Scara magică spre succes

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-913-625-6

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
27,30 Lei
Adaugă la favorite

Scara magică spre succes / The Magic Ladder to Success de Napoleon Hill prezintă într-o formă foarte condensată, toți cei șaptesprezece factori care stau la baza filosofiei Legii succesului elaborate de autor. Filosofia respectivă reprezintă tot ce au învățat cei mai de succes oameni din toate timpurile despre obținerea succesului în aproape orice tip de activitate umană.


Napoleon Hill (1883 – 1970) a fost un autor american de literatură self-help, fiind considerat la un moment dat cel mai iubit autor motivațional american. Cea mai cunoscută carte a sa, Think and Grow Rich / De la idee la bani (1937) este una dintre cele mai bine vândute cărți de dezvoltare personală din toate timpurile. Majoritatea cărților sale vorbesc despre succes, un subiect care l-a preocupat în mod deosebit pe autor. Napoleon Hill a fost preocupat mai exact de modul în care convingerile proprii ne pot influența succesul personal. De altfel, fraza „Ceea ce mintea omului poate concepe și crede, poate realiza” este una dintre expresiile marcante ale lui Napoleon Hill. 


Cartea de față reprezintă o reeditare din 2013 a manuscrisului original al lucrării Scara magică spre succes, scrisă de Napoleon Hill și publicată în 1930. 


„Volumul de față este rezultatul unei analize a muncii de o viață a peste o sută de bărbați și femei, care au avut un succes extraordinar în carieră, și a peste 20.000 de bărbați și femei care au fost catalogați drept ratați.”


Cei 17 factori care  alcătuiesc legea succesului


În condițiile în care succesul este definit ca „puterea cu care obținem orice dorim fără să încălcăm drepturile celorlalți”, autorul ne va arăta pe parcursul cărții cum putem obține tot ce ne dorim cu ajutorul celor 17 factori care  alcătuiesc legea succesului. Acești 17 factori reprezintă fiecare câte o lecție despre succes.1. Lecția 1 - Mintea superioară: Oricine poate să-și stimuleze mintea până când o aduce într-o stare intensă de dorință este capabil și să realizeze lucruri ieșite din comun în încercarea de a satisface dorința respectivă.  


În acest capitol extrem de interesant autorul vorbește despre cele mai mici particule care alcătuiesc  fiecare lucru și întreg universul, despre vibrațiile emise de acestea,  despre vid și importanța acestuia în transmiterea gândurilor, dar și despre cum anumite gânduri ne pot fi transmise de alte persoane, nefiind rezultatul propriului proces de gândire. 


Tot aici regăsim o teorie interesantă în legătură cu gândurile care „răsar brusc” în mintea unui om și eventuala sursă a acestora, dar și câteva considerații captivante cu privire la chimia minții. În acest context, „mintea superioară” este definită ca „orice grup de oameni care își vor coordona mințile în spiritul unei armonii perfecte”.  Aflăm tot aici cum se aplică principiul chimiei minții prin care se creează o „Minte Superioară” pentru a avea succes în afaceri, dar și care sunt cele zece surse majore de accelerare a minții. Întrebarea „De ce nu se realizează bărbații înainte de 40 de ani” își va găsi un răspuns tot în această secțiune.      


2. A doua lecție: Un obiectiv principal clar. Autorul ne convinge cât de important este să ai un obiectiv principal clar dându-ne un exemplu concret. Din cei peste 20.000 de oameni analizați timp de peste 20 de ani de către autor, 95% erau niște ratați. Restul de 5% erau oameni de succes. Aceștia aveau un obiectiv principal clar și, de asemenea, un plan pentru a atinge obiectivul respectiv. În concluzie, pentru a te bucura de succes în orice demers, trebuie să ai un obiectiv clar spre care să avansezi prin muncă. 


3.  A treia lecție: Încrederea în sine. Pentru a reuși, trebuie să crezi în capacitatea ta de a realiza orice decizi să faci. Un obiectiv principal clar este punctul din care pleacă toate realizările remarcabile, dar încrederea în sine este forța nevăzută care convinge, determină sau face pe cineva să meargă înainte până când obiectul ales drept țintă devine realitate.Tot aici aflăm cele Șase Temeri Fundamentale care reprezintă temeri în calea încrederii în sine.


