Cele 10 secrete ale succesului şi păcii lăuntrice. Ediția a III-a

(0) Scrie o recenzie

ISBN e-Book PDF - 978-630-303-004-3
ISBN e-Book Mobi - 978-630-303-005-0
ISBN e-Book ePub - 978-630-303-006-7

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
27,30 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Cele 10 secrete ale succesului și păcii lăuntrice

ACT și Politon vă oferă cartea Cele 10 secrete ale succesului și păcii lăuntrice (10 Secrets for Succes and Inner Peace), în limba română, sub formă de ebook, scrisă de „părintele motivației”, dr. Wayne W. Dyer.

Cele zece secrete din acest ebook sunt cele despre care autorul vorbește sau scrie atunci când are oportunitatea de a se adresa tinerilor. Totuși, aceste secrete sunt valoroase pentru oricine a decis să fie conștient pe calea vieții sale. Fiecare face această alegere în funcție de propriul său „ceas”. Pentru unii se întâmplă mai devreme, în tinerețe, iar pentru alții se întâmplă la vârsta de mijloc sau anii maturității.

Cărțile de acest gen pun accentul pe importanța muncii asidue, pe dedicare, pe alegerea carierei potrivite, respectului față de reguli, adoptării unui stil de viață sănătos etc. Dar Wayne W. Dyer spune că acest tip de sfat s-ar putea să vă facă să vă întrebați: „Și asta-i tot?”

Wayne W. Dyer spune că, din experiența sa, lucrând cu oameni care mai de care mai diferiți, mult prea mulți indivizi aleg să fie membrii anonimi ai haitei, suferind prin urmare din pricina remușcărilor lăuntrice.

Cartea Cele 10 secrete ale succesului și păcii lăuntrice a fost scrisă cu speranța că vă va ajuta să evitați acele sentimente de inadecvare (remușcări lăuntrice, care este posibil să vă facă să vă simțiți plini de resentimente din pricina insatisfacțiilor profesionale și personale) și să simțiți pacea lui Dumnezeu, care definește cu adevărat succesul. Autorul vă îndeamnă să citiți aceste secrete cu inima deschisă și să le aplicați pe cele care vi se potrivesc.

Citiți mai multe informații despre ebookul "Cele 10 secrete ale succesului și păcii lăuntrice"

Mintea deschisă către orice și atașată de nimic

Opuneți-vă pesimismului. Imaginați-vă ce ar gândi un pesimist care a trăit cu doar 200 de ani în urmă despre lumea de astăzi. Avioane, electricitate, automobile, internet, telefoane mobile etc. Toate acestea au fost posibile datorită acelei scântei de deschidere mentală care a permis progresului, dezvoltării și creativității să înflorească.

»Nimeni nu știe destule pentru a fi pesimist.«

„Refuză să-ți permiți să ai așteptări scăzute în privința a ceea ce ești capabil să creezi. Așa cum a sugerat Michelangelo, pericolul cel mai mare nu este că țintim prea sus și nu reușim, ci că țintim prea jos și reușim. Ai înăuntrul tău flacăra imaginară a unei lumânări care arde viu, indiferent de ce se întâmplă în fața ta. Lasă această flacără lăuntrică să reprezinte pentru tine ideea că ești capabil să manifești miracole în viața ta.”

A fi deschis către orice înseamnă a renunța la atașamentele voastre față de ceea ce ați fost instruiți să credeți. Deschideți-vă mintea către toate posibilitățile, pentru că indiferent dacă voi credeți că ceva este posibil sau imposibil, oricum veți avea dreptate. Dacă sunteți convinși că nu puteți deveni faimoși, înstăriți, înzestrați din punct de vedere artistic, atunci veți acționa în baza acelei convingeri lăuntrice care vă împiedică să manifestați ceea ce v-ar plăcea efectiv.

În acest ebook autorul vorbește despre modul în care vă puteți elibera de atașamentele voastre.

Eliberați muzica dinăuntrul vostru

„Dacă un om nu ține pasul cu tovarășii săi, e poate din cauză că el aude un alt toboșar. Să pășească după muzica pe care o aude, oricât de domoală sau de îndepărtată ar fi ea.” (Henry David Thoreau)

Care este munca voastră? Scopul vostru? Îl trăiți în felul în care vă îndeamnă inima? Alegeți o situație și întrebați-vă ce este mai important pentru voi, să știți sau să simțiți?

