-70%
ASCULTAȚI GRATUIT UN FRAGMENT

Calea hamacului. Designul calmului pentru o viaţă ocupată

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-8739-82-3                      

Oferta expiră în:

Audiobook
14,10 Lei PRP:47,00 Lei Salveaza 70%
Adaugă la favorite

Descriere

Calea hamacului

ACT și Politon vă oferă audiobookul Calea Hamacului. Designul calmului pentru o viață ocupată (The Way of the Hammock. Designing Calm for a Busy Life), de Marga Odahowski.

Atenție! Acest audiobook conține practici de relaxare ce nu trebuie ascultate/aplicate în timp ce șofați sau desfășurați alte activități care necesită concentrare critică.

Astăzi, presiunea socială de a realiza înfăptuind mai mult este omniprezentă. Astfel este necesară găsirea unor tehnici interioare de relaxare și pozitivitate pentru a vă menține concentrați și împăcați.

Mindfulness (conștiența deplină) și practici ale calmului, au fost studiate, practicate și predate de către Marga Odahowski în ultimii treizeci de ani. A obținut o diplomă de masterat în consiliere și a lucrat în calitate de consilier, instructor sanitar, profesor universitar și consultant pentru „mindfulness”. Ca director de studii pentru Colegiul Rezidențial Internațional al Universității din Virginia, a predat cursuri academice despre „leadership conștient”. A îmbinat dragostea sa pentru design cu mindfulness, rezultând un proces care nu genera doar calm, dar sporea și creativitatea. Astăzi predă programe moderne de mindfulness pentru corporații și organizații din toată lumea.

Calea hamacului oferă persoanelor ocupate o cale agreabilă și practică de a dezvolta abilitățile voioșiei, compasiunii și minții sclipitoare. Autoarea prezintă un proces de subliniere a valorii formării unei mentalități de designer pentru a vă îmbunătăți stilul de viață și pentru a ușura luarea deciziilor și creativitatea. Cartea după care a fost făcut acest audiobook este un instrument de zi cu zi pentru transformare, care poate deveni o resursa personală și practică pentru voi.

Marga Odahowski consideră că acceptarea responsabilității de a înțelege dezvoltarea interioară, care creează bucurie durabilă, este un har perpetuu. Ea spune: „M-am învârtit în jurul acestei idei de sursă internă de fericire timp de câțiva ani, gândindu-mă că ar trebui să fac ceva de genul unei călătorii în India, întâlnirii cu un guru și învățarea unei mantre. Apoi, într-o zi mi-am amintit de hamac (hamacul de pe malul lacului Geneva, Wisconsin, unde, în copilărie, autoarea își petrecea zilele de vară). Amintirea zilelor mele de vară fericite mi-au readus dorința de calm. Foșnetul frunzelor și atingerea brizei ușoare pe piele m-au readus în simțuri…”

Pagina web oficială a Margăi Odahowski poate fi vizitată AICI

Citiți mai multe informații despre cartea audio "Calea hamacului"

După ce a primit în dar un hamac, Marga Odahowski spune că și-a început practica zilnică de decuplare. Statul în hamac, zăcând nemișcată și respirând în liniște, a devenit practica sa calmă de a fi pur și simplu. De la grijile mintale la suferințele fizice și durerile musculare, destinderea continua cu fiecare perioadă de timp pe care o petrecea acolo singură.

Calea hamacului acoperă sarcinile fundamentale din viață, practicile cum-să de creare a calmului de-a lungul zilei, și va împărtăși valoarea unei minți de designer prin ținerea unui jurnal de design pentru furnizarea unui ritual zilnic care să susțină starea de bine.

Frumusețea și simplitatea acestui audiobook sunt reprezentate de faptul că dumneavoastră sunteți designerul propriei practici. În primul capitol sunt prezentate căile de a descoperi, a concepe și a înfăptui lucrurile diferit, cu jucăușa curiozitate a unui designer. Descoperă, concepe și înfăptuiește sunt trei elemente de design despre care veți învăța în Calea hamacului.

Calmul minții și al corpului este fundația tuturor celorlalte metode din audiobook. Relaxarea furnizează energie și garantează harul voioșiei durabile. Al doilea capitol predă obiceiuri fundamentale ale respirației și întinderii corpului ca stil de viață, care vă duc de la gândire la existență. Conștiența deplină (mindfulness) vă reconectează cu obiceiurile și practica voastră. Mindfulness este un creator de relații. Dezvoltați o relație cu mintea și corpul vostru, și făcând asta învățați să discerneți și să acționați eficient. Capitolul 3 arată valoarea pe care o oferă în viața dumneavoastră de zi cu zi cultivarea calităților de conștientizare, acceptare și compasiune.

În al patrulea capitol este explicată valoarea pe care emoțiile optimiste, încurajatoare și constructive o au asupra accesării propriei intuiții, vocea înțelepciunii interne. Pozitivitatea este cheia păstrării calmului, o stare de spirit care duce la o claritate mai mare în luarea deciziilor.

