Oricine poate face orice?


Este o carte care face promisiuni uriașe încă de la prima și a doua copertă, promisiuni pe care avem tot dreptul să le punem sub semnul îndoielii atât timp cât sună cel puțin… exagerat. Poți pierde 9 kilograme de grăsime fără exerciții fizice? Poți alerga 50 de kilometri numai după 12 săptămâni de antrenament? Poți face o femeie să aibă orgasm în 15 minute? 


Dat fiind faptul că cel care spune că toate aceste lucruri sunt posibile este nimeni altul decât Timothy Ferriss, supranumit de revista Wired „Superman din Silicon Valley”, n-ar fi rău să ne mai gândim cel puțin o dată înainte de a refuza categoric potențialitatea performanțelor mai sus amintite.


Autorul care crede în imposibil mai mult decât in posibilul insuși, are în istoria personală o serie de realizări care îl îndreptățesc să creadă din toată inima că doar cerul este limita. Timothy Ferriss deține recordul mondial la dansul de tangou, a fost campion național la kickboxing și, mai presus de toate, a fost un copil neastâmpărat încurajat de părinții lui să facă lucrurile în felul său. A cunoscut deja succesul literar prin intermediul bestsellerului „4 Ore – Săptămâna de lucru” care găsește soluții viabile la vechea problemă ce îi frământă pe toți angajații: Cum poți găsi echilibrul perfect între a avea o carieră de succes, și, în același timp, o viață personală împlinită și fericită?


Scurt ghid de utilizare a cărții…


Ca să înțelegi mai bine faptul că ideile propuse de această carte sunt puțin ieșite din comun, te sfătuim și noi, în aceeași măsură cu autorul, să ții cont de următorul avertisment: „Te rog nu fi prost și nu te omorî cu zile. Ne-ar face pe amândoi tare nefericiți. Consultă un medic înainte de a pune în practică orice idee din această carte”.  


Tim Ferris a dus ideea de slăbit la extrem și a spus că se poate, la ceea ce alții ar ridica nedumeriți din sprâncene. A cheltuit sume uriașe pentru a testa tot felul de pilule de slăbit, și-a dotat casa cu tot felul de aparatură medicală pentru a înregistra și măsura totul și a ajuns la performanța ca unii dintre subiecții care i-au încercat tehnicile să piardă 9 kilograme de grăsime încă din prima lună. 


Cu ce vine diferit Tim Ferriss față de toți autorii de cărți de diete și slăbit? Cu tot! Pentru că, este de părere autorul, dietele obișnuite nu funcționează, iar Ferriss are curajul de a spune asta fără a fi nici medic, nici doctor în științe. El susține ineficiența dietelor clasice din simpla lui calitate de „strângător meticulos de date”. Iar în cartea de față a adunat date de la peste 100 de doctori în diferite domenii, oameni de știință, deținători de recorduri mondiale, etc. El propune ca metodă stilul de viață experimental pentru a răspunde la o întrebare cu potențial revoluționar: „Din punct de vedere fizic, care sunt cele mai mici schimbări care pot genera cele mai mari rezultate?”


În cazul în care stufoșenia cărții, care numără de la cap la coadă și de la coadă la cap 574 de pagini, te cam inhibă, când vine vorba de a te apuca de ea, autorul te convinge că merită efortul de a o lua la citit/ răsfoit spunându-ți că e suficient să parcurgi doar 150 de pagini pentru a te reinventa. Și pentru că, după cum ai simțit încă de la prima vedere, nu este o carte ușor de dus până la capăt, îți oferă bonus și un ghid de utilizare constând în 5 reguli simple:


1. Gandește-te la cartea aceasta ca la un bufet – nu trebuie să citești toată cartea, e suficient să parcurgi „Principiile de bază” și „Punctul de plecare”;