4. A patra lecție: Obișnuința de a economisi. Regretatul James J. Hill (care avea pregătirea necesară pentru a discuta ca expert pe această temă) spunea că există o regulă prin care orice om se poate testa pe sine și poate determina cu mult înainte dacă va reuși sau nu în timp; iar regula era următoarea: „Trebuie să-ți fi format obiceiul de a economisi bani în mod sistematic”.


5. A cincea lecție: Inițiativa și leadershipul. Potrivit autorului nu există succes fără inițiativă, așadar, primul pas, esențial pentru dezvoltarea inițiativei și leadershipului, constă în formarea obișnuinței de a lua decizii rapide și ferme, pentru că, omul care oscilează între două sau mai multe idei incomplete și mai mult sau mai puțin vagi despre ceea ce vrea să facă, ajunge, de regulă, să nu facă nimic.


6. A șasea lecție: Imaginația. Fiecare dintre lucrurile pe care le-au creat sau construit vreodată oamenii a fost mai întâi închipuit în minte, cu ajutorul imaginației! Așadar, obiectivul principal clar și planul pentru realizarea lui, încrederea în sine, obiceiul de a economisi, inițiativa și leadershipul, toate se pot dovedi inutile în lipsa imaginației, această forță motoare care să modeleze folosirea acestor calități. Autorul îți oferă aici o tehnică pentru a genera mereu idei noi.


7. A șaptea lecție: Entuziasmul. Napoleon Hill susține că majoritatea oamenilor de succes, din toate categoriile sociale aparțin tipului entuziast de persoană. Așadar, entuziasmul este o forță care nu numai că le dă mai multă putere celor pe care îi insuflă, ci este de asemenea contagios și îi afectează pe toți cei cu care intră în contact. În plus, entuziasmul pentru munca pe care o faci elimină partea obositoare a acesteia. 8. A opta lecție: Autocontrolul. Autorul susține că nimeni nu poate să devină puternic până nu învață să se stăpânească, pentru că, în mare parte, succesul în viață depinde de negocierile armonioase cu alți oameni și pentru acestea este nevoie de un autocontrol foarte mare.


9. A noua lecție: Să faci mai mult decât ești plătit. Napoleon Hill susține că există două motive principale pentru care toți oamenii de succes trebuie să aplice această lege, după cum urmează: 


1. Așa cum un membru sau o altă parte a corpului devine mai puternică proporțional cu măsura în care este folosită, la fel și mintea devine mai puternică prin utilizare. Făcând cele mai mari servicii posibil, facultățile prin care sunt realizate sunt puse la lucru și, în cele din urmă, devin puternice și exacte. 


2. Efectuând servicii care depășesc remunerația primită, vei atrage o atenție favorabilă asupra ta și în scurt timp vei fi căutat și vei primi oferte generoase pentru serviciile tale, urmând să existe mereu o piață pe care să vinzi serviciile respective.


10. A zecea lecție: Personalitate plăcută. Potrivit autorului succesul în viață depinde aproape în întregime de personalitate.  O fire neplăcută poate să distrugă șansele până și celui mai educat om iar firile de felul acesta au ruinat o mulțime de oameni. Descoperă aici ce înseamnă o personalitate plăcută și începe să lucrezi la ea. 


11. A unsprezecea lecție: Gândirea exactă. Oricine poate stăpâni arta gândirii exacte cu condiția de a respecta cel puțin două principii fundamentale, după cum urmează: 


1. Separarea faptelor de informații. 


2. Separarea faptelor în două categorii: cea a faptelor importante și cea a celor neimportante sau irelevante.


12. A douăsprezecea lecție: Concentrarea. Oamenii care s-au bucurat de succes și-au concentrat cea mai mare parte a gândirii și a eforturilor asupra unui scop clar, a unui obiectiv clar sau a unei ținte principale clare. Așadar, află ce dorești să faci – adoptă un obiectiv principal clar – și apoi concentrează-ți întreaga energie pentru atingerea acestui obiectiv.