Cea mai bună cale pentru a începe o practică nouă este să creați ritualuri și o practică zilnică potrivite în actualul stil de viață pe care îl aveți. Al cincilea capitol include o mostră de sarcini pe care autoarea le-a dat studenților și clienților săi în cei 15 ani de predare.

Marga Odahowski a gândit cartea după care este făcut acest audiobook ca un instrument care să creeze rezultate tangibile în acțiune. Vă este oferit un ghid către decuplare.

Câteva dintre beneficiile aplicării strategiilor:

  • Sporirea atenției mintale, concentrării și luării deciziilor;
  • Sporirea conștientizării de sine prin auto-reflecție continuă;
  • Îmbunătățirea rezistenței prin dezvoltarea de răspunsuri sănătoase la situații stresante;
  • Sporirea energiei și vitalității prin nutriție, exercițiu și somn adecvat;
  • Sporirea inventivității și creativității.

Multe dintre beneficii vor avea un impact direct asupra performanței voastre la muncă, la școală sau acasă. Este necesar să vă asumați responsabilitatea de a face ca obiceiurile de viață sănătoase să devină parte din propria viață și să vă construiască încrederea.

Printre obiceiurile unui designer este acela de a crea ritualuri zilnice de expresie creativă. Ținerea unui jurnal cu ideile, succesele și progresul vostru este un instrument valoros de design.

Instrumentul numit „descoperirea designului” vă ajută să deveniți concentrați și motivați pentru schimbările pe care vreți să le faceți. Descoperirea este prima parte a procesului de schimbare. Al doilea element al procesului de design se concentrează pe concepere prin folosirea imaginației și conceperea de prototipuri. Activitățile prezentate în audiobook vă vor ajuta nu numai să vă imaginați cea mai bună variantă a dumneavoastră; vă vor ajuta și să dezvoltați calități care susțin starea de bine prin oferirea instrumentelor și abilităților de care aveți nevoie. Autoarea spune că: „petrecând ceva timp în hamacul meu și folosind practicile acestea, viața mea a luat multe turnuri neașteptate și extinse. Procesul folosirii imaginației și creării de modele pentru ce îți imaginezi în viața ta te plasează în procesul creativ de a-ți îmbunătăți viziunea.” Procesul conceperii designului include: imagini; generare de idei; conceperea de obiecte.

Greșelile fac parte din procesul creativ al înfăptuirii. A avea o atitudine pozitivă față de greșeli este cheia către învățare, creativitate și inovație. Pe măsură ce continuați această călătorie a designului calmului, va trebui să acceptați greșeala.

Iată un proces de design pentru provocări: vizualizați problema; înțelegeți provocarea prin culegerea de informații; concentrați-vă pe soluție sau pe rezultatul final; căutați înțelesul și generați idei; scrieți în jurnalul dumneavoastră despre rezultatele posibile și ce să faceți cu obstacolele; luați măsuri inspirate pentru cel mai bun rezultat.

Fiecare persoană are puterea înnăscută de a-și vindeca trupurile și de a prelua controlul asupra propriei vieți prin practica relaxării, mindfulness și a pozitivității. Aceste stări pline de resurse creează noi tipare creier-corp care de-a lungul timpului devin naturale pentru felul de a fi al dumneavoastră.

Poate că nu aveți nevoie de un hamac, dar aveți nevoie să vă acordați momente de voioșie, relaxare și liniște în viață. Cel mai probabil sunteți asaltați de alegeri și informații. O mare parte din stresul de astăzi este cauzat de prea multe gânduri. Nu puteți încetini lumea, dar puteți fi atenți la minte. Vă puteți dirija energia folosind intenția și acțiunea pozitive, ca să creați un nou obicei de calm.

V-ați simțit vreodată copleșiți de toate cerințele vieții? Vă face rău cafeina pe care o consumați ca să țineți pasul cu ritmul rapid al vieții? Trec pe lângă voi idei noi pentru că stresul a devenit un obicei? Dacă ați răspuns cu „da” la oricare dintre aceste trei întrebări, poate ar fi timpul să vă refaceți stilul de viață.

Odată ce ați dobândit inteligența emoțională, puteți să gândiți clar și să acționați decisiv.

Așadar folosiți relaxarea pentru a crea un design de voioșie în viața dumneavoastră. Descoperiți ce locuri, oameni și spații vă fac să vă simțiți relaxați. Concepeți o practică a scrisului și desenatului în jurnal. Înfăptuiți 5-10 minute de „hammocking” sau relaxare profundă. (Hammoking este un cuvânt inventat, care se referă la statul și relaxatul în hamac)

Mindfulness înseamnă cultivarea conștientizării, acceptării și compasiunii. Mindfulness vă perfecționează conștientizarea și compasiunea (dorința de a atenua suferința), cele două elemente necesare pentru a schimba relația cu stresul.