Ce înseamnă cuvântul inspiră? A apărut din alăturarea cuvintelor „în” și „spirit”. Când sunteți inspirați, nu trebuie să întrebați niciodată despre scopul vostru. Întrebați-vă ce face ca sufletul vostru să tresară și voi să vă simțiți ca și cum ați fi în deplină armonie cu motivul pentru care, de la bun început, ați apărut aici.

Muzica pe care o auziți înăuntrul vostru este legătura voastră intuitivă cu scopul pe care-l purtați în inima voastră încă de la naștere. Fiți entuziasmați! „Dumnezeul (enthos) dinăuntru (iasm).”

„Alege o situație și întreabă-te ce este mai important pentru tine, să știi sau să simți. În general, ceea ce vei rezolva mai întâi depinde de situația și de circumstanțele în care te afli. Intelectul tău poate să deslușească exact cum ar trebui să te comporți într-o relație când aceasta intră în colaps (ori când merge de minune), și apoi sunt momente când ceea ce simți va înlocui ceea ce știi. Dacă te simți temător, speriat, singur; sau, pe de altă parte, încântat, afectuos și extatic, acestea vor fi forțele dominante pe baza cărora vei acționa. Acestea sunt momentele când emisfera dreaptă a creierului tău are dreptate. Emisfera dreaptă a creierului tău te va conduce întotdeauna cu pasiune către scopul tău.”

Nu puteți dărui ceea ce nu aveți

Nu există mulți oameni care să răspundă cu afecțiune la energia negativă îndreptată spre ei. Autorul spune că dacă doriți să dăruiți iubire și bucurie, trebuie să dispuneți de aceste lucruri înlăuntrul vostru.

„Nici un om care este ocupat făcând un lucru foarte dificil și făcându-l foarte bine nu își pierde vreodată respectul de sine.” (George Bernard Shaw)

Dezvoltați în gândurile voastre o atitudine lăuntrică prin care să vă puteți programa, spre exemplu, un anumit moment al zilei pe care să vi-l dedicați total vouă.

„Una din lecțiile pe care continui să le deprind și să le practic este că universul răspunde cu aceeași energie pe care noi o trimitem afară…dacă ceea ce dăruiești este respect de sine și iubire de sine, universul, prin energia de atracție, îți va întoarce iubirea și respectul pe care le-ai emanat.”

Acceptarea tăcerii

Pentru mulți oameni a fi singur este un coșmar, iar a fi singur în tăcere este o adevărată tortură. Omul de știință și filosoful Blaise Pascal a observat: „toate suferințele omului derivă din faptul că el nu este capabil să stea singur într-o cameră, în tăcere.”

Spațiul dintre note este cel care face muzica de care vă bucurați. Fără spații, muzica ar fi o singură notă zgomotoasă, neîntreruptă. Sentimentul de pace lăuntrică depinde de momentele petrecute în tăcere.

Tăcerea este singura experiență indivizibilă pe care o puteți avea. Tot ea este și singura cale de a experimenta unitatea și indivizibilitatea lui Dumnezeu.

Renunțarea la istoria personală

Din experiența sa, Dr. Dyer a observat că majoritatea oamenilor își trăiesc viața privind spre trecut. Există o listă uriașă a gândurilor de tipul „Am fost abandonat în copilărie, sunt alcoolic, părinții mei au divorțat și nu am trecut niciodată peste asta” etc.

Legându-vă de trecut veți împiedica vindecarea. Trebuie să recunoașteți că a trebuit să treceți prin ceea ce ați trecut pentru a ajunge unde sunteți astăzi.

Mintea nu trebuie lăsată să rătăcească spre alte timpuri și alte locuri. Aveți un trecut, dar nu acum. Aveți un viitor, dar nu acum. Observați tot ceea ce se află în spațiul vostru imediat – oamenii, ființele, vegetația, totul. Rămâneți în prezent prin meditație și apropiindu-vă de prezentul suprem…Dumnezeu.