2. Sari peste știință dacă este prea stufoasă – pe alocuri scriitorul a oferit detalii științifice care îngreunează lectura, însă le-a marcat cu AT (Avantajul tocilarilor) pentru ca cei care vor să citească rapid să nu se piardă în amănunte;

3. Te rog să fii sceptic: cu alte cuvinte autorul poate garanta pentru acuratețea informației de tip „cum să”, însă nu și pentru cea cu privire la „de ce să”, pentru că informația se schimbă mereu;

4. Nu folosi scepticismul ca scuză pentru lipsa de acțiune: chiar dacă e mai greu să îți părăsești zona de confort și să te apuci efectiv de ceva;

5. Bucură-te de ea! Autorul își asumă complet faptul că o parte din experimentele descrise în carte par rupte din jurnalul unui om nebun, însă tot ce își dorește de la tine este să trăiești din plin bucuria explorării și descoperirii.


Principii de bază


Înainte de a porni la lungul drum care te așteaptă parcurgând această carte, autorul ține să clarifice câteva chestiuni de bază, în capitolul intitulat „Principiile de bază înainte de toate”: 


1. Ce este Doza eficientă minimă (DME) și cum să o folosești?

2. Tot ce este popular este greșit, de ce să adopți reguli noi pentru o remodelare rapidă?

3. Ce înseamnă 9 kilograme de reconstrucție?

4. Salata face diferența, iată de ce să o consumi în fiecare zi!

5. De ce e bine ca uneori să existe fluctuații în cantitatea de calorii ingerate?

6. De ce e o prostie să dai vina pe genetică când vine vorba de greutate?

7. De ce o calorie nu este doar o simplă calorie?


În capitolele următoare, calea ta spre un alt tu, mai slab, mai tonifiat, mai viguros, va fi presărată cu tot soiul de revelații ce țin mai mult de latura ta motivațională decât de cea care urmărește o schimbare în plan strict fizic. Te vei familiariza astfel cu  termenul de „swaraj”, tradus prin „autoguvernare” și vei înțelege de ce ai nevoie de un Moment Harajuku înainte de a face o schimbare radicală în înfățișarea ta. 


Pe parcursul cărții sunt clarificate multe chestiuni care le dau bătăi de cap împătimiților de diete, și fără de înțelegerea cărora, se pare, nu poți avea rezultate satisfăcătoare. Vei afla așadar despre:


  • Rata metabolismului bazal (RMB);
  • Cât reprezintă masa ta musculară utilă și ce cantitate de grăsime inutilă ai?
  •         Care sunt cele mai eficiente metode pentru estimarea procentului de grăsime corporală;
  • Ce măsurători trebuie să faci înainte de începerea unui program de reconstrucție corporală, pentru că… „ceea ce se măsoară se și gestionează” (Peter Drucker, câștigătorul Medaliei Prezidențiale a Libertății);
  • Cum să faci eșecul imposibil trecând de la o simplă fotografie la frica efectivă de propriile kilograme…


Reinventarea...


Și dacă până aici autorul ți-a oferit teorie, de la capitolul intitulat „Dieta săracă în carbohidrați” ți se oferă practică, adică exact ceea ce te interesează pe tine, cum să slăbești rapid, cum să obții performanțele despre care ți se vorbește pe copertă? Vei descoperi:


Cum să slăbești 9 kilograme în 30 de zile fără să faci exerciții fizice;

Ce ai voie să mănânci, ce nu ai voie, ce e indicat, ce nu e indicat, pentru a topi cât mai multă grăsime, și mai ales, vei citi multe lucruri rele despre acești „balauri” ai dietelor, intitulați carbohidrați;

Greșeli frecvente pe care le faci atunci când ții dietă;

Cum să nu te îngrași atunci când te îndopi;

Cum să pierzi grăsime cu ajutorul unor pungi cu gheață;

De ce sunt bune dușurile reci?

Ce sunt steroizii și care sunt efectele lor secundare?

Ce antrenamente să faci pentru a-ți tonifia diferite grupe musculare sau pentru a pierde în greutate?

