Alimentează racheta! Seria Tracțiune. Combinația esențială care te va ajuta să obții tot ce-ți dorești de la afacerea ta

(0) Scrie o recenzie

DURATA: 6 ORE

Lectura: Traian Măicănescu

Format: MP3, 128 kbps - mono

Poate fi descarcat pe orice dispozitiv, de cate ori doriți.

ISBN: 978-606-913-879-3

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

MP3 download
32,90 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Alimentează racheta! Seria Tracțiune. Combinația esențială care te va ajuta să obții tot ce-ți dorești de la afacerea ta / Rocket Fuel: The One Essential Combination That Will Get You More of What You Want from Your Business de Gino Wickman și Mark C. Winters este un audiobook foarte util pentru antreprenorii și liderii care au citit Tracțiune, dar și pentru cei care nu au citit Tracțiune dar își doresc să își ducă afacerea la nivelul următor.


Audiobookul reprezintă un manual de instrucțiuni pentru înțelegerea și gestionarea relației dintre un „Vizionar” și un „Integrator” în cadrul organizațiilor, în care, primul vede imaginea viitorului, iar cel de-al doilea o pune în practică. Deși aceste două roluri sunt diametral opuse, când funcționează împreună apare magia. Asta pentru că, într-o companie e necesar ca patima vizionarului să fie echilibrată de prudența și disciplina integratorului. Walt și Roy Disney de la Disney, Henry Ford și James Couzens de la Ford, Ray Kroc și Fred Turner de la McDonald’s sunt doar câteva exemple în care Vizionarul și Integratorul s-au completat perfect reciproc, iar asta a dus la un succes fulminant al companiilor în care au activat. 


Ești un vizionar? Acest audiobook îți va fi de folos dacă:


ești proprietar, fondator, cofondator sau partener într-o mică afacere și te simți blocat, frustrat, copleșit sau deloc stăpân pe situație; 


îți dorești un adjunct excepțional care să te susțină în trecerea către nivelul următor, 


nu știi sigur dacă ești în căutarea unui președinte, manager general sau director de operațiuni;


vrei să optimizezi relația actuală pe care o ai cu Integratorul tău.


Ești un Integrator? Audiobookul îți va fi de folos dacă:


ai toate atuurile unui adjunct extraordinar și vrei să le folosești; 


ocupi a doua poziție într-o organizație și vrei să pui umărul la dezvoltarea ei; 


ești partenerul unui Vizionar, iar relația dintre voi este distantă, plină de frustrări sau pur și simplu nu funcționează cum trebuie.


Gino Wickman a făcut o pasiune din a-i ajuta pe antreprenori să obțină ce-și doresc de la afacerea lor. În acest scop a creat Entrepreneurial Operating System (EOS), un sistem global care, odată implementat într-o organizație, îi ajută pe lideri să își conducă mai eficient afacerile, să ajungă la un echilibru mai bun între muncă și viața personală și să capete mai multă tracțiune. Wickman activează în cea mai mare parte a timpului ca implementator EOS, lucrând direct cu echipe de conducere, pentru a le ajuta să implementeze sistemul EOS în organizațiile lor. Gino Wickman este fondatorul EOS Worldwide, ține prelegeri și conferințe pe tema beneficiilor implementării EOS în organizații și este autorul mai multor cărți dintre care amintim „Tracțiune” și „Ce este EOS” – ambele apărute la Editura ACT și Politon.


Mark C. Winters este profesor, mentor, consilier și implementator certificat EOS, ajutând companiile să implementeze acest sistem în interiorul lor. Profesionist experimentat, cu peste 25 de ani de experiență în managementul antreprenorial, Mark a ridicat multe companii de la statutul de „începătoare”, la statutul de multinaționale, cu miliarde de dolari cifră de afaceri (ex: Procter&Gamble și British Petroleum). Acest background variat îi permite să identifice și să aplice modele de succes oricărui scenariu de afacere. În afara biroului, e posibil să-l găsești undeva prin lume, antrenând o tânără echipă de fotbal.


Audiobookul de față te va lămuri cum trebuie să arate relația dintre un Vizionar și un Integrator, cum pot lucra împreună mai eficient cei doi și cum să-și optimizeze și să-și îmbunătățească în mod constant relația.


Audiobookul de față este împărțit în două părți după cum urmează:PARTEA ÎNTÂI: CONTEXTUL


În această secțiune autorul lămurește cele două cuvinte cheie ale acestei audiobookului, oferind totodată o multitudine de exemple:VIZIONARUL


„Ca Vizionar, ești extrem de pasionat de produsul, serviciul, compania și clienții tăi. În dicționar, în dreptul cuvântului „pasiune”, e poza ta. Ești antreprenor, creator și, cel mai probabil, fondatorul firmei tale. De cele mai multe ori, pe cărțile de vizită vedem titluri externe, precum Proprietar, Fondator, Director General, Șef sau Președinte.”