Mindfulness este o metodă de filtrare a informației cu puterea dumneavoastră de observație, permițându-vă să navigați către ce e bun pentru voi. Când perfecționați puterea de a fi prezenți, vă îmbunătățiți abilitățile de gândire critică. Când trăiți în trecut mai degrabă decât în prezent, tindeți să ratați posibilitățile care sunt chiar în fața dumneavoastră. Mindfulness vă antrenează să încetiniți, să deveniți tăcuți și să vă vedeți mai bine, în mod clar, cu auto-compasiune, tiparele mintale și emoționale.

Marga Odahowski menționează despre mentalitatea wabi sabi. Wabi sabi este arta niponă de apreciere a frumuseții imperfecțiunii. Totul este acceptat ca având o anume frumusețe. Mindfulness poate fi folosit în situații stresante prin: practicarea acceptării și bunătății față de sentimentele voastre de stres; observarea gândurilor despre stres și despre senzația supărării dumneavoastră; calmarea cu ajutorul respirației.

Psihologia pozitivă se focusează pe studierea emoțiilor pozitive care creează stare de bine și înțeles în propriile vieți. Precum cercetarea mindfulness, cultivarea abilităților care vă dirijează mintea vă susține în crearea calmului și creativității în viața de zi cu zi.

„În timp ce scriam cartea după care a fost făcut audiobookul de față, am căpătat obiceiul de a mânca ciocolată. OK, era chiar cea mai bună ciocolată neagră. M-am documentat legat de două mărci care îmi plac la nebunie și care au 80% ciocolată neagră și conținut scăzut de zahăr. Totul mergea bine până am constatat că nu mâncam doar o pătrățică. Mâncam jumătate de tabletă. Asta însemna zece pătrățele! Pe lângă îngrășare, am observat că mă făcea un pic hiperactivă. Din moment ce scriam o carte despre calm, asta era o contradicție. Am decis că voiam să scriu cea mai bună carte posibilă, și asta însemna fără agitație de la cafeină. Intuiția îmi tot spunea: «Renunță la ciocolată.» Am rezistat câteva săptămâni, pentru că îmi place la nebunie ciocolata, și m-am întrebat cum aș putea să fac asta posibil. Mi-am schimbat multe obiceiuri în viață și știu că poți să renunți și să te reapuci. Voiam să renunț la ciocolată rapid și să scurtez urcușurile și coborâșurile procesului. Am vorbit cu un prieten nutriționist despre renunțare și am discutat procesul și nevoia de generozitate cu sine în procesul de schimbare. A doua zi, am renunțat la ciocolată. În ultimele săptămâni am avut doar câteva momente în care m-am gândit că aș mânca niște ciocolată, și când se întâmplă asta, îmi folosesc abilitățile de mindfulness ca să observ, să accept și să uit de asta. Acum, că n-am un obicei zilnic de a mânca ciocolată, mănânc ciocolată doar la ocazii speciale cu prietenii. Am trei tablete de ciocolată acasă, și vor face parte, cu siguranță, din celebrarea predării-manuscrisului-meu. Până atunci, savurez ceai de mentă! Intuiția mea e bună, simt că fără ciocolată am mai multă energie și concentrare. Sunt atât de bucuroasă că am ascultat-o.”

Cheia energiei durabile este propria abilitate de a vă liniști mintea, de a asculta de înțelepciunea propriei intuiții și de a acționa cu bun-simț și integritate. În cazul în care căutați o nouă cale de a vă trăi viața, care să vă aducă atât răsplată, cât și reînnoire, aceste practici calmante sunt bune pentru voi.

Unul dintre instrumentele principale în trusa unui designer este reprezentat de ținerea unui jurnal. În timp ce vă construiți abilitățile minții de designer (descoperă, concepe, înfăptuiește), scrierea și schițarea sunt cheile designerului către propriul progres și propria activitate.

În campusurile universitare, hammocking (statul în hamac) a devenit un verb. Studenții folosesc hamace portabile ca să-și petreacă ceva timp singuri și să se relaxeze. Calitatea vieții chiar depinde de ceea ce faceți. Este dictată de starea minții voastre. Acțiunea urmează acolo unde vă plasați intenția.

Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: odahowski-978-606-8739-82-3
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Greutate: 0.08 kg
Detalii despre autor

Marga Odahowski este trainer corporativ și expert în bunăstare, având un master de consilier în educație și ani de experiență în cercetarea, instruirea și construirea comunităților.

Misiunea mea este să îi ajut pe lideri să îți împuternicească echipele cu abilități de gândire orientată spre viitor și reziliență.

Cu studii aprofundate în domeniile consilierii și leadershipului, Marga a ocupat în ultimii ani funcția de coach executiv la BetterUp, o companie de coaching de top, servind executivi de la NASA, Google, Hilton, Warner Media, Snap Inc. și multe altele.

Audiobooks
Produse fizice (MP3): Audiobook