Cum să obții 15 kilograme de mușchi în 30 de zile fără steroizi, doar cu antrenamente susținute la sala?

Cum să îți îmbunătățești performanțele sexuale ținând cont de anumite trucuri?

Cum să ai un somn odihnitor și cum să te simți mai odihnit dormind mai puțin?

Cum să scapi de durerile de spate, cervicală, gât, etc. prin renunțarea la anumite obiceiuri și prin exerciții fizice?

Instrumente și trucuri pentru atleți: cum să alergi mai rapid; cum să ajungi să alergi 50 de kilometri pe zi (nu doar 5) după 12 săptămâni de antrenament; cum să ridici 387 kilograme la banca de forță, etc; cum să fii un înotător mai bun; cum să fii un baseballist mai bun, etc…

Cum să îți prelungești viața?


Și pentru că am parcurs un drum lung împreună trecând în revistă, sperăm noi, cele mai importante aspecte ale acestei cărți, nu ne vom despărți fără să ne bucurăm împreună de finalul ei, prin excelență optimist. Un final, care, de ce nu? ar putea fi doar începutul pentru mulți dintre noi:


„Fă pasul următor: scoate capacul unui stilou și fă un inventar al tuturor lucrurilor din plan fizic la care te-ai resemnat că ești slab. Acum întreabă-te; dacă nu aș putea da greș, la ce aș vrea să fiu excepțional? Încercuiește aceste realități alternative. 

Lista cu cercurile care se holbează la tine îți oferă un plan nu doar pentru un corp nou, ci și pentru o viață complet nouă.

Nu este niciodată prea târziu să te reinventezi.”

Mai mult
Etichete:  #diete
Detalii produs
ISBN: 978-630-303-108-8
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor
Timothy Ferriss este antreprenor în serie, angel investor / consilier (pentru companii precum Facebook, Twitter, Evernote, Uber și alte peste 20 de branduri) și autorul bestsellerelor: „4 ore – Săptămâna de lucru”, „4 ore – Corpul”, „4 ore – Chef”, „Instrumentele titanilor” și „Tribe of Mentors” (Tribul mentorilor). Mass-media l-a numit „the Oprah of audio” datorită succesului enorm de care s-a bucurat podcastul care a inspirat cartea Instrumentele titanilor - The Tim Ferriss Show – și care a fost descărcat de peste 400.000.000 de ori.
 
Succesul nu l-a ocolit nici în materie de televiziune, show-ul său difuzat în prime-time The Tim Ferriss Experiment fiind extrem de popular. În cadrul acestuia, Tim Ferriss prezintă tehnici de învățare rapidă care îi ajută pe oameni să atingă rezultate supraomenești într-un timp foarte scurt. La toate acestea se adaugă alte câteva reușite din varii domenii, precum:
 
• Lector invitat al Universității Princeton la cursul de management individual;
• Primul american din istorie deținător al recordului mondial Guinness la tango;
• Consultant pentru peste 30 de deținători de recorduri mondiale în sporturi profesioniste și olimpice;
• „Cel mai mare auto-promotor în anul 2008”, conform revistei Wired;
• Campion național la kickboxing chinezesc;
• Arcaș călare (yabusame) în Nikko, Japonia;
• Cercetător și activist în domeniul azilului politic;
• Dansator de break-dance la MTV, în Taiwan;
• Competitor la aruncări în Irlanda;
• Actor în seriale de televiziune de succes în China și Hong Kong (Human Cargo).
 
Inclus de revista Forbes pe lista „Names You Need to Know / Nume pe care trebuie să le cunoști" și de revista Fortune pe lista „40 under 40 / 40 sub 40) și cu cinci bestsellere New York Times / Wall Street Journal la activ, traduse în peste 30 de limbi, succesul lui Tim Ferriss nu poate fi pus la îndoială. 
eBooks
Download (PDF, mobi, epub, OPF): eBook