Un vizionar este definit de următoarele calități:


Are o mulțime de idei;


Este foarte creativ;


Este cel mai bun când vine vorba de lucrurile de nivel înalt;


Este specialist în cercetarea și dezvoltarea noilor produse și servicii.


Este un vânător: vânează mereu idei, afaceri, oportunități și soluții la problemele majore.


Tot aici vei afla care este rolul unui vizionar în companie; ce este scris în ADN-ul lui; ce NU este un vizionar (care sunt minusurile sale); care sunt frustrările cu care se confruntă un vizionar atunci când se simte depășit de situație; care este soluția pentru a depăși aceste frustrări.


Autorii îți oferă numeroase exemple de vizionari pe tot cuprinsul acestui capitol și modul în care au contribuit ei la dezvoltarea organizațiilor pentru care au lucrat.


Tot aici vei putea completa un test pentru a-ți da seama dacă ești cu adevărat un vizionar.INTEGRATORUL


„Un Integrator este o persoană care are abilitatea unică de a integra armonios toate funcțiile majore ale afacerii, de a conduce organizația și de a gestiona problemele zilnice care pot să apară. Integratorul este liantul care ține laolaltă oamenii, procesele, sistemele, prioritățile și strategia companiei.”


Așadar, rolul Integratorului presupune mai mult decât a transpune în practică ideile Vizionarului. Autorii vor detalia aici în ce constă cu adevărat rolul Integratorului, oferindu-ni-l ca exemplu, printre alții, pe Roy Disney (fratele lui Walt Disney) care a fost Integratorul care a dus succesul companiei Disney pe cele mai înalte culmi.


Tot aici vedem ce este scris în ADN-ul unui integrator; care sunt limitele lui și care sunt părțile neplăcute ale misiunii lui; care sunt provocările lui și care sunt cele trei scenarii în care rolul de Integrator nu funcționează pe deplin. 


Testul de la sfârșitul acestui capitol te va ajuta să te autoevaluezi și să-ți dai seama dacă ești cu adevărat un Integrator.


RELAȚIA


E timpul să începem să înțelegem cum funcționează acest binom în cadrul unei organizații. Vedem astfel cum Vizionarii mai pot fi numiți și indivizi de tipul DE CE?, iar Integratorii, indivizi de tipul CUM? și descoperim și alte diferențe majore care există între cele două tipologii. Conștientizăm totodată că, tocmai acestor mari diferențe care există între ei, Integratorul și Vizionarul fac echipă bună împreună.


Descoperim noi asocieri de succes între Vizionari și Integratori precum: Bill Gates și Paul Allen la Microsoft, Herb Kelleher și Rollin King la Southwest Airlines și Steve Jobs și Steve Wozniak la Apple. Până și celebrul John D. Rockefeller, a format un parteneriat de mare succes cu Henry Flagler, deși acesta din urmă a fost complet dat uitării între timp și deși cei doi au construit împreună cel mai mare imperiu petrolier care a existat vreodată în Statele Unite.


Nici parteneriatul dintre Henry Ford și James Couzens de la Ford Motor Company nu a fost mai prejos, și nici cel dintre Soichiro Honda și Takeo Fujisawa de la Honda Motor Company, de aceea cei doi autori le vor analiza aici.


Tot aici cei doi autori vor arăta în ce măsură este necesar un Vizionar într-o organizație în funcție de trei factori: 1) domeniul de activitate, (2) aspirațiile liderilor organizației cu privire la dezvoltare și (3) gradul de schimbare/complexitate cu care se confruntă compania.


Dacă ești un Vizionar căruia îi lipsește un Integrator, autorii te vor ajuta să îți dai seama dacă ești pregătit pentru un parteneriat.PARTEA A II-A: METODELE


În a doua secțiune a audiobookului cei doi autori îți pun la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru a valorifica la maxim o relație sănătoasă între un Vizionar și un Integrator. Mai precis, pentru a vă găsi unul pe celălalt, a vă clarifica rolurile și a lucra împreună într-o manieră productivă. 


Graficul Responsabilității este instrumentul care te va ajuta să gestionezi cu maximă eficiență această relație. Gino Wickman și Mark C. Winters îți vor arăta cum, pornind de la cele trei funcții care pun în mișcare orice organizație: Vânzări și Marketing; Operațiuni; Finanțe și Administrație.