O problemă nu se rezolvă cu aceeași minte care a creat-o

Gândurile voastre sunt practic sursa oricărui lucru în viața voastră. Fiecare relație o purtați în mintea voastră. Experimentați fiecare lucru și pe fiecare om în gândurile voastre. Dacă vă schimbați gândurile, schimbați ceea ce purtați în mintea voastră ca fiind probleme.

Cele trei niveluri ale conștiinței sunt:

  • Conștiința egoului;
  • Conștiința de grup;
  • Conștiința mistică.

În conștiința egoului accentuați cu precădere personalitatea și corpul vostru. Să câștigați, să fiți numărul unu, par să fie cele mai importante lucruri pe care le puteți face când trăiți la nivelul conștiinței egoului. Apartenența voastră este bazată pe familie, moștenire, fondul rasial, religie, limbă, afiliere politică etc. Vi se cere să gândiți și să acționați ca grupul căruia i-ați fost atribuiți. La nivelul conștiinței de grup, sunteți adesea dedicați perpetuării problemelor sociale precum războiul, brutalitatea și persecuția religioasă, izvorâte din dușmănii ancestrale. La nivelul conștiinței mistice, vă simțiți conectați cu fiecare individ, cu fiecare creatură, cu întreaga planetă și cu Dumnezeu.

Nu există resentimente justificate

Înlăturarea vinei presupune a nu atribui nimănui responsabilitatea pentru ceea ce experimentați. Trebuie să fiți dispuși să spuneți: „Poate nu înțeleg de ce mă simt astfel, de ce am această boală, de ce am fost victimizat sau de ce am avut acest accident, dar sunt dispus să spun fără vinovăție sau resentimente că îmi aparține. Trăiesc cu acest lucru și sunt responsabil pentru că el există în viața mea.”

Egoul vă cere ca lumea și toți oamenii din ea să fie așa cum credeți voi că ar trebui să fie. Când răspundeți cu ură la ura îndreptată către voi, ați devenit parte din problemă, care este ura, mai degrabă decât parte din soluție, care este iubirea.

Comportamentul

Comportați-vă ca și cum ați fi deja ceea ce vă doriți să fiți. În gândurile voastre începeți să vă imaginați ca având abilitățile de a face aceste lucruri. Începeți să acționați ca și cum aceste lucruri ar fi deja realitatea voastră. Cu cât vă vedeți mai mult ca ceea ce v-ar plăcea să deveniți, cu atât veți fi mai inspirați. Aproape că vă veți forța să acționați într-o manieră nouă, spirituală și încântătoare.

Acest proces de a vă trata „ca și cum” începe cu gândurile voastre, are un impact asupra stării voastre emoționale și într-un final vă mână în acțiune.

Prețuirea divinității

Nu puteți fi niciodată separați de ceea ce v-a creat. „Dacă te poți gândi la Dumnezeu ca la ocean și la tine ca la un recipient…când îți cufunzi paharul în ocean, ce ai apoi este o parte din Dumnezeu. Nu este ceva la fel de mare sau de puternic, dar este totuși Dumnezeu.”

Egoul este o idee pe care o purtați cu voi oriunde vă duceți. El vă spune că sunteți suma totală a ceea ce aveți, ceea ce faceți și a ceea ce sunteți. Vă menține într-o stare constantă de frică, grijă, anxietate și stres, deoarece insistă cu faptul că personalitatea și corpul vostru sunt esența voastră și că sunteți într-o competiție cu fiecare alt ego pentru a obține partea voastră, care este limitată și finită.

»Nu există nici un loc în care Dumnezeu să nu fie.«

Evitarea gândurilor care slăbesc

Fiecare gând pe care îl aveți poate fi evaluat întrebându-vă dacă vă întărește sau slăbește. Rușinea este gândul care îi slăbește cel mai mult pe oameni. Dacă nutriți gânduri de rușine în legătură cu ceea ce ați făcut în trecut, vă slăbiți atât fizic cât și emoțional. După rușine, gândurile de vinovăție și apatie vă slăbesc cel mai mult. Ele produc emoțiile vinovăției și disperării. Nici un sentiment de vinovăție, oricât de mare sau de mic, nu va desface vreodată ceea ce a fost făcut. A vă elibera de vinovăție este ca și cum v-ați lua o uriașă povară de pe umeri.