13. A treisprezecea lecție: Cooperarea. Pentru a reuși la scară mare în orice demers, trebuie să avem parte de cooperarea amicală a celorlalți, însă pentru a o obține, este de părere autorul, trebuie să exersăm suficient înainte Entuziasmul, Autocontrolul și Obiceiul de a Face Mai Mult decât Lucrurile pentru care suntem plătiți. Tot aici vei găsi o serie de recomandări foarte practice ale autorului despre modalitățile în care poți câștiga încrederea celorlalți.


14. A paisprezecea lecție: Să câștigi de pe urma eșecului. Eșecul este întotdeauna o binecuvântare deghizată, cu condiția să ne ofere o lecție utilă pe care nu am fi putut să o învățăm sau pe care nu am fi învățat-o în lipsa lui, este de părere Napoleon Hill. Descoperă aici o serie de personalități care au eșuat de nenumărate ori până au reușit dar și un poem seducător despre beneficiile eșecului.


15. A cinsprezecea lecție: Toleranța. Învățând să fim toleranți ne vom scuti de o mulțime de probleme, consideră Napoleon Hill, conștient fiind că majoritatea războaielor și-au avut originea în intoleranță. Intoleranța este consecința ignoranței sau, altfel spus, a lipsei de cunoaștere. Oamenii bine informați sunt rareori intoleranți, deoarece știu că nimeni nu cunoaște suficient de multe lucruri pentru a putea să-i judece pe ceilalți după standardele sale. 


16. Lecția a șaisprezecea: Regula de aur. Potrivit lui Napoleon Hill aceasta este cea mai importantă lecție dintre toate pentru că, folosind-o, putem învăța adevăratul secret – singurul secret care există – al artei de a-i determina pe ceilalți să facă ce vrem noi să facă. Descoperă-o aici și învață să o aplici!


17. A șaptesprezecea lecție: Obiceiul de a te îngriji de sănătate. Aflăm de aici ce înseamnă să ai o stare bună de sănătate dar și că gândurile negative reprezintă o amenințare pentru starea de bine a corpului nostru. Autorul ne dă și câteva sugestii referitoare la cele mai simple lucruri pe care le putem face pentru a ne ameliora starea de sănătate. 


Dacă în prima parte a cărții, autorul ne-a vorbit despre factorii care ne ajută să obținem succesul, în această ultimă parte autorul aduce în prim plan factorii care ne conduc la eșec, oprindu-se un pic mai mult la misterul puterii gândului cu care atragem în viața noastră toate lucrurile, fie ele rele sau bune.


Tot aici vom afla o serie de modalități prin care putem transforma această filosofie în bani, dar și câteva exemple de indivizi cărora această filosofie le-a schimbat fundamental viața. Pentru că, până la urmă, acesta este și scopul acestei filosofii:


„Nouăzeci și cinci la sută din energia minții umane rămâne pasivă de-a lungul vieții. Obiectivul major al acestei filosofii a succesului este să furnizeze stimulii care vor declanșa cele nouăzeci și cinci de procente de energie mentală latentă și să le pună la treabă. Cum? Sădind în minte un motiv puternic care să ducă la acțiune. Accelerând mintea prin contactul cu alte minți și făcând-o să vibreze la un nivel mai ridicat.”


Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069136256
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor

Napoleon Hill (1883 – 1970) a fost un autor american de literatură self-help, fiind considerat la un moment dat cel mai iubit autor motivațional american. Cea mai cunoscută carte a sa, Think and Grow Rich / De la idee la bani (1937) este una dintre cele mai bine vândute cărți de dezvoltare personală din toate timpurile. Majoritatea cărților sale vorbesc despre succes, un subiect care l-a preocupat în mod deosebit pe autor. Napoleon Hill a fost preocupat mai exact de modul în care convingerile proprii ne pot influența succesul personal. De altfel, fraza „Ceea ce mintea omului poate concepe și crede, poate realiza” este una dintre expresiile marcante ale lui Napoleon Hill.