Cei doi autori ne pun la dispoziție astfel un Grafic al Responsabilității care indică cele mai frecvente exemple de roluri majore pentru fiecare funcție. Totodată ne previn asupra problemelor cu care s-ar putea confrunta Vizionarul și Integratorul după întocmirea graficului de responsabilități, și ne explică de ce, conform Graficului Responsabilității, doar o singură persoană poate fi răspunzătoare de o funcție majoră.


Cele 5 reguli necesare pentru optimizarea parteneriatului dintre Vizionar și Integrator sunt o lectură obligatorie pentru oricine dorește să profite de forța parteneriatului dintre Integrator și Vizionar.


Acestea sunt:


1. Rămâneți pe aceeași lungime de undă;


2. Fără comploturi;


3. Integratorul este cel care ia deciziile de zi cu zi;


4. Ești angajat când lucrezi „în cadrul” afacerii;


5. Respectați-vă reciproc.


Respectă aceste 5 reguli și folosește Graficul Responsabilității pentru a induce claritate, concentrare și un sentiment al răspunderii accentuat la nivelul întregii organizații.


Pentru cei care nu au format încă echipa perfectă Vizionar – Integrator, cei doi autori oferă în această secțiune a audiobookului o serie de sfaturi foarte utile care îi vor ajuta pe Vizionari să găsească Integratorii potriviți, iar pe Integratori să găsească Vizionarii potriviți. Parcurge pas cu pas procesul de conectare V/I în 7 pași pentru a simplifica. Tot aici vei găsi și o serie de resurse suplimentare care te vor ajuta pe parcursul acestui proces, și vei fi prevenit în legătură cu modul în care va evolua ceastă relație în timp, inclusiv atunci când Vizionarul și Integratorul nu se vor mai înțelege.


În final, nu imi rămâne decât să sper că vei considera acest parteneriat un posibil răspuns la întrebarea: Cum îmi pot duce afacerea la nivelul următor?, ceea ce speră de altfel și cei doi autori ai audiobookului, după cum ei înșiși mărturisesc: 


„Ne plac antreprenorii. Ne plac Vizionarii și Integratorii. Facem parte din același club, iar misiunea noastră este de a vă ajuta să obțineți ceea ce vreți de la afacerea voastră. Credem cu tărie că parteneriatul dintre Vizionar și Integrator reprezintă una dintre cele mai valoroase descoperiri care poate duce o companie pe culmile succesului. Te invităm să te alături comunității noastre formate din Vizionari și Integratori de pe www.rocketfuelnow.com, unde vei găsi cursuri utile, perspective și povești ce te vor inspira să duci acest parteneriat la următorul nivel. Suntem aici ca să oferim ajutor.”


P.S: Nu rata capitolul bonus al audiobookului în care vei găsi noi instrumente de management și leadership care te vor ajuta să-ți îmbunătățești afacerea și să te bucuri de un parteneriat Vizionar/Integrator de succes! Acestea sunt: Întrebările fundamentale, Intervalul de 90 de zile, Ședința săptămânală și Raportul de evaluare. Învață să le folosești și savurează succesul!TESTIMONIALE:


„Alimentează racheta!  reprezintă un îndemn puternic pentru antreprenorii Vizionari să se concentreze pe ceea ce fac cel mai bine. Cartea umple un gol care subminează dezvoltarea majorității companiilor antreprenoriale. Gino și Mark oferă un plan practic pentru construirea unei organizații care combină perfect viziunea și integrarea.” 

− Dan Sullivan, președinte și fondator, Coach Strategic


„Contrar opiniei generale, este nevoie nu doar de unul, ci de doi antreprenori ca să construiască o companie de succes, aceștia având roluri total diferite. În această carte extraordinară, Gino Wickman și Mark C. Winters explică importanța vitală de a avea atât un Vizionar cât și un Integrator și demonstrează că această relație poate furniza „combustibilul” de care afacerea ta are nevoie ca să-și atingă potențialul maxim.”

–  Bo Burlingham, editor la revista Inc. și autor al cărților Small Giants și Finish Big: How Great Entrepreneurs Exit Their Companies on Top

Mai mult
Etichete:  #Business
Detalii produs
ISBN: 9786069138793
Editura ACT si Politon
Format: MP3 download
Detalii despre autor

Mark C. Winters este profesor, mentor, consilier și implementator certificat EOS, ajutând companiile să implementeze acest sistem în interiorul lor. Profesionist experimentat, cu peste 25 de ani de experiență în managementul antreprenorial, Mark a ridicat multe companii de la statutul de „începătoare”, la statutul de multinaționale, cu miliarde de dolari cifră de afaceri (ex: Procter&Gamble și British Petroleum). Acest background variat îi permite să identifice și să aplice modele de succes oricărui scenariu de afacere. În afara biroului, e posibil să-l găsești undeva prin lume, antrenând o tânără echipă de fotbal.