Fiecare moment din fiecare zi prezintă un număr nelimitat de opțiuni pentru a trăi pe deplin și a fi legat de viață. Nu aveți nevoie de un televizor sau radio. Dispuneți de propria voastră minte, care este un regat al potențialului nelimitat.

Gândurile puternice, bucuroase și afectuoase izvorăsc din bunăvoința voastră de a permite lumii să fie cum este.

Dr. Wayne W. Dyer a fost unul dintre cei mai celebri autori, psihologi și conferențiari pe teme de dezvoltare personală și spiritualitate, renumit în întreaga lume. Supranumit „părintele motivaţiei” și considerat totodată iniţiatorul mişcării de „self-development” sau „self-empowerment”, Dyer a publicat 40 de cărți, peste jumătate dintre acestea ajungând în topul prestigioasei reviste New York Times. Cartea sa de debut, „Your Erroneous Zones” (Zonele tale eronate), publicată în SUA în 1976, s-a aflat pe lista bestsellerurilor New York Times pentru aproape un an de zile și s-a vândut, până în prezent, în circa 35 de milioane de exemplare. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se mai numără și „Wishes Fulfilled” (Dorințe împlinite), „101 Ways to Transform Your Life” (101 căi de a-ți transforma viața) – ambele apărute în format audiobook la Editura ACT și Politon ‒ , „Everyday Wisdom” (Înțelepciunea de zi cu zi), „The Power of Intent” (Puterea intenției). Materialele audio și video de meditație concepute de Dyer pentru publicul său sunt și ele extrem de apreciate. Articolele sale au apărut în publicații de renume, printre care Time, Reader′s Digest și Harper′s Bazaar. A avut mii de apariții în programe populare de radio și televiziune, printre care The Today Show, The Tonight Show și Oprah. În 1987 i s-a decernat Premiul „Golden Gavel” pentru cel mai bun speaker motivațional. În ultima perioadă a vieții, atunci când nu călătorea pentru a-și susține mesajul motivațional, în cadrul conferințelor sale, Dyer își petrecea timpul scriind, la reședința sa din Maui, Hawaii.

Mai mult
Etichete:  #spiritualitate
Detalii produs
ISBN: 9786303030043
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor

Dr. Wayne W. Dyer (1940, Michigan‒2015, Hawaii) a fost unul dintre cei mai celebri autori, psihologi și conferențiari pe teme de dezvoltare personale și spiritualitate, renumit în întreaga lume. Supranumit „părintele motivaţiei” și considerat totodată iniţiatorul mişcării de self-development sau self-empowerment, Dyer a publicat 40 de cărți, peste jumătate dintre acestea ajungând în topul prestigioasei reviste New York Times. Cartea sa de debut, Your Erroneous Zones (Zonele tale eronate), publicată în SUA în 1976, s-a aflat pe lista bestsellerurilor New York Times pentru aproape un an de zile și s-a vândut, până în prezent, în circa 35 de milioane de exemplare. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se mai numără și Wishes Fulfilled (Dorințe împlinite), 101 Ways to Transform Your Life (101 căi de a-ți transforma viața) – ambele apărute în format audiobook la Editura Act și Politon ‒ , Everyday Wisdom (Înțelepciunea de zi cu zi), The Power of Intent (Puterea intenției). Materialele audio și video de meditație concepute de Dyer pentru publicul său sunt și ele extrem de apreciate. Articolele sale au apărut în publicații de renume, printre care Time, Reader′s Digest și Harper′s Bazaar. A avut mii de apariții în programe populare de radio și televiziune, printre care The Today Show, The Tonight Show și Oprah. În 1987 i s-a decernat Premiul Golden Gavel pentru cel mai bun speaker motivațional. În ultima perioadă a vieții, atunci când nu călătorea pentru a-și susține mesajul motivațional, în cadrul conferințelor sale, Dyer își petrecea timpul scriind, la reședința sa din Maui, Hawaii.

eBooks
Download (PDF, mobi, epub, OPF): eBook
Descărcați gratuit